Вівторок, 19.03.2024, 09:49















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2015 » Вересень » 09

     Літні канікули для вихованців Глибоцького центру  туризму та краєзнавства були насиченими, цікавими і змістовними. Учні пройшли туристськими маршрутами гірськими масивами Українських Карпат, на катамаранах Черемошем та Прутом, на велосипедах теренами Чернівецької області та Молдови.

Наші вихованці у червні стали переможцями обласного краєзнавчого зльоту (до речі, вшосте) та представляли Чернівецьку область на 10 Всеукраїнському зльоті юних туристів-краєзнавців, що відбувся у селі Осій на Закарпатті.

Фінансову підтримку для участі команди у цьому заході надав Чернівецький обласний центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді.

На зліт прибули представники 18 регіонів України. П’ять днів зльоту були надзвичайно насиченими і участь у численних конкурсах та змаганнях вимагала теоретичних знань, вмінь та навиків з різних видів краєзнавства, спортивного орієнтування, пішохідного туризму. Поряд зі здоровою конкуренцією панували дружба, доброзичливість.

Задля ефективної участі у змаганнях на дистанції «Туристсько-краєзнавчий експедиційний маршрут» учасники команди розподілили обов’язки: за виконання практичних завдань з історії відповідав Іван Лодба з Молодіївської ЗОШ І-ІІІ ст., з екології - Олександра Качуляк зі Старововчинецького ліцею, з археології – учениця Опришенської ЗОШ І-ІІІ ст. Христина Бірев, завдання з етнографії виконувала Ольга Коваль, а за правильним проходженням технічних етапів слідкували Крістіна Банилівська, Олександра Ткачук та Наталія Горобець – учениці Глибоцької ЗОШ І-ІІІ ст. Капітаном команди був Владислав Цибуляк, учень Кам’янської ЗОШ І-ІІІ ст., неодноразовий переможець і призер Всеукраїнських олімпіад з географії, обласних краєзнавчих олімпіад. Крім роботи на станціях з географії та геології, Владислав відповідав за загальний результат команди. Якісна підготовка і досвід участі у попередніх змаганнях всіх учасників стали запорукою високого результату в основному виді програми зльоту – команда посіла сходинку срібних призерів.

Краєзнавчий конкурс «Творчі майстерні» передбачав захист пошуково-дослідницьких робіт, проведених загонами навчальних закладів упродовж останніх двох років. Виступи глибоцьких краєзнавців отримали високу оцінку журі. Вони стали переможцями та призерами у чотирьох номінаціях з шести. Так, кращою у майстерні «Етнографія» була визнана пошуково-дослідницька робота Ольги Коваль «Свашки співали, весіллям заправляли» (керівник Коваль Юлія Степанівна). Дівчина розповіла про весільну обрядовість буковинців, представила збірочку зібраних весільних пісень із населених пунктів Глибоцького району, а також майстерно виконала декілька з них.

Перше місце у секції «Історія» посів Іван Лодба. Під керівництвом вчителя історії Молодійської ЗОШ І-ІІІ ст. Глевко В.М. учень зібрав та записав спогади свідків голокосту у рідному селі. Він оприлюднив прізвища тих сміливців – земляків різних національностей і віросповідань, які, наражаючи на небезпеку особисте життя та свою родину, рятували людей єврейської національності. Його пошуково-дослідницька робота «Голокост у селі Молодія в роки ІІ Світової війни» отримала максимальну кількість балів, що було найкращим показником серед усіх обласних команд України.

У секції «Археологія» Христина Бірев представляла роботу «Таємниці цитаделі на Дністрі» і посіла друге місце. Вихованка гуртка «Юні археологи» разом зі своїм керівником Боднарюком Миколою Івановичем та друзями по гуртку брала участь у дев’ятій археологічній експедиції на території Хотинської фортеці. Юні археологи знайшли чимало артефактів і доповнили знання з минулого фортеці – одного з чудес України.

Бронзовим призером на секції «Географія» став Цибуляк Владислав, представивши роботу «Дослідження рекреаційно-туристських об’єктів Прут-Сіретського та Прут-Дністровського межиріч у Чернівецькій області» (керівник Меленко О.В.). Під час краєзнавчої експедиції група вихованців Глибоцького ЦТКСЕУМ дослідила та описала стан унікальних об’єктів – пам’яток природи, історії та археології на теренах Чернівецької області, які необхідно рекомендувати для відвідування групам учнівської молоді.

Високу оцінку на секціях «Геологія» та «Екологія» отримали роботи Наталії Горобець та Олександри Качуляк. Наталка представила роботу «Бальнеологічні ресурси як базова основа розвитку рекреаційної сфери Глибоцького району» (керівник Ванхала М.К.), у якій розповіла про мінеральні джерела Глибоччини та лікувальні властивості синьої глини в урочищі «Глеї». У підсумку четверте місце.

Олександра Качуляк у своїй доповіді «Природа не храм, а майстерня, і людина в ній – працівник» представила роботу експедиційного гурту «Космо», яким керує заступник директора з виховної роботи Старововчинецького ліцею, керівник гуртка Глибоцького центру туризму Ніна Іванівна Лук’ян (вона ж була керівником команди Чернівецької області на зльоті). Упродовж року юні екологи проводили різні акції: висаджували дерева, озеленювали шкільні приміщення, майстрували годівнички для птахів, вивчали рідкісну флору і фауну свого краю, тощо. За оцінками журі робота посіла шосте місце.

За сумою балів, отриманих учасниками в усіх творчих майстернях, команда виборола третє місце.

Конкурсна програма зльоту складалась з «Туристсько-краєзнавчої вікторини», «Візитки команди» та захисту короткотермінового експедиційного дослідження за темою «І рушник вишиваний на щастя, на долю дала». Глибочани успішно представили творчі номери.

Ерудитам - учасникам ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 612 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 09.09.2015 | Комментарії (0)

      Міжнаро8 вересня-Міжнародний день грамотностідний день грамотності - один з міжнародних днів, що відзначаються в системі Організації Об’єднаних Націй.

Грамотність - свято для людства, яке досягло вражаючого прогресу в цій галузі, довівши кількість грамотних людей у світі до чотирьох мільярдів. Однак грамотність для всіх - дітей, молоді та дорослих - ще не до кінця досягнута мета.
В рамках цього дня в Глибоцькому ліцеї учні 11-их класів під керівництвом вчителя української мови та літератури Бабиної О.О. підготували інформацію щодо цього дня, та виготовили куточок грамотності.

Боротьба з неписьменністю як і раніше залишається завданням величезного масштабу і складності. Незважаючи на помітні успіхи багатьох країн, більше 860 мільйонів дорослих залишаються неписьменними, а більше 100 мільйонів дітей не ходять до школи.
Безліч дітей, молодих людей і дорослих, охоплених шкільними або іншими освітніми програмами, не відповідають рівню, необхідному для того, щоб їх можна було вважати грамотними в умовах сьогоднішнього світу, що стає все більш складнішим.

Існує явна необхідність у розгортанні програм поширення грамотності, які були б спрямовані на групи учнів, що вимагають до себе особливої уваги, і в першу чергу до них належать жінки та дівчата, що залишилися за дверима школи. Там, де чоловіки й хлопчики не мають можливості одержання якісної освіти, вони теж потребують особливої уваги.

8 вересня-Міжнародний день грамотності
8 вересня-Міжнародний день грамотності

8 вересня-Міжнародний день грамотності
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
8 вересня-Міжнародний день грамотності
 
 
Проглядів матеріалу: 698 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 09.09.2015 | Комментарії (0)

   Найвищим органом учнівського самоврядування в школі є шкільний парламент. Саме тут починається справжня учнівська демократія.

 7 вересня була проведенна конференція, на якій зібралися:   учні 5 – 11 класів, класні керівники, вчителі, заступники директора та педагог-організатор  Тереблеченської ЗОШ І—III ст. Конференція пройшла  за наступним порядком  денним :

    1.Вибори президента та віце-президента шкільного самоврядування.

    2. Вибори членів комісій шкільного парламенту.

    4. Прийняття проекту рішення шкільної учнівської конференції

Новообрані президент та віце-президент школи Заєць Олена та Заєць Іван подякували всім учасникам шкільної конференції та побажали всім творчого натхнення, наполегливості, нових знань та вражень, успіхів та плідної роботи.

                                                                         ЗДВР       Чупрун В.Л

Проглядів матеріалу: 536 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 09.09.2015 | Комментарії (0)

        Неодноразово було сказано, що благодійність - це стан душі. Якщо робити щось, то від душі.  З нагоди Міжнародного дня благодійництва з ініціативи педагога-організатора,  за підтримки батьків та бібліотекаря Йорданештської ЗОШ №2  в школі   була проведена акція "Українська книга - дітям Сходу".

Кому, якщо не дітям?  Вони ж квіти цієї землі, а квіти повинні посміхнутися небу і радіти теплу. Так і діти мають відчути теплоту сердець їхніх товаришів здалеку, навіть якщо вони дуже-дуже далеко. Діти ніколи не бувають чужими, як і не буває чужої землі. Це ж наша, рідна Україна! А книга - це гарний подарунок будь- якій дитині.

Хтось вирішив подарувати книгу з персональної бібліотеки, хтось подарував книгу від імені класу, але захотіли діти, щоб їхні колеги зі Сходу відчули теплоту сердець дітей буковинського краю, та до кожної книги додали синьо-жовту стрічку  та листівки з найтеплішими побажаннями.

Нехай ці маленькі подарунки стануть їм святом спілкування і корисного проведення часу.

Опаіць М.І. педагог-організатор

Проглядів матеріалу: 543 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 09.09.2015 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024