Вівторок, 19.03.2024, 16:04















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2015 » Вересень » 21
Проглядів матеріалу: 505 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.09.2015 | Комментарії (0)

      До рідної домівки повернулися із зони АТО мужні наші земляки Заєць Сергій Миколайович і Бурак Дмитро Васильович. Учні школи радо їх вітали   квітами та фененечками, які сплели власноруч.  Побажали воїнам здоров’я, удачі та мирного неба в УКРАЇНІ та у всьому світі. Велика радість зустрічі, гордість за земляків світилися в очах рідних та учнів. Більше року воїни не бачили своїх рідних, але щодня відчували їхню підтримку, любов і  кожен раз  переконувалися, що треба цінувати кожну мить життя, любити свою єдину країну, тому що вона у нас одна.

   Слава Україні! Героям Слава!

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 494 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.09.2015 | Комментарії (0)

    Школа – це квітучий сад, а кожна дитина – це квітка, яка має розквітнути, а ми, вчителі маємо зробити все для того, щоб наші  квіти розцвіли.

Вчителі Йорданештської ЗОШ №2 намагаються посіяти в серцях кожної дитини зернинку добра, любові до природи, до батьків, держави та її символів. За традицією, кожного понеділка шкільні гурти  відкривають тиждень шкільної родини патріотичною хвилинкою.

Цей понеділок відкрили гурт «Мугурел» під керівництвом класного керівника Кирчу Марії Григорівни.  Вони подякували Богу, що День миру, квітуча Буковина зустрічає з миром, але сумно на душі, що цей день не можуть відсвяткувати так само і їхні однолітки зі Сходу, на яких  сіла її величність «Війна». Учні звернулися подумки  до синів, з якими колись були братами, може почують їхні слова і припиниться пролиття невинної крові. А флешмоб у їхньому виконанні не лишив нікого байдужим.  Переважали  синьо-жовті кольори – кольори матінки країни.

А піднявши прапор до гори, наші учні, ще раз довели, що є частинкою душі українського народу.

Опаіць М.І. педагог-організатор

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 657 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.09.2015 | Комментарії (1)

     16 вересня 2015 року на базі Черепковецької ЗОШ  І-ІІІ ст. та Слобідського НВК  відбувся семінар бібліотекарів з теми: «Бібліотека – центр спілкування та розвитку творчих нахилів  читачів  - дітей». Роботу семінару розпочала методист РМЦ Трошина Ніна  Василівна, яка  ознайомила  присутніх з планом роботи.
Продовженням семінару була візитка Черепковецької ЗОШ, доповідь бібліотекаря Літовської Є.А. з даної теми, презентація бібліотечного уроку на тему: «Щоб діти багато знали – є газети і журнали»  та виховного заходу на тему «Шануй книгу».

Бібліотекар Слобідського НВК Місюрка Л.М. презентувала учасникам семінару цикл бібліотечних уроків для учнів початкових класів: 1 клас "Мандрівка книжковим містом", 2 клас "Основні елементи книги", 3 клас "Щоб книжка довше жила", 4 клас "Які книги допомагають мені вчитись ?". Метою даних уроків є ознайомлення дітей зі шкільною бібліотекою, правилами користування бібліотечними книгами. Учні 4 класу познайомилися з довідковою літературою, енциклопедіями та словниками. Метою роботи шкільної бібліотеки є створення сприятливих та комфортних умов для організації навчально-виховного процесу, розвитку комплексного навчально-методичного забезпечення предметів, повноцінне задоволення інформаційних потреб учнів, своєчасне надання учням та вчителям доступу до потрібної інформації, спільна робота учнів та вчителів у проведенні класних заходів із застосуванням різних носіїв інформації.

Закінченням семінару було вироблення методичних рекомендацій з даної теми під керівництвом   Трошиної Н.В. Семінар пройшов на високому професійно – методичному рівні.

Проглядів матеріалу: 529 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.09.2015 | Комментарії (0)

   Справжнє свято – благодійний ярмарок по збору коштів для учасників АТО відбувся 18 вересня  у Черепковецькій ЗОШ. Учні 5-11 класів напекли різних смаколиків , печева, солодощів. А учні 9 класу, гостинно запрошували їх до торгівлі, розповіли, як вдало вибрати місце для торгівлі. Завітали на ярмарок і Стецько Уляна із п’єси «Сватання на Гончарівці» хлопці читали гуморески « Це було позаторік», «Картопелька». Не обійшовся ярмарок без суперечок. Учні розігрували ярмаркові сценки. Ярмарок вдався на славу!

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 512 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.09.2015 | Комментарії (0)

   Отак вже три роки поспіль вихованці гуртків Глибоцького центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді на базі Глибоцької та Луковицької загальноосвітніх шкіл проводять літні канікули в профільному туристсько-виховному таборі "Райдуга". Тут вони оздоровлюються, відпочивають, знаходять нових друзів і, найважливіше, здійснюють в спортивний категорійний похід. Цьогоріч група пройшла похід третьої категорії складності. Передували цьому ще два походи - першої та другої  категорії у 2013 та 2014 роках. У Чемпіонаті України зі спортивних туристських походів серед учнівської молоді вони вибороли першість.

 За плечима вже сотні кілометрів, туристи впевнено пакували рюкзаки та інтенсивно готувались до найскладнішого походу, який можна пройти в Українських Карпатах. Треття категорія складності вимагає серйозної підготовки, як фізичної, так і психологічної, адже група знаходиться на маршруті два тижні.

Організувати та провести такий нелегкий похід взялися Олександр Васильович та Мар'яна Костянтинівна Чоботарі. Учасниками групи були вже досвідчені туристи з Глибоцької ЗОШ  - Адамчук Віктор, Максимюк Андрій, Ткачук Олександра, Горобець Наталія, Банилівська Крістіна, Луковицької ЗОШ - Марівцан Руслан, Лободич Вадим,  а також випускники шкіл,  які продовжують займатись у турисько-краєзнавчих гуртках - Максимюк Максим, Ткачук Богдан, Козіяну Руслан та Судакова Кароліна. Цим складом учасників керівники групи і досягли попередніх чемпіонських вершин.

Але похід третьої категорії складності –  вже «вищий пілотаж» для дитячих груп. Маршрут походу прокладений Горганами – найменш освоєним масивом Українських Карпат. Близько 200 кілометрів стежками та без них, ми подолали за 14 днів. Важко орієнтувались в туманах на заліснених хребтах Кривий Грунь та Передня, піднімалися і спускались курумником на хребтах Явірник, Синяк, Сивуля, Ігровець, Яйко Ілемське. Продирались іноді непрохідними нетрями крізь зарості сосни альпійської на хребтах Полонина Чорна та Аршиця. Були і безліссі полонинські простори на хребті Красна, а також часті броди та притиски на річках Кузьминець, Мшана, Чорна Ріка тощо.

«Похід був справді важким, але ми набули неабиякого досвіду подолання протяжних і локальних перешкод в реальних умовах. Такі враження від маршруту, що аж дух захоплює. На початку маршруту здавалось, що буде легко, але щоранку доводилось мотивувати себе на проходження нового дня. А от по закінченню походу ми не могли повірити в те, що нам вдалось здійснити мрію чи не кожного туриста-школяра і пройти найважчий  пішохідний похід Українськими Карпатами. Не хочу вихвалятись, але ми пишаємось такими досягненнями» - ділиться враженнями вихованець гуртка «Пішохідний туризм» на базі Луковицької ЗОШ Марівцан Руслан.

А попереду ще безліч нових стежок і незвіданих горизонтів, які зустрічатимуть нас в наступних туристських подорожах.

Небагато учнівських груп в Україні виходять на рівень третьої категорії складності. У Глибоцькому центрі туризму та краєзнавства це закономірність. Всі учасники виконали другий розряд зі спортивного туризму. І ми переконані, що в майбутньому всі учасники будуть займатись цим корисним і цікавим видом спорту і вони самі стануть інструкторами.

Олександр Чоботар, Мар'яна Чоботар,  керівники туристської групи.

Проглядів матеріалу: 539 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.09.2015 | Комментарії (0)

      П’ятий клас – це не тільки новий етап у навчанні, це і новий етап у розвитку особистості. Треба розвивати потреби у досягненні успіху та визначення їх значимості, формувати почуття гордості за свою належність до шкільної родини, створити комфортні умови для розвитку творчих здібностей дітей, виховувати почуття колективізму, відповідальності, впевненості в своїх силах,  сприяти успішному закінченню адаптаційного періоду до навчання у середніх класах, формуванню поваги до норм і цінностей життя однокласників; сприяти об’єднанню колективу, розвитку комунікативних здібностей, здійснювати, аналізувати і оцінювати спільну діяльність. Тому, щоб цей етап був безболісним  з ініціативи класних керівників 5-х класів Скибінської Л.С., Трипадуш Д.М., Осіпової А.І. спільно з учнівським самоврядуванням школи та їх координатором Леонтій М.М. було проведено свято  «Посвята у п’ятикласники» та прийом у дитячу організацію «Веселка».

   У своєму вітальному слові директор школи Ю.Д.Блисенко  відзначив, що свято проводиться вперше і , мабуть, стане традиційним.  Учні 5-х класів мають з кого брати приклад, адже старша шкільна родина має гарні досягнення в творчих конкурсах, спортивних змаганнях, предметних олімпіадах. Побажав, щоб учні- п’ятикласники приєднувались до творчих здобутків школярів.

 

Проглядів матеріалу: 533 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.09.2015 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024