Четвер, 28.03.2024, 12:50















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Жовтень » 29 » Підсумки тижня в освіті: головні події
09:39
Підсумки тижня в освіті: головні події

    Мінфін наполягає: підняття зарплат освітянам є передчасним. У Міністерстві фінансів вкотре наголосили, що зараз держава не має можливостей для підвищення посадових окладів педагогічних та науково-педагогічних працівників закладів.

Вступ на медичні спеціальності - 2019: основні зміни. У 2019 році крім української мови, для вступу на спеціальності з «Охорони здоров’я» другим профільним предметом будуть біологія або хімія, третім - фізика або математика.

Які сертифікати ЗНО необхідні на вступу на бакалавра. Конкурсні предмети, з яких вступник має надати сертифікати ЗНО, визначені Умовами прийому до вищих навчальних закладів у 2019 році, в залежності від спеціальності, обраної абітурієнтом.

МОН розробило стратегію інноваційного розвитку України. У відомстві зазначають, що головною метою стратегії є розбудова інноваційної екосистеми, яка має забезпечити швидке та якісне перетворення креативних ідей в інноваційні продукти і послуги.

Кількість вступників з окупованих територій зростає. У МОН повідомили, що за три роки роботи освітніх центрів «Крим-Україна» і «Донбас-Україна» кількість вступників, які скористались можливістю вступу через них збільшилась майже вдвічі.

МОН розробило нову формулу розподілу держзамовлення. Документ визначає механізм розподілу видатків на підготовку бакалаврів, спеціалістів, магістрів, аспірантів та докторантів в державних закладах, а також оплати навчання за держзамовленням у приватних вишах.

Виші отримали рекомендації з академічної доброчесності. У Міністерстві освіти сподіваються, що розроблені рекомендації стануть суттєвою допомогою для закладів вищої освіти на їхньому шляху до забезпечення академічної доброчесності.

Середня освіта в Україні стане інституційною. Освітнім відомством розроблене положення про інституційну форму здобуття загальної середньої освіти. Новацією документа є створення умов для впровадження нової форми здобуття середньої освіти – мережевої.

МОН оновить перелік обладнання для шкільних кабінетів. Необхідність в оновленні вимог виникла у зв’язку з інноваційним розвитком засобів навчання. Загалом планується оновити переліки засобів навчання та обладнання для кабінетів фізики, хімії, біології, географії та математики.

МОН планує розробити курс для вчителів з антибулінгу. Міністерство освіти спільно з Prometheus планують розробити онлайн-курс, що матиме на меті допомогти вчителям ефективно протидіяти цькуванню у школах.

Переглядів: 431 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024