Четвер, 28.03.2024, 13:03















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Жовтень » 7 » Підсумки тижня в освіті: головні події
16:23
Підсумки тижня в освіті: головні події

     Затверджена нова інструкція з діловодства у школах. Документ встановлює загальні вимоги щодо документування управлінської інформації та організації роботи з документами для державних і комунальних шкіл. Дотримання норм документа є обов’язковим.

Мінфін: підняття зарплат педагогам є передчасним. За інформацією фінансового відомства, реалізація постанови КМУ № 22 «Про підвищення оплати праці педагогічних працівників» призведе до додаткового навантаження та розбалансування місцевих бюджетів.

Гройсман: вища школа матиме підтримку по мірі можливостей. За словами прем’єра, вища школа потребує нового рівня підтримки, і вона його отримає – по мірі зростання можливостей економіки і подолання економічних викликів, передусім війни та значного боргового навантаження.

Переможці конкурсу «Учитель року» зможуть стати тренерами. Міністерство освіти готове підтримати переможців конкурсу «Учитель року», які хочуть ділитись власним досвідом та поширювати сучасні практики.

Міносвіти доопрацювало новий порядок проведення ДПА. Відомством запропонований для обговорення доопрацьований проект наказу Порядку проведення державної підсумкової атестації. Документ визначає механізм і форми проведення іспитів у навчальних закладах.

Реєстрація на ЗНО розпочнеться 5 лютого. Міносвіти затверджений календарний план проведення зовнішнього оцінювання. Особи, які здобувають повну загальну середню освіту у цьому навчальному році, матимуть можливість зареєструватись на тестування до 18 березня.

Затверджено графік проведення ЗНО 2019 року. Згідно з документом, основна сесія тестування розпочнеться 21 травня тестуванням з математики та триватиме 13 червня. Результати учасників тестування з усіх навчальних предметів будуть опубліковані не пізніше 25 червня.

Уряд схвалив Концепцію розвитку громадянської освіти. В освітньому відомстві зазначають, що завданнями громадянської освіти є правова освіта, яка допоможе людині зрозуміти, як використовувати свої права та громадянська активність, що має заохочувати впливати на процеси.

МОН оголосило конкурс шкільних е-підручників. Цього року у конкурсі можуть взяти участь електронні підручники для учнів першого класу з української мови, математики, інтегрованого курсу «Я досліджую світ» та інтегрованого курсу «Мистецтво».

МОН розпочало оновлення стандартів вищої освіти. Відомством затверджені 10 нових стандартів бакалаврського рівня вищої освіти. Стандарти містять переліки компетентностей випускників та результатів навчання. Найближчим часом планується оновити ще понад 150 стандартів.

Умови прийому до вишів розроблять до 12 жовтня. Робоча група з розроблення Умов прийому до закладів вищої освіти має подати проект документа керівництву МОН до 12 жовтня. Також буде поданий проект Умов прийому на навчання для здобуття рівня молодшого спеціаліста.

В Україні запровадять педагогічну інтернатуру. За словами міністра освіти, майбутні педагоги повинні будуть відпрацювати один рік у школі під керівництвом досвідчених наставників. Відповідна ініціатива буде реалізована з метою адаптації молодих вчителів до роботи у школі.

У Раді пропонують впровадити ДПА з математики у 5-7 класах. Парламентський комітет з питань науки і освіти рекомендує МОН запровадити підсумкову атестацію з алгебри та геометрії в 5-7 класах. Таку ідею депутати пояснюють низьким рівнем підготовки вступників до вишів.

Переглядів: 422 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024