П'ятниця, 29.03.2024, 12:31















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Травень » 5 » Подорожуємо рідним краєм
12:07
Подорожуємо рідним краєм

        Травневі свята  дали  змогу  перепочити педагогам і учням.  Така перерва – можливість  школярам набратися сил для останнього ривка у навчанні. А для багатьох батьків у цей період постає питання про те, чим зайняти своїх непосид. П’ятикласникам  Глибоцького ліцею нудьгувати було ніколи, адже 3 травня вони побували на екскурсії, яка дозволила не тільки розважитися, але й почерпнути додаткові знання.

Перша зупинка була у мальовничому куточку Буковини – старовинному    селі Зеленів Кіцманського району,  де пролягає шлях в Карпати, а бурхливий Черемош впадає у швидкоплинний Прут.  У 1986 році тут відкрито сільський музей природи рідного краю, який не має аналогів на Буковині.

Ліцеїсти із захопленням оглянули  експозиції музею, які  налічують близько тисячі експонатів флори й фауни. Дітям було цікаво дізнатися, що більшість експонатів – опудала тварин, риб, птахів – принесли місцеві жителі,  а директор музею власними руками підготував їх до виставки.

Діти обов’язково повернуться сюди ще не раз: повернуться спогадом,  думкою про те, що треба зберегти природу рідного краю та розумно використовувати її щедрі багатства.

 Наступна зупинка була у  містечку Вашківці Вижницького району, що над Черемошем, де стоїть висока гора, яку називають Анниною. Як хмаринка, височить на ній жіночий монастир. П’ятикласники мали змогу помолитися у храмі за здоров’я, успішне навчання, мир та благополуччя рідних і близьких, замовити молитву на службі Божій, набрати святої водички.

 Далі екскурсія пролягла через село Чортория Кіцманського району, яке знамените своїм уродженцем – видатним діячем українського кіно – Іваном  Миколайчуком. Учні відвідали  невеликий, але дуже затишний меморіальний музей  його імені – його рідну домівку, побачили численні фотографії, особисті речі актора, родинні реліквії, старий ткацький верстат, заквітчані рушниками стіни, валізку Івана, з якою він їздив до Чернівців на навчання.  Діти з цікавістю слухали розповідь племінника Івана Миколайчука  про  знаменні події з життя видатного буковинця.  Ліцеїсти дізналися, що взимку 1987 року, незадовго після смерті актора, в Чорторию вперше прилетіли зимувати лебеді. За словами місцевих жителів, то повернулася душа Івана Миколайчука. Діти побували поблизу озер, де зимують лебеді. Навіть пощастило побачити пару цих величавих птахів зблизька та погодувати їх.

 Останньою зупинкою, найбільш масштабною, став комплекс «Буковинська Троя» (с. Реваківці Кіцманського району).  Тут ліцеїстам пощастило побувати на «Bukovina Horse Tour»  -  змаганнях       І етапу Кубку Буковини з кінного спорту. Діти із захопленням спостерігали, як вправно вершники на конях долали різноманітні перешкоди. Багато гарних емоцій викликало катання на конях, діти на собі відчули позитивний вплив цих граціозних тварин. 

Досить емоційним виявився похід у контактний зоопарк, що функціонує на території даного комплексу, тут п’ятикласники змогли побачити кенгуру, ламу, фазанів та багато інших екзотичних тварин, погодували, погладили їх, що викликало багато позитивних емоцій та незабутніх вражень, адже дітям дуже потрібне спілкування з тваринами. Додому приїхали втомлені, але щасливі, із радісним вогником в очах та радістю в серці.

Діти висловлюють вдячність батькам, класним керівникам та особливу подяку Чубрей Олександрі Степанівні за чудову організацію поїздки!

Переглядів: 630 | Додав: ToniaRMC | Теги: Подорожуємо рідним краєм | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024