Четвер, 25.04.2024, 21:23















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2016 » Березень » 9 » Давайте подивимося, що таке батарейка і чому вона шкідлива.
17:11
Давайте подивимося, що таке батарейка і чому вона шкідлива.

     Здається, що може зробити одна людина… Багато, якщо не тільки говорити, а починати робити конкретні справи. А якщо ви не самі, якщо у вас є однодумці, то зробити насправді можна дуже багато.

        Учні 7-В класу вирішили долучитись до корисної справи. Вже не один рік ведуться розмови про шкоду для екології від батарейок та акумуляторів, які викидають на смітник. Питанням збору відпрацьованих батарейок і акумуляторів для їх подальшої утилізації нині, мабуть, переймаються тільки громадські активісти, окремі небайдужі громадяни і деякі підприємці. Проте на рівні держави питання централізованої системи збору відпрацьованих батарейок й акумуляторів та їх подальшої утилізації не вирішується.

           Давайте подивимося, що таке батарейка і чому вона шкідлива.

         Сама по собі батарейка, покрита оболонкою, не шкідлива, хоч і містить важкі метали та небезпечні елементи (цинк, свинець, нікель, марганець, кадмій, кислоти, луги), але коли вона попадає на смітник, під дією вологи (атмосферні опади) та сонця оболонка батарейки розкладається і все її «багатство» попадає в грунт і воду. За даними Державного біологічного музею ім. Тімірязєва, тільки одна “пальчикова” батарейка може забруднити важкими металами 400 літрів води або біля 20 квадратних метрів землі. Для наочності наведу приклад: у лісі на 20 квадратних метрах землі в середньому росте два дерева, живе два кроти, один їжак та тисячі дощових черв’яків. Таким чином, викидаючи тільки одну маленьку батарейку, ми вбиваємо стільки живих організмів!

           Але і це ще не все. З водою, рослинами, які ми вживаємо в їжу, молоком і м’ясом ці важкі метали попадають в організм людини, наносячи відчутну шкоду її здоров’ю.

          Свинець накопичується в основному в нирках і викликає захворювання мозку та нервової системи. Кадмій накопичується в печінці, нирках, кістках і щитовидній залозі. Він є канцерогеном, тобто провокує онкологічні захворювання.

       У багатьох акумуляторах, що використовуються для роботи малогабаритної техніки, використовується ртуть, яка вважається найтоксичнішою з нерадіоактивних елементів на планеті. Ртуть проникає в кожен орган, в кожну клітину організму і впливає на мозок, опорно-руховий апарат, викликає розлади нервової системи, захворювання дихальної системи. За рівнем впливу на людський організм ртуть відноситься до першого класу небезпеки.

          Тож чи вартує так ризикувати своїм здоров’ям і здоров’ям своїх дітей, внуків, правнуків?

         Закликаємо Вас долучитися до акції по збору відпрацьованих батарейок і приносити їх до спеціальної ємкості, яка розміщена у фойє Глибоцького ліцею.

         Думаю, що разом, всією громадою, ми вирішимо цю проблему у нашому місті.

Переглядів: 543 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 1
+1  
1 Оксана   (12.03.2016 13:10) [Материал]
surprised

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024