П'ятниця, 26.04.2024, 14:59















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 7
Гостей: 7
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Грудень » 05

Шановні чоловіки!

Прийміть найщиріші вітання з нагоди Дня Збройних сил України!

        Армія – це один з основних елементів стабільного і впевненого розвитку Української держави. Немає більш благородної місії, як захист свого народу і Батьківщини.

        Ви докладаєте максимум зусиль для реалізації державної програми у підготовці учнів до захисту Вітчизни, професійної орієнтації молоді, служби у Збройних силах України.

        Бажаємо вам і вашим сім’ям добра і щастя, злагоди та міцного здоров’я, миру і благополуччя. Нехай ніколи не вичерпується сила вашого духу, відданість народові, енергія для здобутків та перемог.

З повагою,

 Начальник управління освіти РДА                                                    Швець В.Г.

Голова РК профспілки працівників освіти                                        Лазурко С.І.

 

 

Проглядів матеріалу: 568 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 05.12.2014 | Комментарії (1)

Патріотичне виховання - це сфера духовного життя, яка проникає в усе, що пізнає, робить, до чого прагне, що любить і ненавидить людина, яка формується

(В. О. Сухомлинський).

    Стало традицією щорічно, з нагоди Дня Збройних Сил України, у Багринівській ЗОШ проводити місячник оборонно-масової роботи. В цьому році місячник також  присвячений 70-річчя визволення України від фашистських загарбників. В ході проведення місячника оборонно-масової роботи  проведено цілий комплекс заходів. В рамках допризовної  підготовки молоді та пропагування військової служби в Збройних силах України учні постійно відвідують військову частину відділу прикордонній службу «Черепківка». Для школярів це пізнавальний захід. Тут вони можуть на власні очі побачити, що таке Збройні сили, побачити й потримати справжню зброю.

 Стержневим моментом системи формування патріотичних якостей в суспільстві повинні стати історичні традиції  нашого воїнства, самопожертва в ім’я захисту Батьківщини. Знання і дотримання традицій народу неможливе без хорошого знання історії Вітчизни. З цією метою у рамках гуртка «Сокіл» з учнями, вчителями історії школи було проведено заняття «Битва під Хотином 1673 року».

Також в рамках місячника було проведено уроки-мужності, уроки - пам’яті, зустрічі з прикордонниками випускники нашої школи   та інші виховні години.

   

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 582 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 05.12.2014 | Комментарії (0)

   3 грудня у Валякузьминській ЗОШ було проведено загальношкільні батьківські збори, на яких розглядались 6 питань, а саме:

1.  Про виконання плану роботи школи за І семестр 2014-2015 н.р. Доповідала директор школи – Паламар Світлана Дмитрівна.

2. Про роботу з профілактики правопорушень, злочинності, наркоманії, тютюнопаління. Доповідала практичний психолог – Попеску Олена Василівна. По цьому ж питанню доповідав начальник кримінальної міліції в справах неповнолітніх – Турецький Василь Вікторович.

3. Про стан відвідування учнями школи та зовнішній вигляд. Доповідала педагог-організатор – Мельничук Крістіна Тодорівна.

4. Забезпеченість підручниками та їх збереження. Доповідала бібліотекар – Котик Домніка Іллівна.

5. Профілактика суїцидальної поведінки серед підлітків. Доповідала практичний психолог – Попеску Олена Василівна.

6. Про медичне обслуговування учнів закладу. Доповідала лікар-педіатр Валякузьминської амбулаторії.

Проглядів матеріалу: 495 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 05.12.2014 | Комментарії (0)

      3 грудня 2014 року на базі Грушівському НВК відбувся районний семінар вчителів музичного мистецтва "Розвиток творчої компетентності на уроках музичного мистецтва".

Вчителі відвідали відкритий урок музики у 4 класі на тему: «Календарно-обрядові пісні зимового циклу: колядки та щедрівки», метою якого  було ознайомлення учнів зі змістом та художніми особливостями календарно-обрядових пісень зимового циклу, розвиваток навичок  сприймання пісень, коментування їхнього змісту,  виховання поваги до прадавніх традицій народу, доброти, щирості, бажання дарувати радість іншим, прищеплювати гордість за свій талановитий народ. Вчитель музики Дякону В.М. використав різноманітні  цікаві методи роботи та сучасні засоби навчання: робота з поняттями, робота в групах, дидактичну гру, міні-вікторину та насамперед вокально-хорову роботу. Учні виконали відомі їм з дитинства  колядки на румунській рідній мові, а також продемонстрували знання колядок українських, англійських. На урок  вчитель запросив Мінтенко М.П. – заслуженого вчителя України та Дякону М.П. - заслуженого працівника культури України, які виконали для учнів давню румунську колядку «Hristos s-a născut!».Учитель Коровійської ЗОШ Когут А. А.виконав польську колядку. Урок завершився виконанням всіма присутніми на уроці коляди «Ой радуйся , земле…».

Відбулась і презентація талановитих учнів закладу «А у нас на Буковині, діти всі співучі», яку підготували педагог-організатор Мудрак М.Г. та вчитель музики Дякону В.М.  Учні співали українською і румунською мовами, продемонстрували досягнення хореографічного гуртка. Заключним акордом став  мюзикл «Білосніжка та семеро гномів».

За круглим столом учасники семінару обговорили нові тенденції у викладанні предмету, обмінялись власним  досвідом роботи з викладання  музичного мистецтва.

Методист РМЦ Кришмару О.М. зупинилась  на особливостях використання на уроках музичного мистецтва творчої компетентності та нових освітніх технологій для успішного розвитку у дітей музичних навичок, здатності до творчості, самовираження і спілкування в ході спільної діяльності вчителя і учнів.

 Підводячи підсумки, вчителі висловили думку, що привабливим для учнів є урок з використанням інтерактивних форм роботи, застосуванням сучасних засобів навчання, живої музики.

Вироблено методичні рекомендації щодо удосконалення викладання музичного мистецтва в школах району.

 

Проглядів матеріалу: 604 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 05.12.2014 | Комментарії (0)

     Є знання, що покращують життя, є знання, що змінюють життя, але є знання, які рятують життя. Саме такі  знання у рамках спільного проекту МОЗУ та МОНУ мали нагоду здобути учасники навчально-тренувального  семінару з підготовки санітарних інструкторів, військово-медичної підготовки, що відбувся 4 грудня на базі Глибоцького ліцею. Теоретично-практичні заняття проводили викладачі Чернівецького медичного коледжу Буковинського державного медичного університету – Вишньовський Іван Ористович – зав. практикою, викладач хірургії, Амелін Павло Миколайович – викладач хірургії реанімації,  Макогон Володимир Кузьміч – полковника запасу, викладача військово-медичної підготовки.

Медичні працівники ЗНЗ, вчителі «Основ захисту Вітчизни» та інші педагоги-предметники  відновили у пам`яті основи надання першої медико-санітарної допомоги: зупинення кровотечі, накладання шин на закриті і відкриті переломи, штучне дихання і масаж серця, опіки, обмороження, здавлення.

Втіленню теоретичних знань на практиці сприяло використання ляльки-тренажаера, шин, перев’язочних пакетів, ношів тощо.

 По закінченні семінару слухачам було вручено сертифікати, паперові та електронні посібники.

    

 

 

     

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                   

 

Проглядів матеріалу: 717 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 05.12.2014 | Комментарії (0)

    Приємні хвилини у житті приносять зустрічі з місцевою поетесою, глибочанкою Наталею Лупуляк. Вихованці комунального закладу «Глибоцький будинок творчості дітей та юнацтва» завжди  з нетерпінням чекають зустрічі з нею.

4 грудня у Міжнародний День обіймів вихованці вокального ансамблю (кер. Олексій Юркевич) та гуртка «Культура мови та спілкування» (кер. Наталя Данилова) завітали у привітний будинок нашої талановитої письменниці, де нас чекають щирі і добрі люди.

Приємною несподіванкою для дітей  стало читання пані Наталею вірша,  написаного за 15 хвилин до нашого приходу:

День сьогодні гарний, веселий

Прийшли гості у мою оселю.

Будем з ними розмовляти

Пісень співати, жартувати.

Про те будем говорити –

Що землю рідну треба любити.

Матір, батька треба шанувати,

У серці доброту плекати.

І я радію, і я щаслива,

Бо мої друзі, то просто диво

Всі ці хвилини коли ми разом

Лягають у серце дорогим скарбом.

Так і було, ми слухали нові творіння душі Наталі, співали пісень, колядок, читали вірші, також говорили про мир у серцях,  про відносини між людьми, про те, як стати кращою людиною.

Хвилини які ми провели разом з письменницею, хорошою і Богом обдарованою людиною – Наталею Лупуляк, лягли дітям у серце дорогим скарбом і запам’яталися на все життя.

Проглядів матеріалу: 584 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 05.12.2014 | Комментарії (0)

Не олігарх ти і не мер –

Ти – Божа поміч – волонтер!

Якщо є ангели на небі,

Яких бояться й королі,

То наші славні волонтери –

Небесне військо на землі!

Вашими мужніми руками

І серцем, що над злом встає,

Бог творить диво поміж нами

І хліб на Сході роздає!

Хай струменить легка дорога –

Й добро, як вічна магістраль, –

З`єднає Схід і Захід  в Бога,

Розтопить лід, зітре печаль –

І Україну обєднає.

А ми від серця привітаєм

Провісників нової ери –

Уклін вам, наші волонтери!

Проглядів матеріалу: 687 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 05.12.2014 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024