П'ятниця, 29.03.2024, 17:23















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Жовтень » 12
   З метою проведення профілактичної роботи щодо травматизму невиробничого характеру та виховання поважного ставлення до безпеки людини 12 жовтня працівники управління ДСНС України у Чернівецькій області
спільно з управлінням освіти Глибоцької районної державної адміністрації провели одноденні курси з пожежної безпеки для  директорів ЗЗСО району. Адже саме на керівників загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів покладена дуже клопітка робота щодо виховання відповідальності за збереження свого життя та життя наших дітей.
Рятувальники вкотре нагадали про обов’язки осіб, відповідальних за пожежну безпеку в навчальних закладах, розповіли про те, як правильно діяти у разі виникнення надзвичайної ситуації, зокрема, як найшвидше провести евакуацію дітей. Також, директорам було наголошено на необхідності проведення Тижнів знань з основ безпеки житєдіяльності та поновлення куточків з безпеки життєдіяльності. На завершення  працівники ДСНС наголосили на важливості проведення роз’яснювальної профілактичної роботи як серед колег, так і серед учнів та їх батьків.
Проглядів матеріалу: 405 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 12.10.2018 | Комментарії (0)

   У п’ятницю, 12.10.2018р. на базі РМЦ відбулася нарада   вчителів румунської мови та літератури з питання організації підготовки та проведення учнівських олімпіад та конкурсів.

В обговоренні даних питань взяли участь завідувач РМЦ Олеся Намака та методист РМЦ Домніка Міхай.

Учасники наради були ознайомлені з ідеями розв’язків завдань минулорічної районної олімпіади.

Районна олімпіада відбудеться 11 листопада.

Домніка Мірчівна ознайомила вчителів з вимогами до завдань з румунської мови та літератури та особливостями проведення цієї олімпіади.

Вчителі обмінялися думками щодо рівня складності олімпіадних завдань, їх кількості та часу, що відводиться на виконання.

Проглядів матеріалу: 409 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 12.10.2018 | Комментарії (0)

    Добірка додаткових завдань, які стануть цікавим доповненням до основного навчального матеріалу на сьомому навчальному тижні.

Сьомий навчальний тиждень НУШ присвячений дослідженню дуже цікавого явища - підприємливості. Першокласники дізнаються, що таке підприємливість, яких людей можна назвати підприємливими та як розвивати відповідні якості. А також ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­– пропонувати та відстоювати власні ідеї, взаємодіяти з іншими дітьми у групі, приймаючи спільні рішення.

Сьомий тиждень буде вельми цікавим, а щоб урізноманітнити процес навчання, освітній проект «На Урок» пропонує вам добірку додаткових вправ і завдань, які ви можете використати під час уроків.

Вправа «Привітайся»

Ця вправа навчить дітей обирати правильний стиль спілкування відповідно до ситуації, а для цього їм треба уявити себе на місці інших. Заздалегідь приготуйте картки, на яких мають бути розписані ролі для діалогів. Наприклад, учень ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­– учитель, покупець - продавець, водій автобуса ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­– пасажир, учень - учениця тощо. Об’єднайте учнів у пари та запропонуйте навмання обрати картку, а потім - уявити себе на місці вказаних персонажів та обрати найкращий ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­спосіб привітання, враховуючи вік та положення людини.

Вправа «Хто як вітається?»

Ця вправа допоможе дітям зрозуміти, що усі люди різні, а отже, до кожного треба шукати свій підхід. Поставте учням декілька запитань, а потім разом з ними проаналізуйте відповіді:

  1. Чи знаєте ви, що у різних країнах світу люди вітаються один з одним по-різному?
  2. Як саме?
  3. Як ви привітаєтеся з людиною, яка приїхала з іншої країни?

Вправа «Добери нову назву»

Після того, як учні під час занять дізнаються, хто така підприємлива людина, та які якості вона може мати, запропонуйте їм подумати та сказати, як ще б можна було її назвати. Ще одне нове для учнів слово ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­– добродій/-ка. З ним можна погратися таким самим чином. Також запропонуйте учням подумати, які значення може мати слово «добродій» залежно від використання: як привітання та як слова на позначення людини, яка займається благодійністю.

Вправа «Я і майбутнє»

Запитайте у дітей, які професії вони знають та які з них їм найбільше подобаються. Можливо, вони подобаються дітям настільки, що вони вже знають, ким стануть, коли виростуть? Запропонуйте учням поділитися власними мріями. Об’єднайте учнів у групи по двоє-троє та роздайте їм картки із зображеннями представників різних професій. Завдання – розказати, для чого потрібні ці професії, як вони допомогають нам. Також запропонуйте учням відповісти на запитання: чи потрібна представникам цих професій така якість особистості як підприємливість?

Вправа «Що пішло не так?»

Розкажіть дітям коротку історію про хлопчика чи дівчинку, які не досягли своєї мети. Таку історію ви цілком можете вигадати самостійно. Наприклад, розкажіть дітям про хлопчика, який вирішив, що у майбутньому обов’язково стане власником велопрокату. А щоб мрії не залишилися просто мріями, він вирішив діяти одразу: по-пе ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 612 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 12.10.2018 | Комментарії (0)

       На базі Багринівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, 11 жовтня 2018 року, проведено практичний семінар для вчителів географії та економіки на тему «Допоміжні географічні дисципліни, як засіб розвитку географічного мислення учнів в умовах «Нової української школи»

Учасників районного навчального семінару привітали директор школи Михайло Акатріні, заступник директора Віра Дякон та вчитель географії Світлана Акатріні, які разом з учнями цікаво презентували новостворений географічний майданчик. Директор школи провів змістовну, цікаву екскурсію шкільним музеєм, а також, в рамках ділової гри « Географія на грошових знаках», поділився своїми власними надбаннями – унікальною колекцією монет. Вчителі району були учасниками захоплюючої інтегрованої заочної подорожі Грінвіцьким меридіаном, яку проводили, крім вчителя географії, вчителі історії, фізики, зарубіжної літератури, музики та діти. Також учасники семінару мали змогу дізнатися багато про село, школу, вчителів та таланти учнів, які гарно представили візитку школи.

Згідно плану практичного семінару керівником МО Вірою Безверхою з вчителями було проведено методичний тренінг, розглянуто й обговорено визначені питання та надано методичні рекомендації.

Навчальний семінар проходив в атмосфері педагогічної єдності, розуміння й доброзичливості.

 Методист   РМЦ    Лазурко С. І.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 651 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 12.10.2018 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 426 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 12.10.2018 | Комментарії (0)

     14 жовтня українці відзначали свято Покрови Пресвятої Богородиці, яке в давнину дуже шанували козаки, а також День захисника України. Це чудова нагода розповісти дошкільникам про традиції запоріжців, навчити дітей козацьких пісень і танців, дати змогу проявити свої сили та спритність у різних випробуваннях. Дані тематичні заходи неодмінно пробудять у дітей інтерес до усної народної творчості, історії рідного краю, любов до культурної спадщини свого народу, а отже сприятиме вихованню свідомих патріотичних почуттів.

11 жовтня в Черепковецькому ДНЗ відзначали Свято Покрови Пресвятої Богородиці та День Козацтва. Вихователь старшої групи Пензар О.В. розповідала вихованцям про «Свято Покрови», читала вірші, прислів’я та розучувала їх з дітьми. Цікаве музичне заняття з старшими дошкільниками провела музичний керівник Дубовецька Л.М., яка розповіла дошкільникам про козаків, їх звичаї та життя, а також розучила кілька тематичних пісень. Вихователь середньої групи Куляк В.П разом з своїми вихованцями підготувала справжню забаву «Ми народжені козаками», під час якої наші маленькі козачки показували свої вміння.

Даний день подарував всім педагогам і вихованцям море усмішок, позитивної енергії, емоцій і справжнє відчуття гордості за нашу Батьківщину і за те, що ми виховуємо нащадків козацького роду.

Вихователь-методист Чорней Н.І.

Проглядів матеріалу: 667 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 12.10.2018 | Комментарії (0)

     Joi, 11 octombrie, în incinta CIE № 2 Cupca s-a desfășurat I etapă a olimpiadei de limbă și literatură română și universală. La concurs au luat parte 17 elevi din clasele 7-11. Vor apăra cinstea școlii la cea de a II etapă a olimpiadei de limbă și literatură română și universală elevele care au ocupat locul I la etapa școlară: Petriuc Valentina – clasa a 7-a, Bicer Daniela – clasa a 8-a; Dulgher Anna-Renata – clasa a 9-a; Petriuc Diana - clasa a 10-a; Gavriloi Marina – clasa a 11-a;

Le dorim succes și mult noroc!

Prof. Veronica Scutari

Проглядів матеріалу: 356 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 12.10.2018 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024