П'ятниця, 26.04.2024, 22:33















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2015 » Листопад » 23 » День Гідності та Свободи у Глибоцькій ЗОШ І-ІІІ ст.
09:17
День Гідності та Свободи у Глибоцькій ЗОШ І-ІІІ ст.

          Цьогоріч, 21 листопада, українці вдруге відзначили День Гідності та Свободи – день, коли восени 2004 року і в листопаді 2013 року – лютому 2014 року громадяни постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

      Дня Гідності та Свободи відбулася низка заходів і в Глибоцькій ЗОШ І –ІІІ ступенів.  Учні 9-А класу ( кл. керівник Писарук Г.П.) читали добірку прозових та поетичних творів «Вільні творять майбутнє».  Учні 8-А та 11-Б класів 9 кл. керівники Герман А.В. та Білоус І.В.) вшанували пам"ять Кості Лукянюка. Вони здійнили поїздку в с.Карапчів на могилу Кості, якому в ці дні виповнилось б 22 роки. А шестикласники (6-А клас, кл.керівник Романюк В.М.) провели конкурс малюнків до дня подій на Майдані, а також  переглянули документальний фільм "Дев᾽ять днів надії, або як все починалось". Учні 6 – Б класу(кл. керівник Андрон Т. О.)  завітали до Глибоцького  районного краєзнавчого музею , де переглянули  стаціонарну експозицію ,, Наш край за період незалежної  України”.

       «Шановна шкільна громадо! Сьогодні ми зібралися тут, щоб в скорботі схилити голови перед пам’яттю людей різного віку, яких було вбито у мирний, цивілізований час ХХІ століття, а також, щоб виразити своє прагнення до свободи, готовність з гідністю йти вперед,»- такими словами розпочалась тематична лінійка, на якій з хронологією подій дворічної давності виступили члени клубу «Феміда» ( керівник Скибінська Л.С.).

      Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-охоронцями на небі.  Описати, а тим більше відчути глибину трагедії і болю, які впали невимовним тягарем на Україну, нині не під силу нікому. Гіркі події сьогодення не могли залишити байдужими і учнів Глибоцької ЗОШ І-ІІІ ступенів. 28 березня відбулося віче-реквієм, присвячене пам’яті героїв Небесної сотні.
Після цих слів залу оповила тиша. Тиша, в якій відчувалися біль, смуток і скорбота. Тиша, що стала символічною хвилиною мовчання за подвиг героїв Небесної сотні.

       Учні 10-11 класів стали учасниками години державності «Україна – це ми», проведеної разом з бібліотекарями ЦРБ. Було згадано про події осені 2004, листопада 2013 та лютого 2014 років, згадано Героїв Небесної Сотні та всіх тих, хто гідно боровся за честь своєї Батьківщини.

Учні, як творці майбутнього нашої країни , створили символічну карту "Країна майбутнього".

 

Переглядів: 419 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024