П'ятниця, 26.04.2024, 19:55















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Жовтень » 22 » Підсумки тижня в освіті: головні події
16:26
Підсумки тижня в освіті: головні події

     У Мінюсті заявили про кризу юридичної освіти. Майже 80% роботодавців додатково навчають випускників юридичних вишів. Про це йдеться у результатах дослідження Міністерства юстиції. Понад 60% роботодавців визначають низький рівень підготовки випускників.

Для вступу на деякі спеціальності мінімуму не вистачить. Новацією вступної кампанії стане те, що конкурсний бал при вступі на спеціальності «Право», «Публічне управління та адміністрування» і «Міжнародні відносини» , не може бути меншим за 130 балів.

Е-підручники вперше отримали гриф МОН. Схвалення відомства отримали 10 назв електронних підручників для учнів першого класу. Підручники з української мови, математики, та курсів «Я досліджую світ» і «Мистецтво» підготовлені трьома українськими видавництвами.

Україна перейме німецький досвід дуальної освіти. За словами заступника міністра освіти Павла Хобзея, німецька модель дуальної освіти є однією з успішніших, тому Україна має перейняти її, а також поширити успішні практики серед закладів профосвіти.

МОН затвердило нову форму звіту про склад учителів школи. Освітнім відомством затверджено форму звітності щодо чисельності та складу педпрацівників, а також інструкцію щодо її заповнення. Нова форма має вводиться в дію з 2018/19 навчального року.

МОН винесе на обговорення нові програми з історії України. Робоча група, до якої увійшли вчителі, представники вишів та науковці, має до 1 листопада доопрацювати шкільні програми з історії України. Після доопрацювання вони будуть винесені на обговорення.

Освітяни у Києві вимагали підвищення зарплат. 17 жовтня відбулась всеукраїнська акція протесту профспілок, до проведення якої долучилась Профспілка працівників освіти і науки України. Освітяни з усіх регіонів країни висунули свої вимоги до влади.

МОН затвердило нові зведені таблиці для середньої освіти. Відомством затверджені нові зведені таблиці відомостей про матеріальну базу шкіл, про профільне навчання і поглиблене вивчення предметів, про групування денних шкіл за кількістю класів та інші.

Реєстрація на пробне ЗНО розпочнеться 8 січня. Реєстрація для участі у пробному зовнішньому незалежному оцінюванні триватиме з 8 до 31 січня. Вартість кожного тестування буде оголошено на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти.

Гра «Джура» проводитиметься за новими програмами. Відтепер військово-патріотична гра «Джура» проводитиметься за новими програмами, зокрема «Джура-Оборонець», «Джура-Десантник», «Джура-Прикордонник», «Джура-Гвардієць» та «Джура-Поліцейський».

Українські стартапи відзначили на University Startup World Cup. Стартап-проекти вчених з Вінниці та Сум здобули перші місця у міжнародному конкурсі стартапів University Startup World Cup, який відбувся у Копенгагені.

У Києві відбудуться щорічні популярні освітні виставки. 15 листопада в столиці відкриються щорічні виставки «Освіта та кар’єра» та «Освіта за кордоном», під час яких будуть представлені закордонні університети та провідні українські виші.

МОН планує створити е-бібліотеку шкільних підручників. Відомство забезпечить доступ до безкоштовних електронних підручників. У зв'язку з цим, Інституту модернізації змісту освіти доручено здійснити закупівлю електронних версій підручників у форматі pdf.

Голод на робітничі кадри зростає, - Гриневич. Міністр освіти наголосила, що в Україні необхідно підняти престиж професійної освіти, щоб вона перестала бути страшною казкою для кожного недисциплінованого учня в школі.

Переглядів: 467 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024