П'ятниця, 29.03.2024, 13:29















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2019 » Лютий » 25

Мова – це віконця, через які дитина бачить світ.

Василь Сухомлинський

     Як відомо, людина існує в мові, виявляє себе в мові, через мову, через спілкування прокладає місток для порозуміння з іншими людьми. Саме рідна мова пов’язує невидимими нитками сучасні й минулі покоління. Мова, передовсім, – це могутній засіб плекання людської душі, сила, що проникає у все, що сприймає, осягає і пізнає людина.

Тож саме над красою і величністю українського слова працюють вчителі-словесники Валякузьминської ЗОШ І-ІІ ступенів Глибоцького району – Мойсюк Н. Д., Генкул Р. Б., Сусак Л. І.

У закладі освіти з 18 по 23 лютого 2019 року відбувались заходи, приурочені до Міжнародного дня рідної мови, якого відзначають представники всіх націй і народностей світу, у рамках Тижня української мови та літератури.

Метою проведення Тижня було донести до учнів красу і багатство української мови та літератури; формувати відчуття краси рідної мови; розвивати мовленнєві здібності учнів; виховувати любов та повагу до творців літературної спадщини українського народу.

Тиждень було розпочато тематичною лінійкою, на якій вчитель Мойсюк Н. Д. ознайомила учнів та вчителів із основними заходами та запросила всіх до активності. Також у фойє закладу учнями 5 класу було організовано виставку висловів про мову та малюнків улюблених літературних героїв.

Класні керівники із надзвичайним захопленням провели години спілкування на теми: «Подорож країною мови», «Народ Шевченка не забуває і ніколи не забуде. Поет живе в серцях свого народу», «Творчість Лесі Українки — видатне явище світової культури», «Учітесь, читайте, І чужому научайтесь, Й свого не цурайтесь». Цьому відведено було особливу роль, адже набуті особистісні якості, пов’язані з мовленням, знання майстрів рідного слова забезпечують основу подальшого навчання, виховання школяра.

Бібліотекарем школи Котик Д.І. було організовано тематичні книжково-ілюстративні виставки найбільш актуальної літератури про українську словесність «Бринить-співає наша мова, чарує, тішить і п'янить…» та «Леся Українка – славна дочка українського народу».

Щоранку, упродовж Тижня, учні 5 класу, під егідою Генкул Р.Б., проводили мовознавчі хвилинки під назвою «Чи відомо Вам, що…», під час яких ознайомлювали із цікавими фактами про українську мову, її виникнення та значення рідної мови для кожного з нас.

Під супроводом вчителя Сусак Л. І., учні 5-9 класів мали змогу переглянути мультимедійну презентацію «Збережемо чистоту рідної мови!»

Яскраво  та обізнано був проведений вчителем-філологом Мойсюк Н. Д. мовознавчий брифінг «Речення з однорідними членами: чи потрібні вони?» між учнями 8-го класу та надзвичайно цікаво – літературознавча вікторина «Дорогою ціною…здобути бажану во ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 362 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 25.02.2019 | Комментарії (0)

   Методична студія Андрія Драпаки, що була проведена у РМЦ, надихнула мене на проведення у школі методичного заходу нового формату: міні-студії для вчителів Тарашанської ЗОШ І-ІІІ ст. «Заочна зустріч з Андрієм Драпакою».

Ніколи не пізнаєш людину до глибини душі, допоки з нею не поспілкуєшся.

Отож, будьмо знайомі! Андрій Васильович Драпака – старший викладач кафедри педагогіки, психології та теорії управління освітою ІППОЧО.

Мова спокійна, відчувається впевненість, розуміння важливості та актуальності теми, що обговорюємо.

Погляд глибокого розуму веде лабіринтом потреб освітнього сьогодення.

З перших слів так переконливо мотивує, що хочеться довіритись і йти за руку.

Так усе швидкоплинно міняється навколо нас, і можу твердо сказати: за таким вчителем, як він, можна іти, пізнавати, творити і перемагати.

Після зустрічі у РМЦ відразу захотілося поділитися новими знаннями. Найперше доношу почуте своєму колективу. Хвилююсь, щоб щось не забути і не пропустити. Дуже добре, що є презентації, - так можна більш детально передати і висвітлити тему зустрічі.

Глибоке розуміння змістовних понять «компетентність» та «компетенції» дає можливість виробляти стратегію формування випускника наразі і моєї школи.

І одразу мої колеги, кожен педагог шукає ниточки свого клубочка майстерності, де саме реалізує дану проблему. Таким чином, через обговорення плетемо веретено надій створення НУШ у нашій Тарашанській ЗОШ.

Підсумком нашого заочного знайомства окреслюються стратегії в тезах:

  • так, ця тема актуальна;
  • потребує вивчення і реалізації;
  • це наша перспектива на саморозвиток і самовдосконалення;
  • формування учня уже нового способу мислення та здатності реалізувати самого себе як особистості у соціумі - завдання компетентнісного підходу;
  • Це нове і нагальне, тому потребує вивчення і визнання.

Заочна зустріч вийшла теж вражаючою та ефективною. Добре було б ще зустрітися із нашими «поводирями у світ нової української освіти». Боярин Л.В, Унгурян І.К., Романовська Д.Д., та інші наші наставники роблять для нас нове і незрозуміле доступним і цікавим.

Світ освіти цікавий новими людьми, подіями, тенденціями. Отож, до зустрічі!

 

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 637 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 25.02.2019 | Комментарії (0)

    Згідно річного плану роботи школи з 11 по 20 лютого в Тереблеченській ЗОШ І-ІІІ ступенів було організовано та проведено Тиждень біології та хімії, з метою розширення знань з біології та хімії, інтересу до предметів та активізації творчих здібностей учнів.

Вчителями біології та хімії Врабій К.В. та Кожокар М.Т. було розроблено план проведення тижня, сплановані позакласні заходи.

Відкриття тижня відбулося на загальношкільній лінійці, обговорені заходи, визначена мета та узгоджений час проведення заходів.

Вчитель біології провела відкритий урок у 6 класі на тему «Плід». Для розвитку логічного мислення учнів та актуалізації знань з біології проводила КВК під час якого команди «Науковців» і «Енергетиків» відповідали на питання, розгадували загадки, виконували практичні завдання. Найкраще впорались команда «Науковців».

Вчитель хімії провела конкурс стінгазет з хімії. Найкращими були визначені роботи Павлюк Олександри та Оксентій Валентини. Під час параду хімічних експериментів, учнів найбільше вразило вирощування кристалів, солей та фосфатної кислоти.

Вручення грамот та нагород зробили підсумки тижня яскравими.

Заступник директора з НВР Чупрун В.Л.

 

Проглядів матеріалу: 380 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 25.02.2019 | Комментарії (0)

         У рамках відзначення «Року фізики на Буковині» вчителі Чорней Дмитро Михайлович та Чорней Оксана Сильвестрівна кожної останньої п’ятниці місяця для учнів влаштовують різноманітні заходи:

- провели ігри «Створюємо свято науки»,

- брейн-ринг між учнями 10-11 класів,

- «Фізичні квести»,

- взяли участь у вебінарі «Зона числа П»,

- провели свято малювання на піску, тощо.

Учні отримують можливість в ігровій формі дізнатись багато нових та цікавих речей в галузі фізики. Кожен вчитель проявляє креативність та творчість у складанні ігор, які проводяться у комп’ютерному режимі. Учні беруть участь у пошуку інформації, отримання відповідей шляхом розв’язування задач.

Діти отримали море задоволення та знань.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 468 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 25.02.2019 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024