Четвер, 28.03.2024, 10:05















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Жовтень » 24 » Районний семінар шкільних бібліотекарів
07:43
Районний семінар шкільних бібліотекарів

    17 жовтня 2018 року на базі Глибоцького РМЦ відбувся районний семінар шкільних бібліотекарів на тему: «Інноваційна діяльність бібліотекаря у формуванні читацької компетенції школярів».

Роботу семінару розпочала методист РМЦ Трошина Н.В., яка познайомила присутніх з планом роботи, поставила проблемні питання.

 

Візитку Чагорської ЗОШ І-ІІІ ст., як навчального закладу, презентувала заступник директора школи з виховної роботи Біла З.В.. У своєму виступі Зінаїда Володимирівна розповіла історичну довідку про створення школи у селі Чагор, її традиції та досягнення.

Віртуальне знайомство з шкільною бібліотекою Чагорської ЗОШ провела завідуюча бібліотекою – Калараш О.П.

«Українська казка як засіб виховного впливу на особистість» - тема виступу шкільного бібліотекаря Чагорської ЗОШ – Возняка М.М.

Окрасою семінару стала зустріч із Олександрою Григорівною Приходько-Возняк – вчителем-методистом, громадським діячем, членом Національної Спілки журналістів, членом Асоціації українських письменників, лауреатом чотирьох літературно-мистецьких премій імені Дмитра Загула, Ольги Кобилянської, «Сентіменто поетіко» (м. Мілан, Італія) та педагогічної премії імені Омеляна Поповича, керівником літературно-мистецької студії «Витоки». Олександра Григорівна нагороджена орденом «Знак Пошани», знаком «Відмінник освіти України», її ім’я внесено до енциклопедії «Кращі люди України». У своєму виступі Олександра Григорівна розповіла про роль поетичного слова в морально-естетичному вихованні дітей. Під час зустрічі була прем’єра поезії «Я Богу дякую за все!», що прозвучала з уст автора.

Продовженням семінару була екскурсійна поїздка до Наукової бібліотеки ЧНУ ім. Ю.Федьковича (м. Чернівці). Учасників семінару радо зустрів Зушман М.Б., директор бібліотеки, кандидат філологічних наук. Михайло Богданович розповів про історію створення бібліотеки, структуру та бібліотечний фонд.

Знайомство з основними відділами бібліотеки та їх роботою провела завідуюча науково-методичним відділом Мурашевич Тетяна Дем’янівна.

Підсумком зустрічі стало обговорення побаченого впродовж всієї роботи семінару, обмін думками та досвідом роботи, вироблення методичних рекомендацій з даної теми.

Трошина Н.В. підкреслила, що головним завданням шкільних бібліотек району є – цілеспрямована праця на розвиток інтересу в учнів до знань, відродження духовності, традицій українського народу, виховання патріотизму та високих моральних якостей.

Тож хай живе БІБЛІОТЕКА - КНИГИ ХРАМ.

І ЗНАНЬ БЕЗМЕЖНЕ МОРЕ І НАДІЯ.

ПАЛКИЙ ВОГОНЬ НЕЗГАСНИХ ПОРИВАНЬ,

ЩО НАШЕ СЕРЦЕ Й ДУШУ ГРІЄ.

Трошина Н.В., методист Глибоцького РМЦ

Калараш О.П., завідувачка Чагорської шкільної бібіліотеки

Переглядів: 477 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024