П'ятниця, 26.04.2024, 12:24















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2019 » Лютий » 15

   Нині серед учнівської молоді надзвичайно загострилася проблема насильства, або такого явища як шкільний булінг.

Із приводу запобігання булінгу в шкільному середовищі, психологічна служба, соціальний педагог, вчителі та класні керівники Йорданештської ЗОШ І-ІІІ ступенів, здійснили профілактичну роботу з учнями школи. Були проведені бесіди на тему «Що таке булінг», « Як зупинити булінг». В процесі бесід було роздані пам`ятки учням.

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 361 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 15.02.2019 | Комментарії (0)

    Сьогодні, у свято Стрітення, вихованці старшої групи №1 Кам янського ДНЗ разом із вихователем Ольгою Цибуляк підготували пізнавальну розвагу «Як Зима з Весною сперечалися».

Дошкільнята дізналися багато цікавого: на Стрітення зима з весною змагається, і котра з них переможе, та буде до кінця місяця господарювати,

а ще Стрітення – це церковне свято.

Колись давно, коли ще не народився Ісус Христос, жив у Єрусалимі праведний старець, священик Симеон, якому було відкрито Богом, що він не помре, поки не побачить Спасителя світу.

І ось у лютому, в середині місяця, священик Симеон зустрів біля храму маленького Ісусика, взяв його на руки і сказав: «Тепер я вже можу спокійно померти».

Розповіла вихователь і про цікавий звичай, пов’язаний з цим святом - випіканням обрядового печива у вигляді пташок – «жайворонків».

Люди вірили: птахи на своїх крилах приносять з далекого вирію весну, проганяють люту зиму.

Тож малята весело розважались, танцювали, водили весняний хоровод, співали, з «жайворонками» весну закликали:

Пташок викликаю з теплого краю:

Летіть, соловейки,

На нашу земельку!

Спішіть, ластівоньки,

Пасти корівоньки!

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 385 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 15.02.2019 | Комментарії (0)

     У зв'язку з 30-ою річницею виведення військ з Афганістану та зважаючи на історичну та соціальну важливість цієї дати для України та її громадян, учні 11-го класу Димківського НВК провели 15 лютого урок-пам’яті «Ціна чужої війни». Метою уроку було вшанування пам’яті воїнів-інтернаціоналістів афганської війни.

Амаріца Єліза підготувала проект та електронну презентацію «Крізь пекло афганської війни (25.12.1979 – 15.02.1989)». Вона проінформувала присутніх про головні події війни, зазначила, що війна в Афганістані тривала більше 9-и років. Участь у ній взяли 160 тис. 375 українських військовослужбовців, понад 3000 з яких загинули, 72 зникли безвісти, близько 4000 отримали інвалідність.

Закінчилася десятилітня ніким і нікому не оголошена трагічна війна. Але в людській пам’яті вона буде жити довго, тому що її історія написана кров’ю солдат і слізьми дружин та матерів, обелісками із залізними зірочками та піснями, які увірвалися в наше життя фронтовим вітром.

Летять, відлітають у вічність роки, і скільки б їх не минуло, не зітруть у нашій пам’яті імена воїнів-афганців, серед яких і наші земляки: Булига Микола Маринович (с.Горбівці), Лазаренко Сергій Васильович (с. Кам’янка), Скуляк Микола Іванович (с.Червона Діброва), Корня Ілля Георгійович (с. Багринівка), Сафрюк Віктор Васильович (с. Луковиця).

Отже, схилимо ж голови перед світлою пам’яттю тих, хто віддав свої життя, виконуючи обов’язок перед Батьківщиною, увійшовши у безсмертя.

Постевка Д.Д. – вчитель історії Димківського НВК

Проглядів матеріалу: 388 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 15.02.2019 | Комментарії (0)

    07 лютого 2019р. на базі Йорданештської ЗОШ І-ІІІ ст. відбулися загальношкільні батьківські збори у зв’язку з ускладненням епідемічної ситуації із захворюванням на грип та гострі респіраторні інфекції, необхідності проведення профілактичних щеплень (вакцинації), протиепідемічних та дезінфекційних заходів щодо попередження, локалізації та ліквідації масових захворювань на грип та ГРІ, дотримання правил безпеки під час знаходження невідомих предметів.

Були розглянуті наступні питання:

1. Алгоритм дій учасників освітнього процесу та батьків у разі виявлення підозрілих предметів, вибухонебезпечних предметів, зброї тощо.

2. Алгоритм дій у разі виявлення булінгу/цькування дітей та дорослих, заходи щодо їх попередження. Покарання за вчинення морального чи фізичного насильства та за приховання таких дій.

3.Проведення обов’язкових профілактичних щеплень (вакцинацій) проти кору, зокрема комбінованою вакциною проти кору, епідемічного паротиту та краснухи.

Батьки взяли активну участь у обговоренні всіх питань порядку денного.

Проглядів матеріалу: 395 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 15.02.2019 | Комментарії (0)

   З метою належного відзначення Дня Героїв Небесної Сотні Департамент освіти і науки облдержадміністрації рекомендує долучитись до проведення Всеукраїнської тихої акції «Ангели пам`яті», яка пройде у всіх областях України 18 лютого об 11:00.

Акція присвячена пам’яті розстрілам Героїв Небесної Сотні, які розпочалися 18 лютого 2014 року на вулиці Інститутській у м. Києві. Даний захід передбачає попереднє виготовлення учнями та студентами паперових ангелів, як символ розстріляних мирних людей і нашої пам'яті про їх подвиг, якими буде прикрашено місце проведення акції.
Давайте зробимо це без партійних лозунгів, прапорів, мікрофонів, а тихо вшануємо тих, хто віддав своє життя за мрію про нову Україну!
Проглядів матеріалу: 347 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 15.02.2019 | Комментарії (0)

    У пілотній сертифікації педагогічних працівників в 2019 році візьмуть участь 854 вчителі початкових класів. Про це, за результатами проведеної реєстрації учасників сертифікації, повідомляє Український центр оцінювання якості освіти.

Найближчим часом кожний зареєстрований учасник отримає поштою повідомлення, у якому буде зазначено логін та PIN-код для входу до «Кабінету учасника сертифікації».

Про дату відвідування учасника сертифікації експертами педагог дізнається з повідомлення, що надійде електронною поштою, не пізніше ніж за три дні до безпосереднього візиту.

Наступний етап, що передбачає проходження незалежного тестування буде здійснюватися в жовтні-листопаді 2019 року. За шість тижнів до тестування на сайті Українського центру оцінювання якості освіти буде оприлюднено графік проведення ЗНО.

Також УЦОЯО оприлюднив загальні характеристики групи зареєстрованих учасників сертифікації за віком, статтю, стажем роботи, педагогічним званням та кваліфікаційною категорією.

 

Проглядів матеріалу: 351 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 15.02.2019 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024