Вівторок, 23.04.2024, 08:47















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Листопад » 27 » Миколаїв об’єднав юних краєзнавців
15:08
Миколаїв об’єднав юних краєзнавців

   Недавно відбулася  V Всеукраїнська та одночасно ІХ Міжрегіональна конференція «Мій рідний край, моя земля очима сучасників» у м.Миколаєві. Конференція проходила під гаслом «Єднаймося заради України!»

На зустріч юних краєзнавців до міста Миколаєва прибули делегації із Вінницької, Київської, Сумської, Запорізької, Дніпропетровської, Кіровоградської, Харківської, Хмельницької, Херсонської, Чернівецької та звичайно Миколаївської областей. Всього брали участь понад 150 дітей.

Програма конференції була насиченою і багатогранною. Урочисте відкриття відбулося в обласному Будинку художньої творчості і  розпочалося виступом Горбової Т.О. директора Миколаївського обласного ЦТКЕУМ, заслуженого працівника освіти України. З вітальним словом до учасників конференції звернулась Бут С.В., головний спеціаліст відділу позашкільної освіти, виховної роботи та захисту прав дитини Міністерства освіти і науки України; Савченко Н.В., директор Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді; Каськова Г.Л., заступник директора департаменту освіти, науки та молоді Миколаївської державної адміністрації, науковці Чорноморського державного університету ім.. Петра Могили, Миколаївського національного університету ім.. В.О.Сухомлинського.

Учні Державного коледжу культури та мистецтв, вихованці гуртка «Мистецтвознавче краєзнавство» Миколаївського обласного центру подарували учасником конференції незабутні враження від тематичного концерту  «Єднаймося заради України».

Відбулися екскурсії Миколаївського краєзнавчого музею та музею історії суднобудування і флоту,  перегляд культового фільму «Поводир», розважально-ігрова програма, гра-квест з краєзнавчого орієнтування «Вулиці Миколаєва розповідають».

Делегація Чернівецької області представлена гуртківцями «Юні музеєзнавці» та «Юні археологи» (керівники Шевченко О.В, Боднарюк.М.І)завдяки сприянню та допомозі директора глибоцького центру туризму Дудки.А.П.

Юні науковці правцювали у секціях:  

  • «Етнографічне краєзнавство» - Кушнір Надія, учениця 11 класу Глибоцького ліцею, захищала роботу «Козацькі традиції Глибочини» (керівник Сиротюк А.К.), яка вразила глибиною та науковістю пошуково-дослідницької роботи керівника секції Хаецького Олександра Петровича, кандидата історичних наук, доцента МДУ ім. В.О. Сухомлинського
  • «Культура, література та мистецтво рідного краю» - Анастасія Бабина, студентка Тернопільського національного педагогічного університету імені В.Гнатюка, представляла роботу «Музика у житті і творчості Домки Ботушанської» та підкорила членів журі не тільки гарним захистом роботи , а й акапельним виконанням пісні «Ой, коню мій,коню» (керівник Бабина О.О.)
  • У цій же секції презентував роботу  «Велич і краса таланту Федора Труша» учень девятого класу глибоцького ліцею Димчук Ігор(керівник Димчук Т.М.)
  • «Археологічне краєзнавство» - Бірєв Христина, учениця 10 класу розповіла про знахідки та археологічні розкопки, які уже декілька років поспіль ведуть гуртківці опришенської ЗОШ разом із науковцями та студентами ЧНУ ім.. Федьковича у хотинській фортеці, представляючи роботу  «Таємниці цитаделі на Дністрі» (керівник Боднарюк М.І.)

У підсумку їхні захисти та роботи визнано кращими серед пошуково-дослідницьких робіт. Учні нагороджені грамотами Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді та Миколаївського обласного центру туризму.

Окрім грамот, делегація з Буковини отримала сертифікати, які засвідчують право на опублікування їх робіт у збірнику конференції.

Крім нагород учні отримали надзвичайно величезний заряд патріотизму, емоційні враження від почутого і побаченого, подружилися із юнаками та дівчатами із різних куточків України і зрозуміли, що Батьківщина – найдорожче, що є в людини.

Миру нам і злагоди, єдності і віри у щасливе майбутнє української нації, бо у нас є потужна ментальна сила – наша любов до рідної України і патріотично налаштована талановита юнь.

О.В.Шевченко, методист

Глибоцького ЦТКСЕУМ, керівник делегації

Переглядів: 632 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 1
+2  
1 natalya7973   (27.11.2014 16:08) [Материал]
applause good

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024