П'ятниця, 29.03.2024, 07:56















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2019 » Лютий » 01

     31 січня 2019 року в Димківському НВК пройшла нарада при директорі та його заступників з теми «Разом попередимо булінг» з метою попередження поширення негативних явищ в учнівському середовищі, належного виконання Плану заходів Міністерства освіти і науки України щодо реалізації Національної стратегії у сфері прав людини на період до 2020 року (наказ МОНУ від 03.03.2016 №214), рекомендацій Міністерства освіти і науки щодо організації виховної роботи у закладах освіти у 2017/2018 н.р. (лист МОНУ від 02.03.2017 № 1/9-119), Плану заходів щодо розвитку психологічної служби системи освіти Чернівецької області на період до 2020 року (наказ Департаменту освіти і науки Чернівецької облдержадміністрації від 13.09.2017 № 391).

Психологічна служба закладу проаналізувала якість профілактичної роботи із попередження насилля, булінгу, мобінгу та кібербулінгу. Для цього комплексно вивчила це питання за допомогою наступних методів: аналізу проведеної роботи; спостереження за міжособистісною поведінкою учнів; опитування (анкетування) всіх учасників освітнього процесу; психологічної діагностики мікроклімату, згуртованості класних колективів та емоційних станів (стану благополуччя) учнів; соціального дослідження наявності референтних груп та відторгнених в класних колективах; визначення рівнів тривоги та депресії в учнів.

Упродовж навчального року психологічна служба закладу провела просвітницько-профілактичні заходи з педагогами, батьками, підлітками щодо роз’яснення основних причин, ознак булінгу, мобінгу в освітньому середовищі та оволодіння практичними методами оперативного реагування, запобігання таким ситуаціям. Досить важливим є запровадження в практику роботи класних керівників антибулінгових програм, з якими можна ознайомитися на сайті Міністерства освіти і науки України за посиланням https://mon.gov.ua/ua/osvita/zagalna-serednya-osvita/protidiya-bulingu/korisni-posilannya-shodo-temi-antibuling.

Профілактична робота в нашому закладі – це спільна діяльність та відповідальність педагогічних працівників, адміністрації та батьків.

Постевка Д.-М.М. –

практичний психолог

Проглядів матеріалу: 402 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 01.02.2019 | Комментарії (0)

   Для учнів віком 13 — 16 років стартує всеукраїнський освітній проект зі сталого розвитку Make Your Future Self («Збудуй своє майбутнє»).

Впродовж року (січень — лютий 2019 року) старшокласники та їхні вчителі:
- пройдуть практичні тренінги зі сталого розвитку та проектування
- розроблять та реалізують ідею власного проекту зі сталого розвитку для школи/громади. Найкращі 10 проектних ідей, що обере журі, отримають міні-гранти – фінансову підтримку на реалізацію
- ті учні з 15-ти шкіл-учасниць проекту «Збудуй своє майбутнє», які добре володіють англійською і будуть відібрані на конкурсній основі, будуть запрошені у табір за участю школярів з України, Польщі та Молдови
- у листопаді зможуть презентувати свій проект у Києві на Зеленому Ярмарку за участі успішних громадських та підприємницьких ініціатив України у сфері сталого розвитку.
 
Реєстрація на проект відбувається від імені окремих шкіл. Щоб приєднатися, до 10 лютого 2019 року включно необхідно заповнити форму за посиланням https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdw0_kd5LiJrVqxhTg5Ege00g6pWot6yaZ_e4R8-Ol-qPREJQ/viewform.
 
Результати відбору будуть оголошені 17 лютого — для участі буде відібрано 15 шкіл з усієї України.
Проглядів матеріалу: 376 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 01.02.2019 | Комментарії (0)

     Українським школам рекомендують провести святкування Міжнародного дня рідної мови, який у світі відзначатимуть 21 лютого. Лист Інституту модернізації змісту освіти з відповідною рекомендацією надісланий регіональним інститутам післядипломної педагогічної освіти.

У ІМЗО зазначають, що школи, у рамках святкування Міжнародного дня рідної мови, мають організувати фестивалі, конференції, семінари, презентації, круглі столи, відкриті уроки, книжково-ілюстративні виставки та провести диктанти.

Також в Інституті модернізації змісту освіти просять сприяти висвітленню проведеної роботи у ЗМІ, на шкільних сайтах, а також віднайти можливість та нагородити учасників культурно-просвітницьких заходів дипломами, грамотами, цінними подарунками.

Узагальнену інформацію та фотоматеріали щодо відзначення Міжнародного дня рідної мови необхідно надсилати на електронну адресу: menshina213@gmail.com.

В ІМЗО також розробили методичні рекомендації на допомогу проведенню зазначених заходів.

Методичні рекомендації

Проглядів матеріалу: 335 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 01.02.2019 | Комментарії (0)

     Бути класним керівником – дуже важлива місія. Адже завдяки його майстерності зароджується інтерес учнів до навчання, формуються соціальні взаємини між ними, розкривається творчий потенціал учасників освітнього процессу. Майстерність класного керівника не мистецтво, а спеціальність якій потрібно навчатися.

30 січня 2019 року методичним центром управління освіти Глибоцької райдержадміністрації було проведено засідання «Школа молодого класного керівника».

Мета заходу - ознайомлення з сучасними формами організації роботи з класними колективами, технологіями виховання, набуттям нових професійних знань та навиків класних керівників закладів загальної середньої освіти. В рамках школи були розглянуті питання щодо вирішення конфліктних ситуацій в класі.

Програмою заходу було передбачено спілкування з Валентином Мірчовичем Урсу – старшим інспектором Ювенальної превенції Глибоцького відділенні поліції, який акцентував увагу на правопорушеннях, які були здійснені неповнолітніми, .а також про особливості адміністративної та кримінальної відповідальності за вчинення правопорушень, підстави, порядок несення відповідальності за прогули занять без поважних причин, дрібне хуліганство та шкідливі звички.

Практичними порадами з проблеми «Формування мотивації учнів як спосіб підвищення ефективності навчання та психологічні особливості розвитку підліткового періоду» поділилась Валентина Михайлівна Колесник – практичний психолог Глибоцького ліцею.

Петро Сергійович Старовойт завідувач НМЦ виховної роботи та позашкільної освіти ІППО ЧО розповів про роль класного керівника у створенні атмосфери комфорту у класному колективі та розвитку творчих здібностей вихованців, ознайомив зі способами протидії булінгу та протидії торгівлею людьми.

Ще одним гостем Школи була Олена Анатоліївна Раца, методист ІППО ЧО з виховної роботи та позашкільної освіти, яка надала методичні рекомендації щодо застосування електронних платформ та інформаційних ресурсів для полегшення діяльності, як класного керівника так і вчителів.

Повторно переглянути матеріали щодо цифрових поколінь, інформаційних платформ по протидії булінгу та домашньому насильству, вчительських розробок можна в презентації.
Проглядів матеріалу: 446 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 01.02.2019 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024