Четвер, 25.04.2024, 08:28















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 9
Гостей: 9
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2015 » Листопад » 20 » «Патріотичне виховання засобами інтегрованої освітньої діяльності»
14:46
«Патріотичне виховання засобами інтегрованої освітньої діяльності»

      «Патріотизм – серцевина людини,

основа її активної позиції»

 В.О. Сухомлинський

 Одним із завдань дошкільної освіти, визначених у статті 7 Закону України «Про дошкільну освіту»  є виховання у дітей любові до України, шанобливого ставлення до рідної мови, національних цінностей українського народу. 
     Виховання любові до Батьківщини, до своєї Вітчизни – завдання надзвичайно складне, особливо коли мова йде про дітей дошкільного віку. І саме тому, з метою розширення та підвищення рівня поінформованості вихователів дошкільних навчальних закладів району щодо питань національного виховання дошкільників в умовах сьогодення, розкриття шляхів реалізації завдань патріотичного виховання як складової національного виховання через призму Базового компоненту дошкільної освіти 18 листопада  2015  року  на базі Луковицького ДНЗ    відбувся  районний семінар вихователів старших груп ДНЗ та НВК на тему: «Патріотичне виховання засобами інтегрованої освітньої діяльності».

    Мета семінару:  підвищити рівень теоретичної підго­товки педагогів щодо питань патрі­отичного виховання дошкільників в умовах сьогодення; розкрити необхідність посилення громадянського виховання у ДНЗ; удосконалити знання педагогів щодо змісту, принципів, закономірностей, ме­тодів та організаційних форм громадянського виховання дітей дошкільного віку.

Завдання:

  • методичні: сприяти оволодінню педагогами осно­вними засобами цілеспрямованого впливу на формування особистості до­шкільників, методикою організації ди­тячого колективу; розширити та уточнити знання з осно­вних напрямів патріотичного вихован­ня дітей дошкільного віку.
  • пізнавальні: ознайомити із засобами формування наукової світоглядної і громадської позиції, суспільної активності, залучення до виховного процесу батьків.
  • практичні: удосконалити уміння і навички орга­нізації громадянського виховання до­шкільників.

   Знайомлячи педагогів з роботою  закладу,   завідуюча  С. Л. Топольницька, наголосили, що саме в цей час питання національно – патріотичного виховання молодого покоління особливо актуальне, а патріотизму не вчать, його виховують. Під час ділової гри вихователі пригадали форми і методи організації роботи, основні завдання патріотичного виховання дошкільників відповідно Базового компоненту дошкільної освіти.

     У ході семінару учасники мали змогу переглянути та проаналізувати інтегровані заняття, проведені вихователями  К. Комендант  «Тепло долонь, і розуму, і серця я Україні милій віддаю» та М. Сегедин  «Ми діти твої, Україно». Вихованці продемонстрували свої знання з народознавства, розвитку мовлення та художньо-естетичного розвитку. Неможливо було без захоплення дивитися на дітей, які із запалом виконали танцювальну композицію «Моя батьківщина – Україна». До глибини душі зворушило присутніх виконання маленькими вихованцями Гімну України. З їхніх уст він лунав наче молитва за нашу державу, за мир, за світле майбутнє для кожної дитини.  

      Підсумовуючи роботу семінару, методист РМЦ Л. Петрик наголосила на необхідності підвищення рівня методичної роботи у ДНЗ з питань патріотичного виховання, розуміння педагогічними працівниками актуальності даної проблеми,  адже дитина, маленький громадянин України, стане патріотом тоді, коли ідея добра буде частиною її істоти, невіддільною від її думок, поглядів, переконань.

Переглядів: 690 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024