П'ятниця, 19.04.2024, 07:04















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2016 » Березень » 11 » Шлях до Тараса
15:43
Шлях до Тараса

    Під такою назвою у Чагорській ЗОШ І –ІІІ ступенів відбулось літературно-музичне свято, у якому взяли участь вчителі та учні школи .

Свято розпочалось гімном України у виконанні вчителів та учнів. Ведучі свята розповіли присутнім про життєвий та творчий шлях Кобзаря.

Заступник директора Козачок Н.С. у своєму виступі зазначила , що творчість Тараса Шевченка стала духовною основою формування сучасної української нації, джерелом національної свідомості, символом України. «Тарас Шевченко для українського народу не лише геніальний поет, - зазначила вона . - Він – його сумління, совість, щире серце. І зараз, як ніколи, не вистачає нам геніальної особистості. Синам свого народу він заповідав: «Свою Україну любіть …» А чи не живемо ми в той самий час, коли Україна так потребує Тарасової підтримки. В цьому вічність і невмируща пам’ять Шевченка».

         Протягом насиченої та яскравої програми з імпровізованої сцени лунали милозвучні та знайомі з дитинства серцю кожного українця поезії українського національного генія. А ще прозвучали пісні «Реве та стогне Дніпр широкий», «Зоре моя вечірняя…», «Бандуристе, орле сизий…», попурі пісень на слова Шевченка. У виконанні учнів школи глядачі побачили театральні міні-постановки «Маленький Тарас» та «Тополя». У якості візуального супроводу святкової програми виступила підготована вчителями та учнями  фотопрезентація історії життя та творчості Тараса Шевченка.

         Поезія Кобзаря  актуальна сьогодні так ,як ніколи раніше .Відеозапис фрагменту поеми «Кавказ» у виконанні  героя Небесної Сотні Сергія Нігояна, українського вірменина ,який у 2014–му став символом боротьби за українську свободу й демократію, поклавши за них життя ,зворушили всіх присутніх до сліз.

 Учень 2-Б класу Щербань Максим передав дарунок від батька, воїна АТО- Щербаня Ярослава Миколайовича ,прапор ,на якому його побратими розписалися ,побажавши всім учням та вчителям миру та злагоди ,серед побажань- Шевченкові слова : «Борітеся! Поборете!»

         Фінальна пісня «Заспіваймо пісню за Україну » від Юлечки Семенюк  та учнів школи вразила всіх присутніх глибоким змістом та актуальністю.

Переглядів: 488 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 1
+2  
1 lola59   (11.03.2016 16:20) [Материал]
applause applause applause applause applause applause applause

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024