П'ятниця, 29.03.2024, 13:38















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Грудень » 24

   У вівторок, 23 грудня 2014 року, Міністр фінансів України Наталія Енн Яресько представила у Верховній Раді України проект державного бюджету на 2015 рік та частину реформаторського пакету законодавства. На початку свого виступу Міністр наголосила на тому, що Україна знаходиться у найтяжчій економічній ситуації за всю історію своєї незалежності: «Ми втратили близько 20% економіки, понад 50% промислового виробництва на Донбасі, щоденно несемо 100 мільйонів гривень витрат на АТО. На додаток несемо багаж накопичених глибоких дисбалансів, що не вирішувалися роками». Наталія Яресько підкреслила, що задача Уряду – активно боротися на економічному фронті. «За допомогою наших міжнародних партнерів ми повинні стабілізувати фінансовий стан України, посилити та запустити структурні реформи і закласти можливості для відновлення зростання в 2016 році», - заявила Міністр.

За словами Міністра фінансів, пакет реформаторського законодавства, який сьогодні було представлено у Парламенті, направлений на досягнення трьох цілей: бюджетна та фіскальна децентралізація; спрощення оподаткування та детінізація економіки; встановлення рівних правил гри для всіх. Представляючи Бюджетний кодекс, Міністр наголосила на тому, що він закладає нову систему міжбюджетних відносин і перші паростки децентралізації.

«Ми даємо більший ресурс місцевим бюджетам, в той же час збільшуємо їх відповідальність щодо видатків та вводимо м’яке стимулювання до створення ефективних громад, - пояснила Наталія Яресько. - Ми передаємо 100% плати за адмінпослуги та державне мито, новий збір на роздрібний продаж підакцизних товарів, податок на нерухоме майно та до 80% екологічного податку. Це все дасть місцевим бюджетам в 2015 році 22 млрд. додаткового ресурсу. Водночас ми переспрямовуємо в державний бюджет частину ПДФО, але більшість його все ж залишається на місцевих рівнях».

За словами Наталії Яресько, на заміну системи балансування доходів та видатків пропонується принципово нова система вирівнювання податкоспроможності території. Говорячи про Податковий кодекс, Міністр фінансів підкреслила, що його основна мета - скорочення податків з 22 до 9 шляхом їх часткового скасування та трансформації. «Ми також зменшуємо навантаження на малий та середній бізнес. Замість 6 різних груп на єдиному податку, ми створюємо 3 групи і дещо понижуємо ставку. І створюємо четверту групу для сільгоспвиробників. На додаток запроваджуємо мораторій на перевірки більшості бізнесу.

І найголовніше – ми починаємо вирівнювати правила гри для всіх. Це - початок справедливої участі громадян та бізнесу у фінансуванні держави, але початок досить суттєвий», - наголосила Наталія Яресько. За словами Міністра, Уряд поглиблює прогресивну шкалу податку на доходи фізичних осіб до 20% на категорію доходу понад 10 мінімальних заробітних плат, піднімає податок на пасивні доходи до 20% та податок на виграші до 30%. «В той же час, для податку на прибуток підприємств ми запроваджуємо єдиний облік на стандартах фінансової звітності, скорочуючи кількість податкових різниць до 3 і тільки для великих підприємств», - заявила Наталія Яресько.

Міністр фінансів України також наголосила, що Уряд запроваджує податок на великі авто та на ювелірні вироби. «Суттєвим кроком на шляху до детінізації економіки є запровадження електронного адміністрування ПДВ, яке дасть змогу державі боротися з «податковими ямами» і суттєво наповнити бюджет, а платникам податку - спростити ведення бізнесу і уникати тиску на бізнес. Ми пішли назустріч бізнесу і внесли норми, що дозволяють платнику за заявою повертати надмірно перераховане ПДВ та запровадили перехідний період без штрафів на весь перший квартал 2015 року», - наголосила Міністр під час свого виступу у Парламенті.

Як зазначила очільник Мінфіну, в аграрному бізнесі зберігається існуючий режим оподаткування, як того вимагає Коаліційна угода. Щодо експорту для заохочення виробників, які самі вирощують та експортують зернові, Уряд надав можливість відшкодовувати ПДВ. Наталія Яресько також заявила, що закон про ЄСВ є одним із найочікуваніших бізнесом законів. «Україна – країна із одним з найбільших податкових навантажень на зарплату, що зумовлює виплати в конвертах. Ми починаємо пониження ЄСВ в цьому році з 41% середньозваженої ставки до 25% на суму перевищення місячного доходу понад дві мінімальні заробітні плати. А протягом 2 років ми понизимо цей податок до 15%.

Так, на перших порах нас чекають втрати. Але вихід зарплатні з тіні та розширення бази зрештою матиме позитивний фіскальний ефект», - підкреслила Міністр. За словами Наталії Яресько, із запровадженням закону про трансфертне ціноутворення офшорний рай в Україні скінчиться. «Великий бізнес, який виводить свої надприбутки у офшори, має сплачувати справедливі податки у своїй країні. Приводячи законодавство до міжнародних стандартів, ми стимулюємо великий бізнес до реальної соціальної відповідальності», - наголосила вона. Уряд також пропонує нове регулювання грального бізнесу, який де-факто існує і процвітає в країні. «Завдяки цьому ми отримаємо додаткових 2 млрд. грн. податку тільки від податку на прибуток та ліцензійних платежів», - підкреслила Наталія Яресько. Інші зміни, закладені в реформаторський пакет законодавства, включають денонсацію угоди з Кіпром.

На думку Міністра фінансів, Україна має перезавантажити наші економічні відносини з цією країною новою угодою, де основні норми будуть відповідати практиці країн Організації економічного співробітництва та розвитку. Міністр фінансів також звернула увагу на те, що Уряд пропонує комплекс заходів посилення платоспроможності банківської системи. «Оздоровлення банківської системи дозволить не тільки їй самій виконувати свої функції в повній мірі, але і знову стати локомотивом розвитку всієї економіки», - заявила Наталія Яресько.

Міністр фінансів України наголосила, що бюджет 2015 року побудований на узгодж ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 887 | Завантажив: Микола | Дата: 24.12.2014 | Комментарії (0)

    Святий Миколай-Чудотворець, архієпископ Мирлікійський, належить до найвизначніших святих християнської церкви. Його люблять і вшановують на Заході та Сході. З особливим нетерпінням чекають на день пам’яті святителя діти - бо для них то означає веселе свято й подарунки. 
То як же Святого Миколая "привласнили" собі діти? Спершу з появою шкіл при храмах Святий Миколай став опікуном учнів - ця традиція теж ґрунтується на житії святителя, якому в дитинстві легко давалася всяка наука. Так, за хроніками відомо, що в XI столітті у Кельнському соборі в день пам’яті святителя учнів церковної школи обдаровували солодощами. З храму та школи свято поширилося на родину. Діти, котрі протягом року не слухалися батьків, діставали цього дня замість солодощів - в’язку різок. Хто гідний подарунка, а хто ні, - вважалося, записано у "Золотій книзі", яку має при собі небесний опікун. У старих церковних записах є такі слова: "Напередодні Святого Ніколауса матері тримають напоготові подарунки та різки для своїх дітей" (1555 р.). А в давній миколаївській колядці:"Святий Ніколасе, мені поклади, що за потрібне вважаєш ти. Яблука, горіхи, мигдаль маленькі діти радо їдять!".
Про все це учні Старововчинецького ліцею змогли довідатися, відвідавши родинну вітальню "Любий, отче Миколаю, ти до нас прийди із раю". Учасниками дійства стали учні молодших класів та батьки ліцеїстів.
Всі учні побували у казці!

Дізнатись більше - Тисніть тут

Проглядів матеріалу: 603 | Завантажив: Жанет | Дата: 24.12.2014 | Комментарії (0)

        Майже цілий рік усі ми й дорослі, й діти з нетерпінням очікуємо зимові свята. Найулюбленіше свято дітей – День Святого Миколая. Учні з нетерпінням чекають щедрого дідуся.

В Димківському НВК 19 грудня 2014 року вихователь групи продовженого дня Барбаза  Наталя Михайлівна провела відкритий виховний захід – День Святого Миколая.

Діти готувалися довго до цього  свята . Спочатку вони виконали  аплікацію «Чобіток для Святого Миколая». На святі учні декламували вірші, співали пісні, танцювали.  Найцікавішим моментом під час проведення заходу був той, коли до першокласників завітав Миколай. Діти слухали уважно легенду про Святого. Вони дізналися, що він не тільки приносить подарунки, але й оберігає їх від усіх негараздів.  Також  дізналися, що  Святий приносить щастя кожному, хто у нього вірить. До українських солдатів, які зараз захищають Батьківщину, теж завітав Святий Миколай. Адже напередодні наші учні підготували для них подарунки.

Під час заходу було використано електронну презентацію «День  Святого Миколая», створену вихователем. Присутніми на святі були адміністрація закладу та батьки учнів. На останок  Святий Миколай подякував учням за такий чудово проведений захід  та роздав усім присутнім подарунки, що було  приємною несподіванкою для всіх.

Учасники свята отримали багато позитивних емоцій та хороший настрій.

 

 

 

 

 

 

 

 

     

Проглядів матеріалу: 653 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 24.12.2014 | Комментарії (0)

1.Савчук Лілія Тодорівна   Тереблеченська ЗОШ І-ІІІ ст. Глибоцького району Чернівецької області.

2.Петрович Тетяна Радіонівна  Опришенська загальноосвітня  школа  І-ІІІ ступенів Глибоцького району Чернівецької області.

3.Піцул Лариса Василівна   Привороцька загальноосвітня школа І-ІІ ст. Глибоцького району Чернівецької області.

4.Семенович Олена Іллівна  Просіцька загальноосвітня школа І-ІІ ступенів Глибоцького району Чернівецької області.

5.Гушул Аліна Василівна   Нижньосиньовецька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Глибоцького району Чернівецької області.

6.Міглей Флоаря Георгіївна  Сучевенська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів Глибоцького району Чернівецької області

7.Панчук Олена Василівна    Тереблеченська загальноосвітня школа Глибоцького району Чернівецької області.

Проглядів матеріалу: 572 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 24.12.2014 | Комментарії (0)

     Вибір професії - чи не найголовніший чинник того, як складеться твоє подальше життя та як ти в ньому будеш себе почувати. Адже всім хочеться не лише заробляти гроші, але й реалізувати свій потенціал та отримувати справжнє задоволення від своєї діяльності.

Вперше питання вибору майбутньої справи постає перед школярами після закінчення 9 класу. Якщо учень вирішив закінчувати школу, то в 11 класі йому доведеться остаточно вирішувати, що робити: йти на роботу, вступати до вузу чи закінчувати курси.

Проблема тут полягає в тому, що молоді люди часто самі не знають, чим би їм хотілось займатися. Батьки часто також мають туманні уявлення про сучасні професії та їхні особливості. Інколи трапляються щасливі випадки, коли особливі задатки старшокласників помічають родичі або знайомі. Буває, що дитина сама зацікавиться справою, яка пізніше стане її професією. Але все-таки найчастіше впливають на вибір майбутньої справи батьки, їх робота, інтереси і устремління. Тут можна зауважити лише таке: добре, коли молода людина йде стопами батьків, але потрібно прислухатись до думки самого юнака чи дівчини.

Молодь, вибираючи професію, часто спирається на критерії престижності, вигідності. Але потрібно пам'ятати, що часто висока оплата вимагає великих інтелектуальних, психічних чи фізичних зусиль. Самі по собі великі гроші та посада не гарантують задоволення роботою та собою. Тому саме для цього сьогодні в Черепковецьку ЗОШ І-ІІІ ст.. завітали представники ДСНС в Глибоцькому районі,які надали вичерпну інформацію про Львівський Державний Університет Безпеки Життєдіяльності ,який входить до асоціації вищих навчальних закладів Європейського союзу.

 Учням було запропоновано різні напрями підготовки та спеціальності. Гарно та змістовно розповіли про матеріально-технічну базу університету, та перспективи працевлаштування після його закінчення.

 

Заступник з ВР.                                                               Ткачук Є.І.

Проглядів матеріалу: 476 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 24.12.2014 | Комментарії (0)

Є на світі свят багато

 Урочистих, визначних,

 Але Миколая свято

 Найприємніше із них.

 Миколай святий — не казка,

 Це не Дід Мороз, о ні.

 Миколайчику, будь ласка,

         Ти приходь до мене в сні.

   19  грудня Святий Миколай із своїми ангелятами завітали до дітей дошкільного підрозділу Михайлівського НВК. Вихователь Тетяна Василівна Баловсяк підготувала зі своїми вихованцями цікавий виховний захід. Діти залюбки читали вірші, співали пісеньки, грали в ігри, розповідали про свої вчинки. Святий Миколай нагородив усіх діточок подарунками.  Малеча отримала велике задоволення від свята та щиро запросила Святого Миколая до себе в гості  на наступний рік.

 

Проглядів матеріалу: 518 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 24.12.2014 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024