Вівторок, 19.03.2024, 09:33















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2015 » Вересень » 17

      Дізнатись більше

Здоров’я – найдорожчий скарб!  Так, саме за таким  принципом живуть ліцеїсти Старововчинецького ліцею. Тому в цьому напрямку працює увесь колектив ліцею. Проводиться багато заходів, серед яких традиційні тижні:

  • спорту «Подбай про своє здоров’я сам!» (07.09 до 11.09.), в рамках якого було організовано виставку «Історія спорту»,  проведено Олімпійський урок, змагання з футболу між учнями 5-7 кл.. (І місце 6 кл., ІІ м. 7 кл., ІІІ м. 8 кл.), та учнями 8-11 кл., по класах проведено виховні години «Фізична культура-культура особистості». Команда футболістів ліцею риймала участь у районних змаганнях з футболу і посіли почесне ІІІ місце;
  • туризму, краєзнавства і екскурсій «Люби Україну – твою рідну землю», під час якого було проведено: виховну годину «Моя маленька батьківщина»,  туристичні змагання з орієнтування у формі естафети між учнями 5-7кл. (Ім.- 5кл., ІІм.- 7кл., ІІІм.- 6кл.), між учнями 8-11кл. (Ім.- 9кл., ІІм.- 10кл., ІІІм.- 8кл.), краєзнавча вікторина.
Проглядів матеріалу: 536 | Завантажив: Жанет | Дата: 17.09.2015 | Комментарії (0)

  Дізнатись більше

   Протягом останніх 5 років під час літніх канікул я була учасницею туристсько-оздоровчого наметового табору «Райдуга», який проводить Глибоцький центр туризму та краєзнавства. Щороку разом зі своїми друзями-туристами у спортивних походах ми пройшли чимало кілометрів хребтами Покутсько-Буковинських Карпат, Горган та Гринявських гір. І ось, нарешті, цього року  моя мрія здійснилася - наша група вирушила у похід 3 ступеня складності найвищими хребтами Українських Карпат: Марамароським та Чорногірським.
Маршрут подорожі поєднав чимало цікавих географічних та туристських об’єктів. Ми побували в «серці Гуцульських Альп» і піднялися на вершину Піп Іван Марамароський – найвищу на цьому масиві. З гори відкривається чудова панорама всієї Марамарощини, - не тільки української її частини, але й румунської, де пологі масивні схили змінюються стрімчаковими гребенями. На північних схилах вершини розкинулися широченні урочища Галгажі, Костелка та Богдан-Гропа з озерами, цирками та карами – результатами роботи льодовика. У затінених кулуарах тут навіть влітку не сходять сніжники, а схили вкриті червоними квітами рододендрону східнокарпатського (його ще називають «червона рута»). На «Скелях смерті», в урочищі Нєнєска, ми знайшли шовкову косицю. Але радість від знахідки змінило обурення і розпач через те, що на наших очах декілька пастухів зірвали з півсотні едельвейсів для продажу на сувеніри. Ми пояснили цим «браконьєрам», що білотка альпійська занесена до «Червоної книги України» і зривати її не можна. На що вони нічого не відповіли, адже це їх «бізнес» - продавати едельвейси туристам на сувеніри.
   Чорногірський хребет вразив нашу уяву своєю величчю: масивні схили, широкі гребені та улоговини. Ми піднялися на вершини з висотою понад 2000 м, купалися у найвисокогірнішому озері Українських Карпат – Бребенеска, обстежили залишки обсерваторії на Попі Івані Чорногірському. І, найголовніше, ми здійснили сходження на найвищу гору Українських Карпат - Говерлу. Вразила мене також величезна кількість туристів на цьому масиві. Це були як поодинокі туристи, так і чисельні туристські групи. Прикрі відчуття викликала у нас величезна кількість сміття, залишена туристами, та значні площі вирубаного жерепу довкола обмілілих високогірних озер. Тут ми наочно пересвідчилися, якої шкоди завдають несвідомі туристи природі Чорногори. Тому хочу закликати всіх, хто планує ночівлі біля озер Несамовите та Бребенеска: обов’язково беріть із собою дрова із зони лісу або ж користуйтеся газовими пальниками.
   Спускаючись з Говерли, не оминули ми витоки славетного Прута, де, стікаючи крутими схилами, річка утворює цілий каскад мальовничих водоспадів.
Пройдені 80 кілометрів маршруту запам’яталися подоланням заростів альпійської сосни, стрімкими спусками та підйомами, швидкими гірськими річками та вируючими водоспадами. Але найцінніше – це дружба з тими, хто йшов поруч. А це - учні Глибоцького, Старововчинецького та Карапчівського ліцеїв. Я постійно відчувала підтримку своїх друзів. Ще гарну атмосферу у групі підтримували досвідчені педагоги-керівники Меленко Оксана Василівна,  Качуляк Валерій Миколайович, Тодеренчук Аліна Степанівна.
   У походах виникає багато труднощів, але тепер вони здаються дріб’язковими, адже я все більше дізнаюся нового про свій рідний край, загартовується моя воля і я вважаю, що саме у подорожах зростають справжні українці, котрі люблять свій рід, свою землю.

Олександра Качуляк,
учениця Старововчинецького ліцею
Проглядів матеріалу: 630 | Завантажив: Жанет | Дата: 17.09.2015 | Комментарії (0)

   Нещодавно в Купському НВК проходив «Олімпійський тиждень», який тривав з 7 по 15 вересня і надав змогу учням долучитися до багаторічної традиції, що прийшла до нас із Давньої Греції, відомої своїм культом здорового тіла та його краси.

 «Олімпійський тиждень» було відзначено проведенням тематичних уроків на тему: «Спорт і фізичне виховання – утвердження здорового способу життя та зміцнення миру», на яких проводилися інсценування олімпійських ігор, запалювалися імпровізовані смолоскипи, проводилися змагання з метою виявити найбільш підготовлених фізично та витривалих учнів гімназії. Учні виконували вправи на стрибок в довжину з місця, метання м’яча, робили забіги на 30 метрів.

Також, відбулися районні змагання з футболу. Участь  прийняли п’ять команд, які змагалися між собою: Корчівецька ЗОШ, Купський НВК, Купський НВК №2, Сучевенська ЗОШ та Карапчівський ліцей.

Футбольна команда Купського НВК (тренер –Марку П. П.) зайняла І місце. У майбутньому вони гратимуть у фінальних змаганнях з іншими переможцями.

  Побажаємо всім успіхів.

                                                     Елеонора Скіпор, педагог-організатор Купського НВК  

Проглядів матеріалу: 480 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.09.2015 | Комментарії (0)

   Не дивлячись на погоду 7 вересня  в Йорданештській ЗОШ І-ІІІ ст. проводився Оліпмійській урок. «Олімпійські старти» проводилися між двома командами. Команда 6-го класу «АРДАН» та команда 7-го класу «ОЛІМПІЙЦІ».

В програму входили: чотири естафети з різних видів спорту: «Естафетна паличка», «Футбольні перегони», «М’яч капітану», «Передача м’яча зверху» та спортивна вікторина. В кінці олімпійського уроку було оголошення результатів. І учасники були нагороджені грамотами . Урок підготував та провів вчитель фізичного вихованння  Волкова І.О.     

 
 
 
 

 
 
Проглядів матеріалу: 470 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.09.2015 | Комментарії (0)

    Кожного року традиційно на початку вересня в Йорданештській ЗОШ І-ІІІ ст. проводяться вибори шкільного президента. На  посаду президента  балотувалося 4 кандидати: Божеску Патрісія -11 клас, Куба Альона -10клас, Савюк Віолета – 9 клас, Лентюк Данієла - 9клас. За результатами підрахунку голосів Президентом учнівського самоврядування стала учениця 10 класу - Куба Альона. Бажаємо  творчого натхнення і плідної праці.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 433 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 17.09.2015 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024