П'ятниця, 29.03.2024, 00:45















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2018 » Жовтень » 3 » Установча конференція наукового товариства учнів «Гіперіон» у Глибоцькій гімназії
08:04
Установча конференція наукового товариства учнів «Гіперіон» у Глибоцькій гімназії

    25 вересня у ошатній актовій залі Глибоцької гімназії відбулася перша у цьому навчальному році конференція НТУ «Гіперіон», де юні науковці підвели підсумки минулого року і окреслили плани на 2018-2019 н.р.

На конференцію були запрошені усі , кого зігріває своїм теплом, не дає спокою жага пошуку, жага відкриттів та натхнення.

Девізом конференції були слова «Від мудрих дітей – до мудрих людей». Адже в Глибоцькій гімназії навчаються саме ті діти, які своєю сумлінною працею підтвердили, що зерна науки і знань впали в благодатну землю і ростуть, розквітають відмінними оцінками в класних журналах, множаться дослідженнями та власними відкриттями майбутніх академіків і авіаконструкторів, лікарів і політиків, майбутніх будівничих нашої України.

НТУ «Гіперіон » є центром науково – дослідницької роботи гімназії. НТУ «Гіперіон» існує з 2016 року. У НТУ є Статут у якому визначені структура, мета, завдання НТУ, права та обов’язки його членів.

Зі звітною доповіддю про досягнення гіперіонівців виступила заступник директора з НМР Вороніна Л.А., яка проаналізувала досягнення юних науковців у 2017-2018 н.р.

Так , учениця Мінтянська Альона була учасником обласного і державного етапів хімічного турніру , а Стрельчук Анастасія – призер обласного математичного турніру.

У 2017-2018 н.р. серед учасників V обласної учнівської науково-практичної конференції «Буковинський край очима юних науковців» знову були школярі Глибоцької гімназії. (Коваль Ольга, Влад Валерія, Захарків Микола, Мінтянська Альона, Крилюк Світлана).

Учні гімназії у цьому навчальному році вперше були учасниками обласного форуму юних науковців «Об’єднані наукою» (Лупуляк Євгенія, Захарків Микола, Топала Віктор, Мінтянська Альона, Влад Валерія).

Коваль Ольга – призер (І місце) обласної конференції Всеукраїнської краєзнавчої експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина – Україна»

Стрельчук Анастасія перемогла у XVI Всеукраїнській конференції-конкурсі науково-дослідних робіт школярів «Зоряний шлях» (ІІІ місце) , що проходила 19-21 квітня 2018 року у Національному центрі аерокосмічної освіти молоді ім. О.М. Макарова в місті Дніпро.

Ця ж учениця стала призером на Всеукраїнському інтерактивному конкурсі «МАН - Юніор Дослідник» (номінація «Астроном-Юніор») Національного центру «Мала академія наук України». Юний науковець Стрельчук Анастасія нагороджена дипломом І ступеня, а її наставник учитель фізики, керівник секції фізики та астрономії наукового товариства «Гіперіон» Глибоцької гімназії – Романюк Віктор Михайлович відзначений подякою Національного центру «Мала академія наук України» за підготовку переможця конкурсу.

Малайку Марія успішно виступила з тезами науково-дослідницької роботи на ІV Стартах юних економістів 2017 року в Чернівецькому національному університеті ім.Ю.Федьковича і удостоєна почесного ІІІ місця.

До районного етапу Всеукраїнського конкурсу науково-дослідницьких робіт члени НТ «Гіперіон» підготували 24 роботи , з яких 19 удостоєні дипломів І-ІІІ ступенів. 9 робіт удостоєні дипломів І ступеня і представили Глибоцький район на ІІ обласному етапі Всеукраїнського конкурсу науково-дослідницьких робіт , з яких п’ять НДР удостоєні дипломів І-ІІІ ступенів.( Мінтянська А. – секція хімії (І місце),географії( ІІ місце) . А учениця Мінтянська Альона на ІІІ етапі конкурсу-захисту НДР з хімії здобула ІІІ місце в державі. Захарків Микола – секція історії (ІІІ місце), Коваль Ольга - секція мистецтвознавства (ІІ місце), Влад Валерія – секція екології (ІІІ місце)

Учні – члени НТ під керівництвом вчителів упродовж навчального року працювали над різноманітними проектами , які презентували школярам гімназії під час проведення тижня проектної діяльності.

Численні успіхи наших учнів під час конкурсу-захисту науково-дослідницької роботи при МАН тішать вчителів та батьків . Саме у науковому товаристві гімназистів учні проходять початкову школу становлення як майбутні науковці, дослідники, ознайомлюються з досягненнями сучасної науки, розвивають творчу думку.

Товариство дає учням можливість виробляти і втілювати в життя свої проекти, розробки, задуми, прагне прищепити їм якості лідера, почуття відповідальності за рідну гімназію, місто, Україну.

Сьогодні Глибоцька гімназія запрошує до співпраці всіх небайдужих до проблем організації наукового товариства, тих, хто вірить у майбутнє своєї країни і своєю працею прагне зміцнити її авторитет, активних, наполегливих, ерудованих.

На установчій конференції було оновлено склад ради НТ «Гіперіон», заступником голови НТ стала учениця 9 класу Галіп Оксана, яка познайомила учасників конференції з новим поповненням , з новими членами НТ»Гіперіон», які урочисто виголосили клятву юного науковця.

До нових членів НТ від імені старшокласників звернулася Савчук Олександра , яка завершила свій виступ словами:

Сьогодні ми вітаємо дітей,

що вміють над собою працювати,

багато мали помислів, ідей

І їх зуміли реалізувати.

Учні 11 класу передали «новоспеченим» гіперіонівцям символічний ключ до наукових відкриттів та граніт науки , який заповіли гризти старанно , а по закінченню школи передати тим, хто прийде їм на зміну.

Учасників установчої конференції привітав піснею талановитий дует сестер Зайцевих.

Ремесло науки ніколи не було легким. Науковцеві потрібен талант, - це правда, але найкращий талант не створить науковця без науки, без школи, без праці, без сприятливих умов. Потрібен доступ до джерел знань, спілкування з колегами.

Через віки вогонь науки веде людство до нових звершень, нових досягнень. Ломоносов говорив: «Наука – це ясне пізнання істини, просвітлення розуму, непорочна радість життя, похвала юності, старості опора, будівниця градів, фортеця успіху в нещасті, у щасті – укріплення, всюди вірний і нерозлучний супутник.

Нехай у подальшому сходженні вас, юні науковці, супроводжує терпіння і наполегливість, благословення і успіх.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 415 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024