П'ятниця, 26.04.2024, 15:53















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Жовтень » 01

   30 вересня відзначається Всеукраїнський день бібліотек. Це професійне свято тих, хто допомагає нам віднайти потрібний шлях до джерела споконвічної мудрості, – бібліотекарів.
Сучасні бібліотеки – це той осередок, який робить значний внесок у виховання й навчання дітей та молоді. Бібліотека допомагає навчатися, шукати і знаходити. Адже саме тут кожен може віднайти душевний спокій, моральне оновлення і можливість оволодіти тим коштовним ключем, що відкриває таємничі двері величезної скарбниці знань.
Працівників шкільної та сільської бібліотек с. Турятка прийшли привітати учні 6-Б класу Турятського НВК разом з класним керівником Михайлиною Юріївною Пинзару. У своїх виступах учні говорили про роль книжки у житті людини. її виховне значення. Дівчатка Мафтей Каріна та Гімчинська Лідія представили сценку ,зігравши роль українських бабок Параски і Палажки. А маленький «книжковий лікар» Кнапік Дмитро порадив учням правильно користуватися книжками. Сільський бібліотекар, Марія Тодорівна Глушко, розповіла учням про роботу бібліотекаря і подякувала за радісні хвилини,подаровані ними.

Крім того, членами Малої ради було проведено щорічну акцію «Подаруй бібліотеці книгу», на кошти якої будуть закуплені книжки для шкільної бібліотеки.

Проглядів матеріалу: 402 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 01.10.2018 | Комментарії (0)

   Педагоги нашого ДНЗ постійно в пошуках нових, сучасних, цікавих методів і способів самоосвіти, підвищення кваліфікації, здобуття найсучасніших знань для навчання, виховання та розвитку дітей. Проте найбільш розповсюдженим та наочним залишається колективний перегляд, по перегляді якого, педагоги мають змогу поспілкуватись для уточнення незрозумілих чи перейняття улюблених моментів.

В Черепковецькому ДНЗ проведений перший колективний перегляд в І молодшій групі на тему «Подорож з Курочкою - Чубатурочкою» (сенсорний розвиток). Під час даного перегляду вихователь Ткачук В.В. показала майстерність залучення всіх дітей до заняття. Присутні педагоги підмітили цікаву та різноманітну наповнюваність заняття.

Вихователь-методист Чорней Н.І.

Проглядів матеріалу: 379 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 01.10.2018 | Комментарії (0)

     Класоводи 2-4 класів Нікорич С.Д., Дуткович О.Г., Гулей В.П., Чорней А.Г., Бока Т.М., Падурару М.М., вивчаючи творчість В.І.Сухомлинського, виготовили зі своїми учнями куточки.

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 400 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 01.10.2018 | Комментарії (0)

     30 вересня- Всеукраїнський день бібліотек.Цій даті був приурочений тиждень шкільної бібліотеки. В рамках тижня був проведений турнір книголюбів між 5-ми класами. Змагались команда «Книголюби» та команда «Всезнайки». В нелегкій боротьбі перемогла команда «Книголюби» з чим ми їх і вітаємо. М о л о д ц і !!!

 

 

Проглядів матеріалу: 351 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 01.10.2018 | Комментарії (0)

     24-28 вересня в Черепковецькому ДНЗ був проведений Олімпійський тиждень. Кожен день тижня був відпрацьований відповідно складеного плану. Мета тижня: формувати у дітей уявлення про здоровий спосіб життя, сприяти зміцненню фізичного та психічного здоров’я дітей, підвищенню рухової активності. Збагачувати дітей про олімпійські види спорту, олімпійську символіку, видатних українських олімпійців. Викликати емоційно – позитивне ставлення до гри, спортивних розваг, змагань, до занять з фізичної культури. Залучати батьків до участі в спортивних заходах. Виховувати здорову дитину спільними зусиллями ДНЗ та сім’ї.

Підчас даного тижня були проведені бесіди, заняття (музично-ритмічні, з елементами пісочної терапії) на Олімпійську тематику, оздоровчі хвилинки, весела аеробіка, міні футбол. Невід’ємною частиною тижня були рухливі ігри на вправляння бігу, стрибки, спритність з м’ячем.

Завершили ми тиждень спортивною розвагою «Малі Олімпійські ігри», виставкою дитячих робіт «Я люблю спорт» та представили цікаву літературу для батьків.

Вихователь-методист Чорней Н. І.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 443 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 01.10.2018 | Комментарії (0)

Кожна людина - особистість неповторна; виховання нової людини

полягає насамперед у розкритті цієї неповторності,

самобутності, творчої індивідуальності.

В.О.Сухомлинський

  28 вересня в Михайлівському НВК відбулася тематична інформаційна лінійка присвячена 100 – річчю з дня народження видатного українського педагога Василя Олександровича Сухомлинського.

Діти ознайомилися з життєвим шляхом та творчістю В.О. Сухомлинського, переглянули відеоролик « Школа радості» , декламували вірші, інсценізували притчу « Який слід повинна залишити людина на землі?». Також була оформлена книжкова виставка « Серце віддаю діттям»

Василь Олександрович говорив: « Це щастя – бути вчителем, бо завжди повторюєш себе в дітях». І це справді так.

Шкільний бібліотекар Гушул Д.В.

Проглядів матеріалу: 381 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 01.10.2018 | Комментарії (0)

Нині осінь нас чарує,

Неповторна, чарівна,

Різні барви нам дарує

І дивує нас вона.

Виглядає так казково

Восени і парк, і гай,

Розмаїттям кольоровим

Прикрашає осінь край!

    Тихенько, немов якась таємнича гостя, підкралася осінь. Її оксамитовий запах непомітно розпливається вулицями, лоскочучи перехожих срібними павутинками бабиного літа.

Працівники Нижньосиньовецького ДНЗ «Промінь» подарували дітлахам осінню казку. Чарівна атмосфера золотої осені ще довго зігріває їхні маленькі щирі серця.

Разом зі святом осені ми святкували і День дошкілля-

«Веселковий світ дитинства». Це свято для всіх дітей, які відвідують садочок і всіх дорослих, які працюють у садочку.

Дитинство – це найщасливіша пора життя людини. Дитина є частиною Всесвіту, тож має жити за його законами – законами добра, краси та гармонії, бачити і розуміти красу в природі, праці, науці, мистецтві, людських взаєминах.

Зусилля дорослих мають бути спрямовані на створення гармонійних умов для розвитку юної особистості, гарантування їй щасливого, безпечного екологічного дитинства.

Проглядів матеріалу: 368 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 01.10.2018 | Комментарії (0)

     Весело, гамірно, яскраво, неймовірно дружно і надзвичайно смачно, – ось як завжди проходить шкільний ярмарок у Тарашанській загальноосвітній школі.

28 вересня ще від самого ранку і діти, і батьки несли із собою різноманітну смакоту, приготовану вдома, – акуратно упаковану, загорнуту, розфасовану, готову до вживання, – аби відразу можна було розставити усі з любов’ю продумані і придумані страви на столі і пропонувати своїм однокласникам, вчителям, батькам, гостям, яких хотілося пригостити.

Відбувався ярмарок на подвір’ї школи, тому всім вистачало місця: продавцям, щоб розкласти усі наїдки та напої, а покупцям – розглянути їхні товари, аби вибрати для себе щось цікаве.

Найбільше продавалося, звичайно, солодощів, – торти, пироги, тістечка, печиво найрізноманітніших видів та форм, рогалики з медяниками, желе, сирники, пиріжки.

Хочеться подякувати за активність, ініціативність та підтримку усім батькам, які із задоволенням та натхненням постійно долучаються до цієї нашої цікавої та потрібної шкільної справи.

Осінній смачний ярмарок традиційно є благодійним. Кошти, які вдалося зібрати передали сім'ї маленької Заріни Колемейчук із смт. Глибока. Взагалі, благодійні заходи у школі відбуваються постійно.

Наші діти, долучаючись до таких заходів, відчувають, що роблять щось потрібне і корисне, формують у собі активну громадянську позицію людей, небайдужих до потреб та проблем інших.

Проглядів матеріалу: 370 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 01.10.2018 | Комментарії (0)

    У 2019 році всім освітянам підвищать зарплати на 9%. За словами Лілії Гриневич, таке підвищення є очевидно недостатнім. Міністр висловила сподівання, що в процесі доопрацювання бюджету МОН вдасться отримати більші преференції для освіти.

Освітня профспілка оголосила про акцію протесту. Профспілка працівників освіти і науки оголосила про приєднання до протестних дій Федерації профспілок України, проведення яких заплановане на 9 та 17 жовтня. Однією з основних вимог є підвищення зарплат освітян.

На 91 вакансію претендує 1000 юристів, - Гриневич. Міністр освіти наголошує, що реформа юридичної освіти має покращити якість підготовки правників в українських університетах та зменшити «топовий» рівень безробіття серед юристів.

МОН розробило нові зразки документів про середню освіту. Відомством розроблений проект наказу «Про деякі питання документів про середню освіту». Документ затвердить нові зразки свідоцтв про здобуття початкової, базової та загальної середньої освіти, а також інших документів та додатків до них.

ЗНО-2019 розпочнеться 20 травня. МОН визначений перелік предметів, із яких у 2019 році буде проведено зовнішнє оцінювання, до якого включено 11 навчальних предметів. Кожен учасник тестування отримає право скласти тести не більш як із чотирьох предметів.

Учні коледжів і училищ в 2019 році складуть два тести ЗНО. Учні закладів професійної та вищої освіти, які в 2019 році завершуватимуть здобуття повної загальної середньої освіти, складатимуть державну підсумкову атестацію у формі ЗНО.

МОН розробило новий порядок зарахування дітей до дитсадків. Документ визначає механізм зарахування та переведення дітей до дитячих садків, перелік документів, що мають подавати батьки та інші особливості, пов'язані із зарахуванням дітей до дошкільних закладів.

Проект бюджету не забезпечує потреби шкіл, - Профспілка. У Профспілці працівників освіти наголошують, що обсяги освітньої субвенції забезпечать лише зростання розміру посадового окладу працівника І розряду на 9% та часткове покриття витрат для поділу класів на групи.

Школи можуть взяти участь у програмі HealthySchools. Українські школи мають можливість взяти участь у програмі розвитку здорового харчування дітей «HealthySchools». Програма розпочне роботу в жовтні. Планується, що участь у ній візьмуть 500 українських шкіл.

МОН пропонує провести Всеукраїнський урок доброти. Відомство підтримало ініціативу проведення у школах країни Всеукраїнського уроку доброти, присвяченого Всесвітньому дню тварин. Акція відбудеться з 1 до 4 жовтня проведенням відповідних уроків або позакласних заходів.

Проглядів матеріалу: 403 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 01.10.2018 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024