Четвер, 25.04.2024, 17:24















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2019 » Лютий » 22

      З метою пропаганди і збереження кращих народних традицій, народних надбань шляхом підтримки талановитих хореографів і хореографічних колективів народного танцю 22 лютого 2019 року відбувся районний етап обласного фестивалю-конкурсу народного танцю.

Перші місця вибороли:

- колектив ЗААТ «Джерельце» Глибоцького ліцею, керівник Зеліско Наталія Іванівна (молодша вікова категорія);

- колектив «Плай буковінян» Карапчівського ліцею, керівники Товарницька Олена Аркадівна, Амарій Іонелла Євгенівна (середня вікова категорія);

- колектив «Опінкуца» Сучевенської ЗОШ, керівник Ніколаєвич Михаєла Миколаївна(старша вікова категорія).

Грамотами за ІІ місце нагороджені:

- хореографічний колектив «Чобанашул» Йорданештської ЗОШ «Пєрла Сірєтулуй», керівник Лютик Зоя Костянтинівна (молодша вікова категорія);

- хореографічний колектив Привороцької ЗОШ, керівник Шова Домніка Лазорівна (молодша вікова категорія);

- вихованці гуртка «Небесне сяйво» Глибоцького РБТДЮ, керівник Шова Домніка Лазорівна (середня вікова категорія);

- хореографічний колектив Тереблеченської ЗОШ, керівник Вакарюк Аврелія Тодорівна (старша вікова категорія);

- хореографічний колектив Купського НВК №2, керівник Зеленівський Георгій Іванович (старша вікова категорія).

Треті місця посіли:

- хореографічний колектив Димківського НВК, керівник Чимбру Марія Петрівна (молодша вікова категорія) та хореографічний колектив Купського НВК, керівник Дущак Лучіка Василівна (старша вікова категорія).

Проглядів матеріалу: 341 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.02.2019 | Комментарії (0)

    Нині серед учнівської молоді надзвичайно загострилася проблема насильства, яке здійснюється самими дітьми одне до одного. До чого може призвести ігнорування булінгу, як його попередити було наголошено протягом Тижня протидії булінгу (з 11 по 25 лютого).

Тиждень був розпочатий з лінійки «Вся правда про булінг», на якій заступник директора з ВР ознайомила учнів з поняттям, формами та ознаками булінгу.

Учні 2-го класу – це маленька сім’я, яка живе за Золотим правилом доброти. Тому, 11 лютого, урок-тренінг організований класним керівником Попеску М.Г. пройшов в дусі дискусій та обговорень. За допомогою вправ «Все в твоїх руках» та «Скринька емоцій» вони дійшли спільної думки, що творити гарні справи, поважати інших, допомагати та підтримувати набагато цікавіше, ніж агресія.

У вівторок учні 8-9 класів взяли участь в анкетуванні «Насильство та його прояви в учнівському середовищі» та переглянули відеоролик «Насильство в школі: міф чи реальність». Організувала дані дійства психолог закладу Садовей М.І.

З учнями 4-го класу, у середу, було проведено класним керівником Беженар Р.І. годину спілкування «Вчимося жити добрими людьми».

У четвер класні керівники 7-8 класів Попович А.М. та Вільчак Д.Д. провели класні години: «Що таке булінг?» та «Що робити якщо ви стали жертвою булінгу?».

У п’ятницю, 15 лютого, заступник директора з ВР у 5-му класі провела інформаційну годину «Профілактика булінгу в учнівському середовищі», метою якого було ознайомити учнів з поняттям, формами та структурою булінгу; виховувати почуття емпатії та переживання до дитини, яка зазнала насильства; розвивати вміння пошуку шляхів виходу зі складної ситуації; формувати навики відповідальної та безпечної поведінки.

Наприкінці тижня, в навчальному закладі були розповсюджені пам’ятки «Зупинимо булінг разом!» в яких розміщена інструкція, як реагувати в даній ситуації.

Отже, мети даного тижня було досягнуто. Учні навчились надавати і отримувати допомогу, захищати свої особисті кордони, ознайомилися із рекомендаціями і порадами боротьби з булінгом у школі.

Заступник директора з ВР Д.В.Зінкевич

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 321 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.02.2019 | Комментарії (0)

     З 19 по 22 лютого 2019 року по школі, згідно плану роботи були проведені заходи, щодо відзначення Дня Героїв Небесної Сотні.

Метою даних заходів було: ознайомити учнів із трагічною сторінкою нашої історії, розповісти про Революцію Гідності, Небесну Сотню; виховувати моральні чесноти, стоїчні риси характеру (мужність, наполегливість, цілеспрямованість), почуття гордості за свій народ, національну свідомість та патріотизм; винести уроки толерантності і неможливості вирішення конфліктів за допомогою зброї; сприяти формуванню громадянської позиції як одного з проявів духовності нації; дати можливість відчути особливу цінність миру і спокою у світі, важливість таких понять як милосердя, підтримка та співчуття.

Протягом тижня було проведено наступні заходи з вшанування Героїв Небесної Сотні:

  • Лінійка-реквієм із вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні «Вогонь пам’яті»;
  • Виховний урок на тему: «Герої Небесної сотні – борці за наше майбутнє»;
  • Переглянуто документальны фільми, присвячены подіям на Майдані та хроніки подій Революції гідності: «Зима, що нас змінила, Революція Гідності», «20 свідчень про переламний день протистоянь на Майдані».

Проглядів матеріалу: 309 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.02.2019 | Комментарії (0)

     21 лютого в Луковицькій ЗОШ І-ІІІ ступенів були проведені заходи до Міжнародного дня рідної мови.

Учнями 5-11 класів був написаний диктант про рідну мову.

Учні 5-6 класів взяли участь у конкурсі «Казкар», 7-9 класи – в конкурсі «Грамотій», 10-11 класи – в конкурсі «Слів у мові мільйон…».

Завершилося свято колективним виконанням пісні про мову.

 

Проглядів матеріалу: 349 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.02.2019 | Комментарії (0)

    Anual elevii școlii noastre participă activ la ziua limbii materne. În fiecare clasă elevii scriu dictări, expuneri, compuneri, comunicări, descrieri narative...

Elevii, sub îndrumarea profesoarelor de limbă maternă pregătesc recitaluri poetice, cântece dedicate graiului matern, gazete de perete, desene, aplicații...

Pe coridorul școlii sunt amenajate expoziții cu ziare, reviste, cărți ale scriitorilor români, ucraineni dedicate limbii materne. În clasele superioare elevii privesc și video clipuri cu manifestări culturale dedicate acestui eveniment.

Aducem sincere mulțumiri părinților care s-au încadrat activ la pregătirea copiilor proprii, profesoarelor de limbă română Marilena Zâgrea și Lucica Dușceac de la CIE Cupca, elevilor pentru buna pregătire și desfășurare a acestor manifestări. Amnume domniile sale au pregătit un frumos recital poetic sub genericul „Limbă maternă – floare eternă” unde elevii claselor a 5-ea și a 6-ea au recitat versuri ale poeților clasici și moderni și au interpretat câteva cântece cunoscute așa ca „Limba noastră-i o comoară”, „Eminescu”, „Pentru ea la Putna clopot bate” ș. a. Au asistat elevi din mai multe clase cărora le-a plăcut mult acest mini-concert dedicat limbii materne.

Eleonora Schipor, pedagog-organizatoare la CIE Cupca

Проглядів матеріалу: 294 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.02.2019 | Комментарії (0)

      21 лютого ми разом з усім світом відзначаємо День рідної мови.

Зі святом вас, зі святом, шанувальники рідного слова. Мова – то цілюще джерело, і хто не припаде до нього вустами, той сам всихає від спраги.

Рідна мова! Запашна, співуча, милозвучна. Сповнена музики і квіткових пахощів.

Мова! Пресвята Богородиця мого народу!

Мово! Велична молитва наша у своїй нероздільній трійці, що єси ти Бог Любов , Бог Віра.

Бог Надія!

Наша мова – одна з найкращих, наймилозвучніших мов світу. Це наша твердиня, скарб, наш захист.

Метою нашого заходу «О мово рідна, золото колиско…» було ознайомити учнів зі скарбами рідної мови, виховувати патріотичні почуття, інтерес до історичного минулого, звичаїв, обрядів нашого народу, прищеплювати любов і повагу до рідної мови, а також толерантне ставлення до інших мов.

Учням Опришенської ЗОШ І-ІІІ ст., слід пам’ятати й ніколи не забувати: виступ від рідної мови робить нас бездуховними, спустошується душа та леденіє серце, втрачається людська гідність.

Проглядів матеріалу: 389 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.02.2019 | Комментарії (0)

Батьківщино, земле рідна,

Ти навік у нас одна.

Ти, як мати, найрідніша,

Ти з дитинства наймиліша,

Наша отча сторона.

(Микола Сингаївський)

     Українець не той, хто вміє добре співати «Реве та стогне» та садити гопака, а той, хто бажає добра українському народові, хто сприяє його матеріальному і духовному розвиткові, хто може стати на захист демократичних цінностей. Такими українцями були Герої Небесної Сотні, які стали на захист справжньої демократії в Україні і не допустили диктатури авторитарного режиму.

Вони отримали звання Героя України посмертно, але їхня жертва була не марною – їм вічно будуть вдячні майбутні покоління.

У Молодійській ЗОШ теж вшанували пам’ять Небесної Сотні.

Були проведені такі заходи:

  • Тематична лінійка із вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні «Вогонь пам’яті»;
  • Єдиний урок на тему: «Борці за наше майбутнє»;
  • Виставка малюнків «Герой очима дитини»;
  • Тематична книжково-ілюстративна виставка «Гідність, відвага, сила духу»;
  • Перегляд документальних фільмів, присвяченим подіям на Майдані.

Вічна слава нашим Героям!

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 364 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.02.2019 | Комментарії (0)

     У зв’язку з набранням чинності Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу (цькуванню)» № 2657-VIII від 18 грудня 2018 року та на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України «Про реалізацію правопросвітницького проекту «Я маю право!» у 2017-2019 роках» № 638-р від 13 вересня 2017 року, протягом лютого 2019 року у Волоківській ЗОШ І-ІІІ ст. був проведений новий етап правоосвітницької кампаніі «Стоп, булінг!», а саме класними керівниками був проведений єдиний урок: «Стоп булінг», були роздані буклети і плакат «Зупинимо боулінг разом!»

Проглядів матеріалу: 354 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.02.2019 | Комментарії (0)

      Limba este comoara cea mai de preț a unui popor. Strămoșii noștri au fost acei ce ne-au lăsat-o pentru a-i duce faima peste ani, și numai prin cântecele strămoșești, portul și tradițiile populare ne păstrăm ființa.

Săptămâna limbii române - un eveniment anual atât de așteptat în rândul elevilor cît și profesorilor de la CIE Dimca.

Pe data de 18 februarie profesoara de limba romănă Barbaza V.N. a petrecut o lecție deschisă in clasa a 5-a pe tema : Sinonimele, antonimele, omonimele, care s-a petrecut interesant petru copii si la un nivel înalt din punct de vedere metodic pentru profesori. In cadrul orei elevii au demonstrat cunoștințe frumoase in limba maternă: s-au jucat cu cuvintele, au dovedit că sunt capabili de a rezolva eczerciții de găndire logică.

Păstrăndu-se tradițiile stămoșilor noștri, profesoara clasei a 3-a Cimbru M.P. a pregătit un dans romănesc pentru participarea la concursul raional “Dans popular».

Un frumos buchet de cântece populare, dansuri și poezii, fragmente din opere literare au demonstrat elevii claselor a 6-8, programul pregatit de profesoara Veronica Barbaza a ramas adănc in sufletul elevilor participanți si spectatorilor prezenti.

Profesoara Domnica Mihai a petrecut cu elevii clasei a 10-11- a dictarea «Avem o țară”. În timpul dictării elevii si-au îmbogățit cunoștințele despre limba maternă, plaiul minunat ,bogat si pitoresc Ucraina. Elevii au fost atenți si au dat dovadă că știu a scrie coret în limba lor maternă - limba romănă.

Cel mai interesant s-a petrecut concursul Isteților si Știutorilor, pregatit de profesoare mai deosebit ca altele. Concursul erudiților a cuprins 8 probe : Domino, Spinteneii, Duelul Literar, Ping-Pong literar, Ce? Unde ?Cand?, Cutia neagra, Cuvăntul intrerzis, Descifrează enigma ca să aflati proverbul, Zeppa. Probele de la concurs au fost binevenite vărstei școlarilor. Atmosfera in clasă a fost lejeră si placută elevilor. A căștigat echipa Înțelepților, fiind mai sprinteni decăt Curioșii.

Pe 22 februarie s-au făcut totalurile săptămănii limbii romăne, au fost apreciati toți participantii

Șefa de studii СIE Dimca Elena Svitic.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 374 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.02.2019 | Комментарії (0)

    Сьогодні, 22 лютого, в приміщенні конференц-зали методцентру управління освіти відбулась нарада керівників загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів Глибоцького району під керівництвом начальника управління освіти Глибоцької РДА Барарюка В. І.  Згідно порядку денного розглядались наступні питання:

1. Про виконання закладами освіти району плану роботи на 2019 рік та дотримання виконавської дисципліни,- доповідач - Барарюк В.І – начальник управління освіти.

2. Про хід реєстрації  випускників ЗЗСО на ДПА - ЗНО 2019 року. – доповідач – Цуркан І.Ю.- заступник начальника управління освіти.

3. Про навчання особливих дітей в умовах закладу загальної середньої освіти;
 
-Про екстернатну форму навчання у 2018/2019 н.р.,- доповідач- Міхай Д.М.– начальник відділу управління освіти.

4. Про Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих  актів України щодо протидії булінгу ("цькуванню") та відповідальність директорів ЗЗСО,- доповідач -Дячук Ю.Д. - начальник відділу управління освіти.
 
- Про профілактику суіцидальної поведінки в ЗЗСО,-доповідач- Щур Р.В.-методист райметодцентру.
5. Про здійснення заходів з благоустрою пришкільних територій,- доповідач –Марчук А.І. - головний спеціаліст управління освіти.
 
6. Про підсумки учнівських інтелектуальних змагань та конкурсів.
7. Оголошення.
Підсумки наради підвів начальник управління освіти Василь Барарюк, який відзначив важливість розглянутих питань.


 
Проглядів матеріалу: 371 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.02.2019 | Комментарії (0)

Весь Всесвіт у мові розмістився ,

Весь світ чарівний у ній звучить!

У слові сонцем засвітився .

Щоб у чудових звуках жить.

    21 лютого - День рідної мови. За тим, як людина ставиться до рідні мови, до мови народу, серед якого вона живе, можна визначити не лише ії духовний , моральний рівень , а й інтелектуальний потенціал. Панас Мирний казав : «Мова – така ж жива істота , як і народ , що її витворив». Кожна мова – це здобуток культури всього людства . Народи , які не оберігають рідну мову , неминуче гинуть …

У нашій школі досить цікаво пройшов день , який присвячений рідній мові. Розпочався день з диктанту у старших класах "Україна в нас одна" . Змістовною була книжкова виставка «Мова - душа народу». 5-6-ті класи весело провели конкурс ,,Казкар», а також вготовили стіннівки та малюнки про рідну мову. 9-ті класи провели гру ,, Хто більше ? ,, Під час гри учні зачитували прислав , я , загадки , приказки про рідну мову . Незвичним був конкурс української пісні ,"Знаймо наш рід ", де змагалися старшокласники з учнями 7-х класів. Також був проведений флешмоб, де учні мали змогу ознайомитись із крилатими виразами про мову.

Завершився день презентацією про українську мову . Діти були повні вражень, горді за свою державу та свій народ.

 

 

Проглядів матеріалу: 355 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.02.2019 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 802 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.02.2019 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024