Субота, 20.04.2024, 10:07















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Жовтень » 22

     Міністерством освіти затверджений зміст дистанційного курсу для підвищення кваліфікації вчителів початкової школи. Відповідний наказ підписаний міністром освіти Лілією Гриневич.

Дистанційний курс складатиметься з 12 модулів, на виконання кожного з яких буде виділено 5 навчальних годин.

Документом також визначені вимоги до змісту кожного навчального модуля та примірні технічні вимоги до курсу підвищення кваліфікації вчителів початкової школи.

Проглядів матеріалу: 483 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.10.2018 | Комментарії (0)

     У Мінюсті заявили про кризу юридичної освіти. Майже 80% роботодавців додатково навчають випускників юридичних вишів. Про це йдеться у результатах дослідження Міністерства юстиції. Понад 60% роботодавців визначають низький рівень підготовки випускників.

Для вступу на деякі спеціальності мінімуму не вистачить. Новацією вступної кампанії стане те, що конкурсний бал при вступі на спеціальності «Право», «Публічне управління та адміністрування» і «Міжнародні відносини» , не може бути меншим за 130 балів.

Е-підручники вперше отримали гриф МОН. Схвалення відомства отримали 10 назв електронних підручників для учнів першого класу. Підручники з української мови, математики, та курсів «Я досліджую світ» і «Мистецтво» підготовлені трьома українськими видавництвами.

Україна перейме німецький досвід дуальної освіти. За словами заступника міністра освіти Павла Хобзея, німецька модель дуальної освіти є однією з успішніших, тому Україна має перейняти її, а також поширити успішні практики серед закладів профосвіти.

МОН затвердило нову форму звіту про склад учителів школи. Освітнім відомством затверджено форму звітності щодо чисельності та складу педпрацівників, а також інструкцію щодо її заповнення. Нова форма має вводиться в дію з 2018/19 навчального року.

МОН винесе на обговорення нові програми з історії України. Робоча група, до якої увійшли вчителі, представники вишів та науковці, має до 1 листопада доопрацювати шкільні програми з історії України. Після доопрацювання вони будуть винесені на обговорення.

Освітяни у Києві вимагали підвищення зарплат. 17 жовтня відбулась всеукраїнська акція протесту профспілок, до проведення якої долучилась Профспілка працівників освіти і науки України. Освітяни з усіх регіонів країни висунули свої вимоги до влади.

МОН затвердило нові зведені таблиці для середньої освіти. Відомством затверджені нові зведені таблиці відомостей про матеріальну базу шкіл, про профільне навчання і поглиблене вивчення предметів, про групування денних шкіл за кількістю класів та інші.

Реєстрація на пробне ЗНО розпочнеться 8 січня. Реєстрація для участі у пробному зовнішньому незалежному оцінюванні триватиме з 8 до 31 січня. Вартість кожного тестування буде оголошено на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти.

Гра «Джура» проводитиметься за новими програмами. Відтепер військово-патріотична гра «Джура» проводитиметься за новими програмами, зокрема «Джура-Оборонець», «Джура-Десантник», «Джура-Прикордонник», «Джура-Гвардієць» та «Джура-Поліцейський».

Українські стартапи відзначили на University Startup World Cup. Стартап-проекти вчених з Вінниці та Сум здобули перші місця у міжнародному конкурсі стартапів University Startup World Cup, який відбувся у Копенгагені.

У Києві відбудуться щорічні популярні освітні виставки. 15 листопада в столиці відкриються щорічні виставки «Освіта та кар’єра» та «Освіта за кордоном», під час яких будуть представлені закордонні університети та провідні українські виші.

МОН планує створити е-бібліотеку шкільних підручників. Відомство забезпечить доступ до безкоштовних електронних підручників. У зв'язку з цим, Інституту модернізації змісту освіти доручено здійснити закупівлю електронних версій підручників у форматі pdf.

Голод на робітничі кадри зростає, - Гриневич< ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 465 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.10.2018 | Комментарії (0)

     В рамках відзначення Дня українського козацтва та Дня захисника України 13-14 жовтня Глибоцькою районною дитячо-юнацькою спортивною школою, за сприяння відділу змісту виховної роботи та позашкільної освіти молоді та спорту управління освіти Глибоцької райдержадміністрації було проведено відкриту першість з баскетболу. У змаганнях взяли участь збірні команди м.Хмельницький, м.Камянець-Подільський, м.Кіцмань, м.Чернівці, с.Годилів Сторожинецького р-ну і звісно команди Глибоцької РДЮСШ.

У турнірі серед дівчат 2004-2006 р.н. взяли участь 5 команд. За результатами відбіркових ігор до фіналу вийшли: команда господарів майданчика «Сузір'я» Глибоцької РДЮСШ та команда, учасник Всеукраїнської юнацької баскетбольної ліги останніх років «Starlife» Чернівецької ЗОШ №22. Боротьба за кубок видалася напруженою та цікавою. З рахунком 24:34 Глибоцькі дівчата поступилися суперникам та зайняли, відповідно, ІІ місце, віддавши кубок команді м.Чернівці.

ІІІ місце посіла команда м.Кам'янець-Подільський, 4 – команда м.Хмельницький, 5 – команда с.Годилів.

Найвидовищнішим видався турнір 3х3 серед дівчат 2002-2003 р.н. Учасниці команд показали свою майстерність, та протягом всього часу гри тримали глядачів у напрузі. Баскетболістки Глибоцької РДЮСШ (тренер Бордун О.М.) здолади однолітків з м.Камянець-Подільський , та з рахунком 11:8 здобули перемогу. Кращим гравцем турніру була визнана капітан команди Глибоцької РДЮСШ Тамара Лупуляк, яка в цей же день відзначала своє 16-річчя.

В рамках турніру відбулася зустріч серед юнаків 2003-2004 р.н. Поступившись в першій грі команді Хмельницької ДЮСШ з рахунком 36:31, Глибоцькі спортсмени зібрали всі сили і здолали в наступній грі суперників з рахунком 22:21. Не було рівних нашим юним баскетболістам в грі 3х3, де вони впевнено перемогли з рахунком 11:1.

Незважаючи на змагальну боротьбу, в залі панувала дружня і привітна атмосфера. За учасників команд прийшли вболівати друзі та батьки.

За підсумками змагань, команди, що посіли призові місця були нагороджені кубками, а учасники - іменними грамотами та медалями. Кращим арбітром змагань було визнано тренера-викладача Глибоцької РДЮСШ – Дмитра Олексійовича Лукашева.

Проглядів матеріалу: 344 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.10.2018 | Комментарії (0)

    18-го жовтня у селі Купка, на місці знищеної нкведистами криївки УПА, відбулося урочисте відкриття Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), в якому взяли участь голови Глибоцької райдержадміністрації та районної ради Георгій Придій і Петро Панчук, начальник управління освіти району Василь Барарюк та настоятель храму УПЦ КП св.Княгині Ольги отець Роман Грищук, який відслужив молебень за загиблими героями УПА, воїнами-героями, які віддали своє життя захищаючи Україну на сході нашої держави у війні з російським окупантом.

У своєму вітальному слові Георгій Придій зазначив, що «Джура» вже не просто гра, а потужний патріотичний дитячо-юнацький рух, який об’єднав гідних нащадків лицарів-козаків, оборонців волі українського народу. Посадовці привітали учасників гри та побажали кожному юному патріоту здобутків, вольової і справедливої боротьби у грі та радощів від перемоги.

Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура») є системною формою позакласної роботи з військово-патріотичного та морально-етичного виховання учнівської молоді, важливим засобом формування патріотичної свідомості, спортивно-оздоровчої роботи.

Метою гри «Джура» є виховання юних патріотів України на засадах національної гідності, високої самосвідомості та активної громадянської позиції, здорового способу життя духовно багатої та фізично розвиненої особистості.

Учасники гри “Джура” продемонстрували свою фізичну та військову підготовку, вміння марширувати, виконувати стройові пісні, а також взяли участь у змаганнях зі  стрільби з пневматичної зброї, підтягування, медичної підготовки.  Команди представили також звіти про доброчинні справи під гаслом “Добре діло”, кожен рій мав свій гімн, емблему, девіз, прапор, позивний, однострій. Участь у грі приймали команди 26 загальноосвітніх закладів освіти району. Змагання відбувалися на базі Корчівецької ЗОШ І-ІІІ ст. Директор навчального закладу, учасник АТО - Чорнописький Ярослав Миколайович підготував разом з колективом відповідні умови для проведення спортивних та інтелектуальних конкурсів гри. Для учасників змагань працівниками районної бібліотеки було презентовано банерну виставку про боротьбу Української повстанської армії із нацистським та більшовицьким тоталітарними режимами.

Учасники змагань також продемонстрували знання історії України,  Збройних Сил України та історії козацтва.

Команди були сповненні козацького запалу та духу змагань. На офіційному закритті Гри від методичного центру Глибоцького управління освіти були вручені кубки, грамоти переможцям, також  лунали слова, які гартували команди до подальших  перемог.

За рішенням журі районного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-спортивної патріотичної гри «Сокіл» («Джура») у загальному заліку переможцями стали команди:

Старововчинецького ліцею, Горбівецької ЗОШ І-ІІ ст.- І місце;

Глибоцької гімназії, Корчівецької ЗОШ- ІІ місце;

Купського НВК №2, Карапчіввського ліцею- ІІІ місце.

Ми гордимося вами, джури, ви - достойні продовжувачі кращих козацьких традиції України! Так тримати!

 

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 509 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.10.2018 | Комментарії (0)

Жовтіє лист зелений на ожині,

В червоному намисті горобина,

Веселе літо у минуле відліта,

Зійшла на землю осінь золота.

     Осінь — це дуже гарна пора року. Все навкруги таке барвисте! Як гарно зливаються в одну мелодію її барви. За доброю традицією в дошкільному підрозділі Грушівського НВК у жовтні відзначають свято доброзичливої та щедрої осені.

Отже, 19 жовтня 2018 року у дошкільному підрозділі нашого закладу відбулося свято осені.

Молодша група «Сонечко» презентувала виховний захід «Барви осені». Дане свято дітям допомогли підготувати вихователька Келдеруш А.І. та музичний керівник Садовей Г.М. Маленькі дітки для своїх вихователів, для старших товаришів і, звісно, для гостей співали, танцювали, розказували вірші, підготували цікаві осінні композиції. Присутні гості були вражені маленькими талантами – наймолодшими вихованцями закладу .

Вихованці старшої групи «Веселка», за підтримки виховательки Головач А.І. та музичного керівника Садовей Г.М., провели захід «Осінь наша золота». Під час даної виховної справи діти декламували вірші, співали пісні, розгадували загадки та презентували гостям свої осінні композиції. Наприкінці заходу дошкільнята взяли участь у різноманітних та цікавих конкурсах.

Свято було яскравим, веселим та цікавим. Діти були задоволені та всі разом дякували осіннім місяцям за щедрі гостинці.

Заступник директора з ВР Зінкевич Д.В.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 414 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.10.2018 | Комментарії (0)

Ти нам залишив прагнення високі,

Шляхи священні, по яких іти

Твого сумління й мужності уроки

Ми бережем і будем берегти.

Не було і немає в Україні поета, який був би йому подібний. Не було у неньки України сина, який так ніжно і віддано любив свій народ і так страждав за нього. Саме він зберіг і повернув народу його голос - українську мову. Для кожного з нас ім’я Шевченка є святим. Велич Кобзаря – у величі всієї України і в особистій долі кожного українця.

Шанують великого Кобзаря і зберігають пам'ять про нього і учні Волоківської ЗОШ І-ІІІ ст., де 18 жовтня 2018 року пройшло урочисте відкриття І-го етапу ІХ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Учні нашої школі яскраво відобразили постать великого письменника, як палаючий «фенікс» воскрес він у наших душах та серцях.

Щиро вітаємо всіх учасників мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка!

Проглядів матеріалу: 371 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.10.2018 | Комментарії (0)

      Осінь найбагатша та багатобарвна пора року. З давніх давен люди відмічали свято осені, свято зібраного врожаю. Так, за багаторічною традицією, 18 жовтня у Тереблеченській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулося свято «Золота осінь». Різноманіття квітів, овочів, фруктів втілилися в чудові та цікаві композиції учнів школи, які організували виставку осінніх дарів. З квітів, зерна, гілочок, гарбузів, яблук та картоплі учні створили справжні шедеври, в яких фантазії не було меж. Невеличка концертна програма справді порадувала присутніх гарним настроєм та гумором. Сценки пронизані любов’ю до рідного краю, ліричністю та гумором створили справді святкову атмосферу. Новинкою на святі було організація ярмарки, на якій учні продавали різноманітні смаколики, а справжнім сюрпризом стало пригощання голубцями, організоване директором школи.

Свято пройшло у барвах осені, з квітами та дарами природи. Програма святкового заходу була яскравою танцювальними номерами та музичними композиціями.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 430 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.10.2018 | Комментарії (0)

    З метою розкриття талантів юних виконавців, пошуку творчо обдарованих дітей та відкриття нових імен, 17-18 жовтня 2018 року відбувся районний етап обласного фестивалю-конкурсу дитячої творчості «Буковинська зіронька».

У фестивалі-конкурсі взяли участь найталановитіші діти із 20 шкіл району. Впродовж двох конкурсних днів учасники змагалися в трьох номінаціях: «Художнє читання», «Вокал», «Хореографія». Згідно з рішенням журі конкурсанти досягли наступних результатів:

 

- «Міс Креативність» - Шипот Еріка, учениця Молодійської ЗОШ;

- «Міс Грація» - Стратійчук Надія, учениця Димківського НВК;

- «Міс Ніжність» - Пшеничко Марія, учениця Стерченської ЗОШ;

- «Міс Неповторність» - Цуркан Віталіна, учениця Червонодібровського НВК;

- «Міс Усмішка» - Гаращук Діана, учениця Черепковецької ЗОШ;

- «Міс Чарівність» - Матещук Руслана, учениця Валякузьминської ЗОШ;

- «Міс Талант» - Лазурка Іонела, учениця Купського НВК №2;

 

ІІІ місце – Гиза Анастасія, учениця Сучевенської ЗОШ;

ІІІ місце – Петрюк Сюзана, учениця Слобідського НВК;

ІІІ місце – Алергуш Юліана, учениця Корчівецької ЗОШ;

ІІІ місце – Козуб Тетяна, учениця Кам’янської ЗОШ;

 

ІІ місце – Козачук Анна, учениця Глибоцької гімназії;

ІІ місце – Біблик Олександра, учениця Карапчівського ліцею;

ІІ місце – Павленко Олександра, учениця Волоківської ЗОШ;

ІІ місце – Белич Марта, учениця Купського НВК;

 

І місце – Репчук Адріана, учениця Коровійської ЗОШ;

І місце – Мокан Павло, учень Привороцької ЗОШ;

І місце – Ванзуряк Вікторія, учениця Глибоцького ліцею;

І місце – Габор Вероніка, учениця Тереблеченської ЗОШ;

 

Гран-прі – Рокоча Оксана, учениця Старововчинецького ліцею.

Начальник управління освіти Василь Іванович Барарюк привітав талановитих, обдарованих учасників і побажав подальших творчих успіхів, а голова журі, Цуркан Інна Юрівна, вручила конкурсантам подарунки від управління освіти Глибоцької РДА.

Привітав та нагородив переможців цінними подарунками за І місця та Гран-прі конкурсу перший заступник голови Глибоцької РДА Коломієць Віталій Кирилович. Шмідт Микола Дмитрович, керуючий справами Глибоцької районної ради вручив нагороди за ІІ місця та подарунок від районної ради єдиному хлопчику – учаснику конкурсу.

Щорічно Глибоцька об’єднана територіальна громада нагороджує своїх учасників конкурсу цінними подарунками, цьогоріч конкурсантів привітала Заіць Міхаєла Михайлівна, головний спеціаліст організаційного відділу.

Бажаємо нашим зірочкам яскравих перемог, творчих злетів та не зупинятись на досягнутому!

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 380 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.10.2018 | Комментарії (0)

    День пам'яті жертв фашизму — це день пам'яті десятків мільйонів людей, загинувших в результаті гігантського, нелюдського експерименту. Це мільйони солдатів, яких фашистські лідери зіштовхнули один з одним, але ще більше — мирних жителів, які гинули під бомбами, в концтаборах, від хвороб і від голоду.

У 1962 році було прийнято рішення вважати другу неділю вересня Міжнародним днем пам'яті жертв фашизму. Цей день був визначений саме у вересні, так як на цей місяць припадають дві пов'язані з Другою світовою війною дати — день її початку і її повного завершення.

Так і учні Привороцької ЗОШ І-ІІ ступенів долучились до вшанувння Міжнародного дня пам'яті жертв фашизму. В рамках цього дня вчителем історії Карпюк Ф.І. було проведено урок історії «1939-1945 – ніколи знову», години спілкування на тему: «Втрати України від фашизму», «Внесок України у боротьбу проти фашизму», бесіду "Ці страшні роки Другої світової війни..." для учнів 5-9 класів . Учасники заходу, учні школи вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання. На знак поваги до пам'яті загиблих учні 9 та 5 класів поклали квіти до сільського пам'ятника – Кирчул І.Г. та Романюк В.І.

Проглядів матеріалу: 426 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.10.2018 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024