Субота, 27.04.2024, 02:38















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 4
Гостей: 4
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Жовтень » 29

    Сьогодні, 29.10.2018 р., вчителі 1-х класів Глибоцького та Герцаївського районів, які працюватимуть у 2019/2020 н.р., розпочали своє навчання на І  сесії підготовки до роботи в НУШ (впровадження Державного стандарту початкової освіти) на базі Глибоцької гімназії.

Відповідно до програми підготовки учителі практикували проведення ранкових зустрічей, вивчали основи управління класом, опановували методичні прийоми формування в учня власної ідентичності й готовності до змін через вироблення поваги до інших, через обмірковування прийнятих у класі соціальних норм і усвідомлення відповідальності за свої вчинки. Учителі майбутніх першокласників детально розглянули особливості формування фізичного середовища, облаштування навчальних осередків як необхідної умови продуктивного навчання. Активні практичні вправи, інформаційні повідомлення, дискусійні та дослідницькі питання були опрацьовані педагогами в групах з метою з’ясування сутності та завдань кооперативного навчання, яке розглядається сучасною методичною наукою як одна з пріоритетних форм підвищення якості освіти.

Проглядів матеріалу: 430 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 29.10.2018 | Комментарії (0)

      25 жовтня у Молодійській школі відбулося традиційне свято «Посвята в Барвінчата».

    Барвінчата – це чудова країна дружби, радості, добра. Подорожуючи Барвінковою країною діти набувають нових знань і вмінь,навчаються діяти спільно,турбуються один про одного,допомагають всім,хто цього потребує.

Учні 4-х класів прийняли у свою дружню родину 60 першокласників. Також на свято були запрошені батьки, вчителі,учні 2-3-х класів. Дітей ознайомили із правилами , традиціями, законами Барвінкової країни. Вони декламували вірші, співали пісні, відгадували загадки, казки, грали в ігри. Найцікавішим для них був конкурс «Збери свій портфель», « Відгадай героя казки», де брали участь разом з батьками.

З усіма завданнями школярі впоралися швидко. Барвінок та ведучі переконалися, що першокласники гідні носити звання «Барвінчат». Їм вручили емблеми-символи « Ми –Барвінчата», повітряні кульки, побажали успіхів та натхнення.

Свято було цікавим та незабутнім.

 

 

Проглядів матеріалу: 503 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 29.10.2018 | Комментарії (0)

    В рамках тижня соціальним педагогом Рябко Любов Іллівною було здійснено ряд заходів, а саме:

-виховна бесіда «Незнайомі люди. Правила поведінки»;

-випуск інформаційного колажу о Міжнародного дня боротьби торгівлі людьми (5-6 класи);

-перегляд тематичних фільмів: «Життя на продаж. Станція призначення життя»

В рамках тижня соціальним педагогом Рябко Любов Іллівною було здійснено ряд заходів, а саме:

-виховна бесіда «Незнайомі люди. Правила поведінки»;

-випуск інформаційного колажу о Міжнародного дня боротьби торгівлі людьми (5-6 класи);

-перегляд тематичних фільмів: «Життя на продаж. Станція призначення життя».

Проглядів матеріалу: 437 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 29.10.2018 | Комментарії (0)

    29 жовтня 2018 року на базі  Йорданештської  ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся районний семінар вчителів румунської мови та літератури.

   Вчителі  під час семінару пройшли стежками М. Емінеску. 

У 1871 р., будучи студентом та секретарем оргкомітету, відзначення 400-річчя заснування монастиря Путна (Румунія) М. Емінеску мав доручення спекти колачі. Купив пшеницю у Карапчиві у боярина Григорча, змолов муку в Йорданештах та спік колачі в Красноїльську у матушки.

Також вчителі  румунської мови та літератури відвідали монастирь св. Іоана Сучавського та церкву Покрови Пресвятої Богородиці у Красноїльську.

Проглядів матеріалу: 406 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 29.10.2018 | Комментарії (0)

    Мінфін наполягає: підняття зарплат освітянам є передчасним. У Міністерстві фінансів вкотре наголосили, що зараз держава не має можливостей для підвищення посадових окладів педагогічних та науково-педагогічних працівників закладів.

Вступ на медичні спеціальності - 2019: основні зміни. У 2019 році крім української мови, для вступу на спеціальності з «Охорони здоров’я» другим профільним предметом будуть біологія або хімія, третім - фізика або математика.

Які сертифікати ЗНО необхідні на вступу на бакалавра. Конкурсні предмети, з яких вступник має надати сертифікати ЗНО, визначені Умовами прийому до вищих навчальних закладів у 2019 році, в залежності від спеціальності, обраної абітурієнтом.

МОН розробило стратегію інноваційного розвитку України. У відомстві зазначають, що головною метою стратегії є розбудова інноваційної екосистеми, яка має забезпечити швидке та якісне перетворення креативних ідей в інноваційні продукти і послуги.

Кількість вступників з окупованих територій зростає. У МОН повідомили, що за три роки роботи освітніх центрів «Крим-Україна» і «Донбас-Україна» кількість вступників, які скористались можливістю вступу через них збільшилась майже вдвічі.

МОН розробило нову формулу розподілу держзамовлення. Документ визначає механізм розподілу видатків на підготовку бакалаврів, спеціалістів, магістрів, аспірантів та докторантів в державних закладах, а також оплати навчання за держзамовленням у приватних вишах.

Виші отримали рекомендації з академічної доброчесності. У Міністерстві освіти сподіваються, що розроблені рекомендації стануть суттєвою допомогою для закладів вищої освіти на їхньому шляху до забезпечення академічної доброчесності.

Середня освіта в Україні стане інституційною. Освітнім відомством розроблене положення про інституційну форму здобуття загальної середньої освіти. Новацією документа є створення умов для впровадження нової форми здобуття середньої освіти – мережевої.

МОН оновить перелік обладнання для шкільних кабінетів. Необхідність в оновленні вимог виникла у зв’язку з інноваційним розвитком засобів навчання. Загалом планується оновити переліки засобів навчання та обладнання для кабінетів фізики, хімії, біології, географії та математики.

МОН планує розробити курс для вчителів з антибулінгу. Міністерство освіти спільно з Prometheus планують розробити онлайн-курс, що матиме на меті допомогти вчителям ефективно протидіяти цькуванню у школах.

Проглядів матеріалу: 432 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 29.10.2018 | Комментарії (0)

    26 жовтня на базі РМЦ відбувся семінар вчителів української мови , які викладають в початкових класах ( румуномовних ЗСОЗ).У професійному колі успішно працювали над проблемою: «Розвиток творчих здібностей на уроках словесності як засіб формування мовної компетентності ».

Розпочала роботу методист РМЦ- Емілія Леонтій , яка ознайомила всіх присутніх з планом роботи та презентувала тему «Розвиток творчих здібностей на уроках словесності як засіб формування мовної компетентності» та «Творчість, як прояв обдарованості».

Поділилась своїм досвідом з проблеми «Створення умов для активизації творчої діяльності учнів на уроках державної мови в 1 класі »- вчитель Йорданештської ЗОШ І-ІІІст. – Шапка О. І.. З розвитком креативного потенціалу учнів на уроках української мови – ознайомила колег Міхай А. Ч. – вчитель Карапчівського ліцею. «Використання інноваційних технологій для розвитку творчого мислення учнів »- презентувала вчитель Тереблеченської ЗОШ-І-ІІІст. –Савчук Л. Т..

Педагогічне читання «Використання спадщини В.Сухомлинського на уроках української мови та літературного читання» презентувала Мартинюк В. І. – вчитель Сучевенської ЗОШ І-ІІІст..Всі члени МО брали участь в обговоренні питань семінару . Таким чином, кожен вчитель мав змогу поспілкуватись з колегами та збагатитися новими ідеями.

Проглядів матеріалу: 399 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 29.10.2018 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024