Вівторок, 23.04.2024, 22:40















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Травень » 8 » «Тільки пам’ять не сивіє”
11:56
«Тільки пам’ять не сивіє”

Встеляйте квітами дороги, -
Вже проліски цвітуть, розмай,
В день незабутній Перемоги
Ми квіти кидаємо під ноги
Бійцям, що мир несли в наш край.

     Щороку 9 травня ми відзначаємо День Перемоги. Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1941-1945 рр., не щезне з пам’яті людської, не піде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу – Його битва, його перемога над фашистами. Можна по-різному ставитися до Великої Вітчизняної війни, по-різному її називати, але ж хіба можна забути тих, хто поліг у боях, хто віддав своє життя для щастя інших.
Багато горя і страхітливих втрат принесло Україні лихоліття світової війни. Наш край зазнав більше руйнувань, ніж будь-яка інша країна Європи. Найжахливішим було те, що Україна втратила понад 5 мільйонів своїх синів і дочок.
Все далі і далі відходять грізні роки Великої Вітчизняної війни, але ніколи не згасне пам’ять про всіх тих, хто, не задумуючись, віддав своє життя в ім’я Свободи. У Наших серцях ніколи не згасне пам’ять про людей близьких і зовсім невідомих – тих, хто боронив свій отчий край. Схилімо ж голови перед світлою пам’яттю тих, хто віддав своє життя, увійшовши у безсмертя.

Напередодні святкування Дня перемоги учні 5-Б класу Глибоцької ЗОШ І_ІІІ ступенів провели pecnhsx  “Тільки пам’ять не сивіє”, на якe запросили ветерана  Великої Вітчизняної війни Качуляка Василя Івановича. В сімнадцять з половиною років опинився він в самому пеклі війни – на передовій лінії. І пройшов дорогами війни до Німеччини.

Напевне тільки людина, яка бачила війну на власні очі може розповісти сучасним дітям про те, що  таке війна з її жахами, страхом, загибеллю людей, які стали близькими.

І після виступу Василя Івановича п’ятикласники оточили його і з цікавістю розглядали фронтові фотографії та нагороди.  Їх цікавили деталі, вони з запалом ставили все нові і нові запитання.

Після зустрічі учні подарили  ветерану квіти, побажали здоров’я, довгих років життя і сподіваємось, що ще не одне покоління учнів зможе  задати йому запитання і дізнатися більше, і більше зрозуміти, і стати мудрішим. 

Переглядів: 594 | Додав: Ulia_RMC | Теги: «Тільки пам’ять не сивіє” | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024