Вівторок, 19.03.2024, 08:30















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2015 » Вересень » 18

      Для тих, хто любить долати труднощі, активний відпочинок та дику природу Карпати – найкращий вибір. Саме такий відпочинок і вибирають для себе вихованці туристсько-краєзнавчих гуртків Глибоцького центру туризму та краєзнавства. Вже 18-ий рік поспіль наметовий туристсько-виховний табір «Райдуга»  збирає всіх,  хто любить  природу, надає перевагу спортивним походам та не боїться фізичних навантажень.

Не є винятком і туристи-краєзнавці Кам’янської  школи Мицак Мар’яна, Черней Богдан, Цибуляк Владислав, Гурив Максим, Стрілак Юрій, Костинюк Максим, Щербань Микола, які спільно з вихованцями туристсько-краєзнавчого гуртка Михайлівської школи під керівництвом Гушула Василя Івановича та Стрілак Надії Петрівни, здійснили пішохідний похід 3 ступеня складності Українськими Карпатами  за маршрутом: місто Рахів – г. Терентин – г. Близниця – озеро Догяска – г. Герішаска – г. Трояска – г. Татарука – перевал Окола – г. Братківська – г. Чорна Клева – смт. Ясіня.

Похід видався надзвичайно цікавим. Погода була неймовірно чудовою і  виправдала найліпші сподівання. Довелось ховатися від сонечка під хустку і кепку. Чималим сюрпризом були сніжники на схилах хребта , що дало можливість пограти в сніжки серед літа. Тому гадаю у кожного в душі залишилось щось незабутнє.  Бо коли є погода, тоді є й видимість. Отже, милування краєвидами - забезпечене. І цей відпочинок стовідсотково стане незабутнім. Все так і сталося...

У групі панувала тепла й дружня атмосфера. Всі були дуже веселі та енергійні, ніхто не скаржився. Діти гідно справилися зі своїми обов’язками, разом долали негаразди, допомагали один одному. Хребет Свидовець закохав у себе вже не одного туриста. Безкраї оксамитові полонини, мальовничі льодовикові озера, високогірні плантації чорниць і брусниці приваблюють сюди любителів активного відпочинку за черговою порцією позитивних вражень. З точки зору досвідчених туристів, Свидовецький масив – це як парк відпочинку: рівні дороги, туристичні вказівники, відносна заселеність. Поряд височіють суворі і безлюдні Горгани, вкриті величезними кам’яними осипами і переплетеним криволіссям. Через хребет пролягає грунтова дорога, тому нічого не обмежує мандрівників. Втім, багатьом просто не по собі на цих величезних просторах, де відчуваєш себе піщинкою, якій іноді нема де сховатись від вітру чи негоди. Гори Близниці є перлинами Свидовецького заповідного масиву (частина Карпатського біосферного заповідника). На горах розташована ботанічна пам’ятка природи – Скелі Близниці, відома наявністю реліктових рослин. І як  всі Українські Карпати, оспівані в піснях і казках.

Позитивні враження залишились від озера Догяска, розташованого на висоті 1577 м. над рівнем моря. Довжина озера — 125 м, ширина — 110 м, площа — 1,2 га, глибина — до 1,2 м. Улоговина має форму неправильного прямокутника, обмежена широким моренним валом. Північні береги заросли осокою. Живиться переважно сніговими водами. Подолавши вершини гір Трояска і Татарука  через перевал Окола маршрут плавно переходить  на сусідній гірський масив Горгани. Загалом Горгани – це один із найменш обходжених та найбільш заліснених масивів у Карпатах. Через стрімкі схили, кам’яні розсипи, густі дрімучі ліси та зарості дикої гірської сосни Горгани називають одним із найменш доступних куточків Карпат. Гребені хребтів та верхівки цих гір часто вкриті кам’яними розсипами. Місцевою говіркою ці камені називаються «греготи» або «горгани», що й дало назву цьому масиву. Кам’яні розсипи є своєрідною візиткою Горганів. З плином часу на каменюках починає наростати дрібний зелено-коричневий мох та лишайники, що створює враження якогось позаземного походження каміння. Пройшовши нелегкий шлях і круті підйоми, які один з учасників мандрівки назвав жахом, ми все-таки дійшли до вершини гори Братківска. Перед нами відкрився неймовірно красивий вигляд на гірський масив Горган з далекими вершинами, які немов закликали нас їх підкорити. Дорогою ми зайшли до витоків річки Чорна Тиса. Вершини Братківського хребта привертають увагу до себе не лише краєвидами неймовірної краси, що відкриваються з них. Через хребет проходить границя між Закарпатською та Івано-Франківською областями. На гребені через кожні 100 метрів стоять кам'яні стовпи, які мають досить давню історію. У 1920 році тут проходив кордон між Чехословаччиною та Польщею. З 1939, після приєднання Галичини до СРСР, цей кордон став розділяти Чехословаччину та Радянську Україну. Братківський хребет разом з навколишніми територіями часто змінював володарів: він входив до складу Київської Русі, Литви, Речі Посполитої, Польщі, Австро-Угорщини, Чехословаччини, Німеччини, СРСР. Окрім прикордонних стовпчиків на Братківському масиві є й інші свідчення бурхливого ходу історії цієї місцевості - розкидані уздовж хребта залишки бліндажів та окопів, що пережили не одну війну.

Остання ніч походу у серці диких Горган. Позаду десятки нелегких кілометрів. А ще – купа вражень, емоцій та гігабайти карпатських пейзажів.

Попереду останній і напевно найважчий  підйом непролазним жерепом, який запам’ятається надовго, - на Чорну Клеву (1719 м.) Спускаючись до села Чорна Тиса розумієш,  що  все…  намети зібрані, рюкзаки запаковані, попереду довга дорога додому… А в душі щось таке неповторно - первозданне, здавалося б, втрачене для людини відчуття тісного зв’язку з Природою.

Стрілак Надія Петрівна керівник гуртків Глибоцького ЦТКСЕУМ

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 552 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.09.2015 | Комментарії (0)

    Люблять малята лялькові вистави, драматизації та різноманітні дитячі театри. Цього разу до Молодійських дошкільнят завітав  Чернівецький академічний обласний театр ляльок з сучасними  веселими Круть та Верть. 

Юні глядачі були зачаровані грою  акторів. За допомогою ляльок вирішувалось питання  трудового виховання, працелюбності малят, поваги один до одного, позитивне ставлення до праці, що і є одним із  завдань роботи  нашого закладу на навчальний рік. Саме  перегляд таких повчальних заходів дають можливість педагогам покращувати якість освітньо-навчального процесу, домогтися  виконання поставлених програмових  завдань.

Цікаві пригоди персонажів казки, сучасний музичний супровід,  викликали у дітей веселий настрій, масу позитивних емоцій, що видавалось в бурхливих оплесках дітвори.  

Проглядів матеріалу: 444 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.09.2015 | Комментарії (0)

     Спортивно-масова робота в школі невід’ємно пов’язана з організацією та проведенням спортивно-масових заходів в позаурочний час. Для Йорданештської ЗОШ №2  є традицією проводити на початку навчального року загально розвивальні вправи на свіжому повітрі, позакласні заходи: «Олімпійський тиждень» та  «Олімпійський урок» спрямовані на популярізації спорту та здорового способу життя.

 А де, як не на «Олімпійському уроці», можна позмагатись в олімпійських видах спорту. В цьому році широко була представлена у всій своїй красі королева спорту – легка атлетика. Різні види бігу, стрибків та метань з великою завзятістю, цікавістю, професіоналізмом виконували діти на уроці, також проводились змагання з футболу та волейболу.

Участь у таких змаганнях  є необхідним , адже саме це є результатом клопіткої праці вчителя та учнів, а на таких змаганнях розкривається потенціал кожного учня.

 «Олімпійський тиждень» успішно відкрив спартакіаду школярів 2015-2016 навчального року. Бажаємо нашим спортсменам  успіху та нових перемог.

Опаіць М.І.  педагог-організатор

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 392 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.09.2015 | Комментарії (0)

    Спортивно-масова робота в школі невід’ємно пов’язана з організацією та проведенням спортивно-масових заходів в позаурочний час. У Волоцької  ЗОШ є традиція проводити в другу неділю навчального року загально-розважальні вправи на свіжому повітрі: «Олімпійський урок», «Козацькі забави», «Тиждень фізичної культури та спорту». А де, як не на «Олімпійських іграх» можна позмагатись в олімпійських видах спорту.
В цьому році була широко представлена королева спорту – легка атлетика. Різні види бігу, стрибки з професіоналізмом виконували діти на уроці і у позаурочний час.

В рамках тижня відбулися спортивно-розважальні заходи, відкриття шкільної спартакіади.

Команди класів змагалися в естафетах з використанням різних видів стрибків, бігу, футболу, волейболу, легкої атлетики. Переможцями з футболу стали учні 11 класу.

Організаторами свята стали вчителі фізичної культури  –Божеску К.І.  та Головач О. І.

Таким чином, за підсумками  конкурсів найспортивнішим класом у школі став колектив учнів  10 - го класу.

Веселими і задоволеними залишилися всі учні та  вчителі. Ми ще раз побачили, що в нашій школі ростуть сильні, спритні та сміливі. Тож бажаємо всім спортсменам тільки перемог – як на спортивних майданчиках, так і за їхніми межами!

 

Проглядів матеріалу: 554 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.09.2015 | Комментарії (0)

 

17  вересня 2015року  до Старововчинецького ліцею  завітала група вчителів географії –  слухачів курсів підвищення кваліфікації  інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області.
     До плану роботи на базі  ліцею  було включено   питання обміну досвідом використання  музейної педагогіки для національного, патріотичного виховання підростаючого покоління. Курсанти  мали можливість відчути   трепетну любов вовчинецьких дітей до  традицій, звичаїв, до матеріальної культури  свого народу.  Незабутні враження залишилися  у групи  від  екскурсії по залах Старововчинецького краєзнавчого комплексу, яку провели екскурсоводи-ліцеїсти.
    Оскільки  наш ліцей є  опорною школою   за напрямком виховання учнів засобами краєзнавства, то за планом роботи група вчителів-географів була присутня на засіданні наукового товариства «Пошук» (керівник Лук'ян Н.І.). Знайомлячи гостей  із  своїми  пошуково-дослідницькими роботами, ліцеїсти продемонстрували  широкий спектр проблем, які вони досліджують, показали їх актуальність, переконали у важливості  отримання результатів та їх практичному використанні.  
    Схвилювала наших гостей  тривога  і занепокоєність   підлітків  демографічною ситуацією,  працевлаштуванням у своєму селі,  проблемами раціонального природокористування, про які розповіли    десятикласники Берегеч Ольга та Передерко Дмитро.  
Сподобалися педагогам юні дослідники Пилипець Степан, Качуляк  Олександра, Сидоряк Юрій, які  чітко відзвітували про хід і результати своїх досліджень.
    Учениця 8 класу Куляк Аліна  розкрила   різні аспекти життя  етноконфесійної спільноти старообрядців і передала естафету  десятикласниці Бобковій Феодосії, яка  провела екскурсію  до   комплексу культових споруд у селі Біла Криниця. 
    Методист ІППО ЧО   Віталій Михайлович Рибчинський   організував обговорення почутого та побаченого, підкреслив важливість  таких форм  роботи і щиро подякував учасникам та  організаторам  проведених заходів.

Проглядів матеріалу: 563 | Завантажив: Жанет | Дата: 18.09.2015 | Комментарії (0)

   "Доброта - це  промінь, який має йти від серця, а серце до серця врятує життя!"  Для учнів Йорданештської ЗОШ №2 - це є девізом кожної акції  милосердя, що проводиться в школі.

         На протязі другого тижня  навчання учні школи під керівництвом  педагога - організатора  долучились до  акції "Фіточай захисникам",  яка була спрямована на збір лікарських рослин для наших захисників. Дітям було запропоновано долучитися до акції теплом серця, щоб наші захисники смакуючи трав'яний чай буковинських земель, відчули теплоту сердець буковинських дітей. Частинку душі  вклали і в оформлення,  бо дуже важливо, коли відчуваєш, що  про тебе дбають, підтримують і переживають.  Лідери учнівського самоврядування разом з педагог-організатором стали на якусь мить "лікарями", шукаючи корисну інформацію для наших воїнів про призначення кожної з рослин, яка була упакована в мішечках.  Зв’язали мішечки синьо-жовтою стрічкою, як символ єдності та свободи. Але як лишити воїнів  без теплих  слів підтримки? Додавши свої побажання і довершивши роботу, зрозуміли, що насправді, якщо вкласти душу в те , що робиш, воно ніби випромінює добром, а добро це надія на світле майбутнє, на те, що скоро всі стануть  радісними і щасливими.

Опаіць М.І.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 430 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.09.2015 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024