Субота, 20.04.2024, 15:27















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Жовтень » 16 » День козацтва у Глибоцькій гімназії
16:15
День козацтва у Глибоцькій гімназії

      14 жовтня українці святкують одразу три свята. Перше – Свято Покрови Божої Матері, друге – День українського козацтва, третє свято, дуже молоде – День захисника України.Усі ці свята дуже взаємопов’язані й виникали послідовно.

В багатому на подвиги літописі українського воїнства було безліч битв і дат, гідних стати святом, проте ще з козацьких часів день Покрови Пресвятої Богородиці був святковим днем захисників Вітчизни, козацькою Покровою. Згідно з указом Президента України, з 2014 року 14 жовтня встановлено Днем захисника України. І тепер цей день став не просто державним святом, а направду всенародним святом, бо захисниками незалежності та суверенітету України в наш час є військові і добровольці, волонтери, дорослі і діти - всі ті, хто в різний спосіб наближають перемогу над російськими загарбниками.

Впродовж тижня в Глибоцькій гімназії було організовано тематичні заходи, які дали змогу перегорнути сторінки історії Запорізької Січі, згадати захисників волі та незалежності України різних часів. У шкільній бібліотеці діяла книжкова виставка «За Україну, за долю, за честь і волю», також усі бажаючі мали змогу помилуватися розмаїттям фарб на виставці малюнків «День Захисника України». Учні 5 класу презентували міні-проекти на тему «Ми – нащадки козацького роду» та здійснили похід вихідного дня, під час якого майбутні захисники змагались за звання найспритнішого та найкмітливішого.

Учні 6 класу стали учасниками свята, яке підготували працівники Глибоцької районної бібліотеки для дітей. Учні мали змогу переглянути цікаві відеоролики про козаків, дізнатись чимало цікавого про побут та звичаї запорожців. Особливо сподобались школярам конкурси на спритність та вміння працювати в команді. А наостанок прозвучали козацькі пісні – і стало зрозуміло: «Козацькому роду нема переводу» !

Ми з гордістю вшановуємо подвиг нескорених українців і висловлюємо слова щирої вдячності людям, які захищали соборність і незалежність України в ХХ столітті і продовжують її відстоювати в ХХІ столітті.

Переглядів: 369 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024