Четвер, 25.04.2024, 22:59















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2019 » Лютий » 04

     З 28 січня по 1 лютого відбувся міжрегіональний авторський семінар-тренінг з методики роботи за програмою міжкультурної і громадянської освіти «Український віночок» курсу «Культура добросусідства» для педагогів закладів дошкільної освіти м. Київ і Київської області.
Семінар об’єднав 27 талановитих, творчих, активних педагогів.
За цей короткий час зовсім незнайомі люди стали гарними друзями, справжньою командою однодумців, які прагнуть змінювати світ на краще.

З різних куточків України працювали тренери:Ірина Литвинова, Лариса Петрик, Валентина Потапова (Valentina Potapova),Олена Савчук, Ольга Романчак, Наталя Чумак, Наталя Мала  на чолі з авторкою і натхненницею курсу «Культура добросусідства» Маргарита Араджионі (Margaryta Aradzhyoni).
Захід відбувся за підтримки Міністерства освіти і науки України (лист від 09.07. 2018 р. № 1/9-438) в рамках виконання Інформаційно-дослідним центром «Інтеграція та розвиток» проекту «Development of a democratic environment and tolerance through cooperation of educators and parents in pre-school educational institutions, primary schools and communities» (UKR-18/0011), що фінансується Посольством Королівства Норвегії в Україні.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 442 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.02.2019 | Комментарії (0)

     За доброю традицією у Коровійському закладі в першу суботу лютого, школа гостинно відчинила двері і запросила своїх випускників на зустріч із юністю. На свято завітали випускники- ювіляри, які закінчили школу - 30, 25, 20,15, 10, 5 і 1 рік тому, а також на цей вечір-зустріч були запрошені ветерани педагогічної праці.
Право розпочати вечір спогадів надалося директору школи Ользі Георгіївні Лупуляк. Вона привітала всіх зі святом, ювілярам Ольга Георгіївна передала пам'ятну «Книгу випускників», в якій гості записали найтепліші слова в адрес школи, педагогам, організаторам свята. А далі розпочали відповідальний захід найстарші учні школи -11-ки, разом зі своїми класними керівниками О.І.Чимчинською та Н.Д.Загоруйко, які запросили всіх присутніх у залі вирушити у віртуальну подорож школою в режимі польоту на борту авіалайнера. Отже, політ у шкільне дитинство розпочався…

Приємні хвилини принесли присутнім у залі сценки учнів, танці, вітання від своїх дітей, презентації фотографій вчителів та випускників. на кожне вітання випускники реагували гучними оплесками, створивши в залі атмосферу ностальгії та спогадів. Хвилиною мовчання вшанували вчителів та випускників, яких уже немає поряд.
Урочиста частина вечора закінчилася… Випускники зі своїми класними керівниками повернулися в свої кабінети, де ділилися шкільними спогадами, поринули у ті незабутні роки юності, пригадали шкільні будні, розповідали один одному про сьогодення.
У школі немає колишніх учнів, їхній веселий сміх, емоції і до сьогодні зберігають її стіни, що є свідками потаємних мрій, бажань, перших поцілунків, надійно оберігають їх у своїх кронах.

Шановні випускники, повертайтеся в країну дитинства, де вас кожного знають по іменах, люблять і завжди раді бачити! До нової зустрічі!

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 428 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.02.2019 | Комментарії (0)

     Шкільні роки – найкращі роки людського життя. На жаль, тільки з плином часу розумієш, на перший погляд, цю просту і банальну істину. Прожити ще хоч раз якусь частину з цього неповторного періоду життя можна за допомогою спогадів, а особливо, коли цими спогадами та враженнями під час зустрічі діляться ті, які сиділи за одною партою, вчились в одному класі, в одній школі...

Другого лютого у Глибоцькій гімназії відбулася зустріч однокласників під гаслом «Мелодія шкільних сердець» , повернулися у дитинство, юність і шкільні дні близько 150 випускників , які закінчили школу 60, 50, 40,45, 35,30, 25, 20, 15, 10, 5 і 1 років тому. Випускники були приємно вражені змінами, які зробили обличчя закладу новим, сучасним. Усіх привітав господар свята – директор гімназії Блисенко Ю.Д..

Особливе враження на всіх присутніх справила зустріч з колишніми вчителями - гостями цього свята - Гуцуляком А.М., почесним директором Глибоцької ЗОШ І-ІІІ ст, який віддав їй майже 40 років , Георгіцею Л. О., Лупуляком В.К. , для яких випускники залишилися такими ж маленькими пустотливими Васильками, Петриками, Оленками.

Кожний випуск мав можливість побачити себе школярем на фотоколажах і трішки засумував за тими далекими шкільними роками, вчителями.

Гордістю школи стали випускники - учасники АТО, яким була відведена окрема сторінка зустрічі і створена відеопрезентація.

Найактивніші випускники розповіли про себе і про свій клас, про свої мрії, бажання, подякували школі за цю зустріч,запросили вчителів на незабутній вальс та залишили на наше велике родинне серце побажання та частинки свого серця.

Подарували усім присутнім пісні випускник-2014 року Гусак Андрій, ведучий свята Крайський О. М., випускники Віталій Добрянський та Олександра Ткачук танцювали запальний танець. Цікаву концертну програму підготували учні гімназії: Козачук Анна, сестрички Іванка та Ліза Зайцеви, Олександра Стрельчук , Евєліна Панцир , Крістина Тодоренчук та Стас Руленко, танцювальний колектив « Мрія»

( Чоботар Олена, Тофан Настя та Аліса..). Допомогли в організації та проведення свята президент учнівського самоврядування Юля Бурла та ведуча свята випускниця , яка закінчила школу 15 років тому, психолог нашого закладу – О. В. Стрельчук.

Особлива подяка організаторам свята : педагогу – організатору Леонтій Є.М. та заступнику директора з виховної роботи Грижюк Н.М..

Вечір пройшов у затишній, приємній атмосфері і не залишив байдужим нікого. Нам приємно було спостерігати за емоціями випускників, бачити в їхніх очах іскринку радості від приємних спогадів. Кожен з присутніх ще раз переконався, що хоча би раз на п' ять років усі дороги зливаються в одну – дорогу до рідної школи, а школа рада зустрічі з ними.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 451 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.02.2019 | Комментарії (0)

      Які мовні сертифікати можна зарахувати як ДПА? У Міносвіти повідомили про перелік міжнародних мовних іспитів, результати яких учні 9-х та 11-х класів можуть у 2019 році зарахувати як оцінку державної підсумкової атестації з іноземної мови.

Учителі широко довіряють механізму сертифікації, - МОН. В освітньому відомстві, посилаючись на результати опитування, проведеного «Едкемп Україна», запевнили, що 72,2% педагогів вірять у прозорість та ефективність механізму зовнішньої незалежної сертифікації вчителів.

Освітньої субвенції не вистачає на зарплати, - АМУ. В Асоціації міст України заявляють, що обсягу освітньої субвенції на 2019 рік недостатньо, щоб виконати гарантовані виплати вчителям в повному обсязі. Розмір субвенції у 2018 році покривав лише 88% від потреби.

14% учнів 4-х класів не володіють математичними знаннями. За інформацією УЦОЯО, близько 14 % учнів, які завершили здобуття початкової освіти у 2018 році, не володіють базовими математичними знаннями та мають суттєві проблеми з розв’язуванням найпростіших задач.

МОН визначило перелік шкільних іспитів в 2019 році. Відомством визначені переліки навчальних предметів, із яких у 2018/19 навчальному році буде проведена державна підсумкова атестація учнів, які завершують здобуття освіти в 4-х, 9-х та 11-х класах.

ДПА з іноземної мови у 9-му класі включатиме аудіювання. Відповідне рішення Міністерства освіти ухвалено з метою допомоги учням шкіл заздалегідь підготуватися до аудіювання під час ЗНО з іноземної мови в 11-му класі.

Оприлюднено постанову КМУ про зарплати у вишах. Згідно з документом, посадові оклади науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти державної та комунальної форми власності будуть підвищені на 11%. Норми постанови застосовуватимуться з 1 січня 2019 року.

Ми повинні навчити дитину шукати потрібні знання, - міністр. За словами Лілії Гриневич, нові технології, через які знання примножуються дуже швидко, призвели до того, що ми зараз не можемо дати дитині якийсь пакет знань, якого їй вистачить хоча б на частину життя.

Школам рекомендують відсвяткувати День рідної мови. В Інституті модернізації змісту освіти розробили рекомендації для шкіл щодо проведення Міжнародного дня рідної мови. Школам також необхідно сприяти висвітленню проведеної роботи у ЗМІ та на шкільних сайтах.

Затверджені нові зразки документів про середню освіту. Метою наказу є своєчасне виготовлення документів про освіту. Загалом МОН затверджені 13 зразків документів, які видаватимуться учням по закінченні початкової, базової та повної середньої освіти, а також додатків до них.

Держава мотивує вступників працювати в селах. Майбутні вчителі та лікарі, які виявили бажання працювати у сільській місцевості, у 2019 році отримають право першочергово вступити до закладів вищої освіти на бюджетну форму навчання.

Участь у пробному ЗНО планують взяти 168 тисяч осіб. У 2019 році для участі в пробному ЗНО зареєструвалось 167 803 особи. В УЦОЯО зазначають, що цього року кількість зареєстрованих осіб перевищила минулорічні показники на 12 тисяч учасників.

Проглядів матеріалу: 419 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 04.02.2019 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024