Четвер, 25.04.2024, 12:26















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Жовтень » 16

    "Ми нащадки козаків" - під таким девізом відбулося свято козацтва в Молодійському ДНЗ з участю старших дошкільнят.

Вихователі розпочали зустріч біля багаття, запросивши дітей у подорож до козацької Січі. Це свято не залишило нікого байдужим, адже діти проявили себе у різних змаганнях, де показали свою витривалість, бойовий дух, товариськість, згуртованість, вміння відчувати плече друга. Чудові таночки, віночок українських пісень прикрасили і заворожили гостей свята. Діти проявили свої акторські здібності і таланти, які кожного дня відкривають та розвивають у вихованців педагоги закладу.
Які б зміни не відбувалися у нашій країні, ми завжди будемо виховувати дух патріотизму, мужність, любов до Батьківщини, повагу до українських традицій.

Проглядів матеріалу: 392 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 16.10.2018 | Комментарії (0)

 

  Любов до Батьківщини - це одне з найглибших людських почуттів, закріплених віками. В.О.Сухомлинський у своїй книзі "Народження громадянина" переконливо довів, що основою громадянської свідомості особистості є патріотизм, любов до Батьківщини, свого народу. Він вважав, що патріотизм потрібно прищеплювати з раннього дитинства на основі розвитку позитивних емоцій. Любов до Батьківщини починається з любові до своєї малої батьківщини - місця, де людина народилася.

Знайомство з рідним краєм, його людьми, природою сприяє становленню дитини як соціальної особистості, духовному зростанню маленьких українців. Величезне значення у патріотичному вихованні дітей має ознайомлення їх з історичною, культурною, національною, географічною, природно-екологічною своєрідністю свого регіону.

Туризм є одним з джерел пізнання людиною світу, а туристські походи є важливим засобом формування світогляду учнів. Подорожі та екскурсії розширюють кругозір, дають можливість краще пізнати історію та географію Вітчизни, пробуджують глибоку любов до природи. Закінчивши навчання, учні часто згадуватимуть рідну школу, туристські стежки, що вивели їх на широку дорогу життя, вечори біля туристського вогнища, які згуртували їх і дали наснагу на добрі діла.

Туризм - не тільки фізичний розвиток, бадьорість, і працездатність, а й відмінний засіб виховання у дітей цілеспрямованості, зібраності, прагнення до пізнання. Романтика пізнання - чи не найцінніша особливість туризму.

Туристські подорожі та екскурсії є великою школою життя для підростаючого покоління. Крім виховання високих моральних якостей та естетичних почуттів, вони розвивають спостережливість дітей, уяву. Збагачуючи свій розум теорією і практикою пізнання дійсності, діти під час подорожей та екскурсій пізнають життя у всій його різноманітності.

У походах діти привчаються до самообслуговування, виробляють потрібні в житті навички та вміння допомагають один одному, раціонально організовую і культурно проводять свій відпочинок, зміцнюють здоров'я, виховують силу волі, високі моральні якості.

Екскурсії і туристські походи відіграють важливу роль у формуванні дитячого колективу, виховують учнів самостійність, підвищують їх відповідальність за доручену справу. У сформованому в походах дитячому колективі з високим моральним гартом слабкий стає сильнішим, боязкий - сміливішим, байдужий чуйнішим, ледар не може уникнути праці. У згуртованому єдиною метою колективі діти розкривають, свої душевні якості, в них викристалізовуються найкращі риси характеру.

Не має, мабуть, людини яка би хоч раз не подорожувала рідним краєм чи не бувала в Карпатах.

Побачити красу гір крізь бризки води намагалися учні Старовчинецького ліцею, Опришенської ЗОШ та Глибоцького ліцею, здійснивши в червні 2018 року водний похід по річках Чорний Черемош та Черемош. Похід на катамаранах гірською річкою поклав початок літнім пригодам юних туристів-мандрівників. У 2016 та 2017 роках учні подорожували по річці Дністер, досліджуючи природу Дністровського каньйону. Набувши під час походів навичок з водного туризму, цього року юні туристи вирішили перевірити набуті навички на гірських річках, а саме Чорному Черемоші та Черемоші.

Чорний Черемош насичений несподіваними поворотами русла, порогами, шиверами, водоскидами, тіснинами, водовертями, які ні на хвилину не дозволяють послабити увагу під час сплавів.

Ключова, найбільш цікава і складна ділянка річки - між селами Зелене та Красник. На цих десяти кілометрах знаходяться основні, найбільш складні та відомі пороги Чорного Черемошу: Дземброня, Біла Кобила, Гучок, Гук. Тут річка майже безупинно піниться і тече з великою швидкістю. ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 483 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 16.10.2018 | Комментарії (0)

    Стало уже традицією у нашій школі організовувати на початку жовтня Тиждень українознавства. З метою вивчення звичаїв та традицій рідного краю, виховання учня як патріота, з 08 по 12 жовтня 2018 року був проведений тематичний тиждень під керівництвом вчителя українознавства Чупрун Віри Лазарівни.

Відкриття тижня започаткувала традиційна лінійка на якій був оголошений план роботи та представлена презентація «Українські винахідники».

У вівторок був проведений відкритий урок з українознавства у 6-му класі на тему «Дерево мого роду як дерево життя». Незабутнє враження на учнів та гостей справили використанні вчителем різноманітні форми та методи роботи, відеоматеріали та презентації.

У середу учні 8-го та 9-го класів брали участь в українознавчий вікторині «З бабусиної скрині». Також була зібрана виставка рушників від найдавніших до сучасних.

У рамках тижня пройшов і І тур Всеукраїнського конкурсу з українознавства.

Родзинкою тижня став неперевершений спортивно-українознавчий конкурс «Нащадки козацької слави» між учнями 5-го та 6-го класів. Гарні виступи дітей, сяючі посмішки: у спортивній залі панувала атмосфера світла та добра, а учні довели, що вони розумні, активні, допитливі та талановиті.

На завершенні тижня українознавства на загальношкільній лінійці відбулося визначення переможців вікторини та конкурсу, найактивніших учнів. Проведені заходи показали великий інтерес і зацікавленість учнів у вивченні предмету українознавства та збереженні національних традицій.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 406 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 16.10.2018 | Комментарії (0)

      14 жовтня українці святкують одразу три свята. Перше – Свято Покрови Божої Матері, друге – День українського козацтва, третє свято, дуже молоде – День захисника України.Усі ці свята дуже взаємопов’язані й виникали послідовно.

В багатому на подвиги літописі українського воїнства було безліч битв і дат, гідних стати святом, проте ще з козацьких часів день Покрови Пресвятої Богородиці був святковим днем захисників Вітчизни, козацькою Покровою. Згідно з указом Президента України, з 2014 року 14 жовтня встановлено Днем захисника України. І тепер цей день став не просто державним святом, а направду всенародним святом, бо захисниками незалежності та суверенітету України в наш час є військові і добровольці, волонтери, дорослі і діти - всі ті, хто в різний спосіб наближають перемогу над російськими загарбниками.

Впродовж тижня в Глибоцькій гімназії було організовано тематичні заходи, які дали змогу перегорнути сторінки історії Запорізької Січі, згадати захисників волі та незалежності України різних часів. У шкільній бібліотеці діяла книжкова виставка «За Україну, за долю, за честь і волю», також усі бажаючі мали змогу помилуватися розмаїттям фарб на виставці малюнків «День Захисника України». Учні 5 класу презентували міні-проекти на тему «Ми – нащадки козацького роду» та здійснили похід вихідного дня, під час якого майбутні захисники змагались за звання найспритнішого та найкмітливішого.

Учні 6 класу стали учасниками свята, яке підготували працівники Глибоцької районної бібліотеки для дітей. Учні мали змогу переглянути цікаві відеоролики про козаків, дізнатись чимало цікавого про побут та звичаї запорожців. Особливо сподобались школярам конкурси на спритність та вміння працювати в команді. А наостанок прозвучали козацькі пісні – і стало зрозуміло: «Козацькому роду нема переводу» !

Ми з гордістю вшановуємо подвиг нескорених українців і висловлюємо слова щирої вдячності людям, які захищали соборність і незалежність України в ХХ столітті і продовжують її відстоювати в ХХІ столітті.

Проглядів матеріалу: 369 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 16.10.2018 | Комментарії (0)

   З 8-12 жовтня в Черепковецькому ДНЗ проходив тиждень Космосу. Мета тижня: формувати і розширювати уявлення дітей про різноманіття космічного простору. Розповісти дітям про цікаві факти та події космосу. Познайомити з першим космонавтом Ю. Гагаріним та жінкою космонавтом В. Терешковою. Розвивати творчу уяву, фантазію, уміння імпровізувати; виховувати взаємодопомогу, доброзичливого ставлення один до одного, гордість за людей даної професії, до своєї Батьківщини. Залучити батьків до спільної діяльності.

На протязі тижня навчально-пізнавальна діяльність велась відповідно до складеного плану на кожну вікову групу дітей. Кожен день тижня був присвячений окремій темі: Сонцю, Зоряному небу, Сонячній системі, нашому дому – Землі. В узагальнюючий день, п’ятницю, наші вихованці демонструвати свої знання і вміння.

До даного тижня були залучені і батьки наших вихованців, за участю яких було організовано виставку робіт «Цей дивовижний космос». Даний тиждень виявився дуже захопливим, цікавим, пізнавальним. Мета тижня досягнена в повному обсязі.

Вихователь-методист Чорней Н.І.

Проглядів матеріалу: 486 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 16.10.2018 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024