Четвер, 25.04.2024, 16:17















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2019 » Лютий » 27

Якщо ти байдужий до страждань інших,

ти не заслуговуєш називатися людиною. (Сааді)

    З метою організації в Стерченській ЗОШ І-ІІІ ст. просвітницько-профілактичних заходів щодо формування цінності життя та запобігання булінгу серед учнівської молоді та на виконання закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу (цькуванню)» 2657-VIII від 18 грудня 2018 року та на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України «Про реалізацію правопросвітницького проекту «Я маю право!» у 2017-2019 роках»< ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 406 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.02.2019 | Комментарії (0)

      З 18 по 22 лютого в стінах Стерченської ЗОШ І-ІІІ ступенів проводився тиждень англійської мови. Учні мали можливість взяти участь в різноманітних конкурсах та заходах, які проводилися протягом тижня. Найактивніших учнів було нагороджено сертифікатами на лінійці 25 лютого.

Бажаємо успіхів у вивченні англійської мови!!!

Вчитель англійської мови Граб Л. Ю.

Проглядів матеріалу: 338 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.02.2019 | Комментарії (0)

    З метою популяризації та підвищення інтересу учнів до вивчення фізики в Стерченській ЗОШ І-ІІІ ст., було видано наказ № 221 від 18.10.2018 року «Про затвердження плану заходів, щодо проведення Року фізики».

В рамках проведення в школі Року фізики вчителями Хареною Б.В., Хареною З.В. проведено круглий стіл на тему: «Використання крокових електродвигунів у сучасних ЧПУ системах».

Проглядів матеріалу: 331 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.02.2019 | Комментарії (0)

    22 лютого на базі Глибоцької гімназії відбувся з провідними спеціалістами інклюзивної освіти міста Чернівці. В рамках зустрічі пройшла нарада директорів шкіл Глибоцького району з питань інклюзивної освіти, на якій директори були ознайомлені з головними питаннями організації та впровадження інклюзивного навчання в освітніх закладах району. Для асистентів вчителів, практичних психологів, соціальних та корекційних педагогів проведена нарада з питань реалізації інклюзивної освіти в школі. Також була проведена зустріч з батьками\опікунами особливих діток. Методист Департаменту освіти і науки Чернівецької області Гавришко Наталя Федорівна в чіткій та доступній формі розповіла батькам про особливості інклюзивної освіти, її переваги та фінансування. Також лектором була Тетяна Дяченко, керівник громадської організації «Особливі серед нас». Організація створена з метою поширення інформації про особливих дітей серед населення, про напрямки і методи їхньої спеціалізації та навчання. Пані Тетяна також провела тренінг для учнів Глибоцької гімназії, на якому вони переглянули мультиплікаційний фільм про дітей з особливими освітніми потребами та зрозуміли як правильно допомогти і підтримати  іх.

Проглядів матеріалу: 313 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.02.2019 | Комментарії (0)

     Представники всіх націй і народностей світу відзначають 21 лютого Міжнародний день рідної мови.

Рідна мова для кожної людини є важливим елементом культурної свідомості. Вона накопичує традиції й досвід попередніх поколінь і дозволяє передати їх нащадкам. Мова — це історія народу, його світогляд, інтелектуальний та духовний результат кількатисячолітньої еволюції кожного етносу. Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу.

В нашому НВК також було проведено ряд заходів:

- Година спілкування у 6-А класі «Люби! Вивчай рідну мову,бо мова-частинка душі» (класний керівник - Чоботару Орися Дмитрівна).

- Круглий стіл «Рідна мова – життя духовного основа» в 7, 11 класах, організований і проведений вчителем української мови Амоші Марією Дмитрівною.

- Показовий урок української мови в 9-А класі на тему «Безсполучникове складне речення» (вчитель Громей Юлія Василівна)

- Випущена стінгазети «Рідна мова – пісня колискова» (5-ті класи, вчитель Гімчинська Олена Георгіївна)

- Проведено бесіди «Мова – скарб народу» у 2-4 класах.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 311 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.02.2019 | Комментарії (0)

Мова - одежа нашого духу;

вона така ж жива істота,

як і народ, що її відтворив …

П. Мирний

     З метою виховання любові до рідної землі, до рідної мови, до її носія – українського народу, до держави Україна, до народних традицій та задля формування розуміння того, що мова - скарб, без якого не може існувати ні народ, ні держава було проведено свято «ЇЇ ВЕЛИЧНІСТЬ – МОВА», яке підготувала та провела педагог-організатор нашої гімназії Леонтій Є. М. разом з членами шкільного парламенту - Бурлою Юлією, Бічер Кароліною та Кордубан Денисом.

Так як наша гімназія багатонаціональна - талановиті учні 5-10 класів на 9 мовах акцентували, що рідна мова - це мова, яку першою засвоює дитина, це той інструмент, який єднає націю, народність, народ до єдиного цілого. Це великий скарб, який треба шанувати, берегти і розумно збагачувати.

На святі учні 6-б класу розказували вірші про мелодійну українську мову, а Божеску Міхаєла румунською мовою прочитала « Заповіт» Т. Шевченка. Концертну програму - пісні різних мовах, танці різних народів презентували танцювальний колектив «Калинонька» (Чоботар О., Тофан А. ,Воробець С. , Лупуляк А.) та Бакрев Олена, Лупу Євдокія, Стрельчук Олександра, Панцир Евєліна, Козачук Ання, сестрички Іванка та Ліза Зайцеви.

Ведучі закликали шанувати рідну мову, одягати її в красиві слова, адже мова - духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Знати, берегти і примножувати рідну мову – це обов’язок кожної людини. Народ, який не усвідомлює значення рідної мови, її ролі в розвитку особистості, не плекає її, не може розраховувати на гідне місце в суцвітті народів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 489 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.02.2019 | Комментарії (0)

       Серед найбільш актуальних професійних напрямків нашого часу інформаційні технології займають лідируючу позицію. Очевидно, що з подальшим розвитком IT у світі популярність комп’ютерних спеціальностей буде неухильно зростати, також як і потреба у спеціалістах в галузі інформаційних технологій. Це системні адміністратори, програмісти, веб-дизайнери, фахівці з інформаційної безпеки і багато інших. Тому метою роботи гуртка «Основи інформаційних технологій» Глибоцького будинку творчості дітей та юнацтва на базі Глибоцької гімназії є донесення до підростаючого покоління всю специфіку роботи в ІТ-індустрії, щоб якомога більше молодих людей приєдналися до ІТ-спільноти та пов’язали своє майбутнє з новітніми технологіями, які вже сьогодні змінюють наш світ.

26 лютого 2019 року керівником гуртка, вчителем інформатики Грижюк Наталією Михайлівною було проведено відкрите заняття «Безпека в мережі Інтернет».Даний захід проводиться з метою підвищення освіченості з питань безпечного використання цифрових технологій . Під час заняття учні мали змогу ознайомитись з історією створення сучасних гаджетів, а також мережі Інтернет. Під час роботи за комп’ютерами гуртківці створювали свої смартфони та нікнейми. Помічники Галіп Оксана, учениця 9 класу, та Тодеренчук Ангеліна, учениця 6 класу, допомагали керівнику гуртка під час проведення заняття. Вони ознайомили вихованців гуртка з небезпеками, які чатують їх в мережі Інтернет та діями, які допоможуть уникнути негативних наслідків. Було презентовано буклети з правилами поведінки у Всесвітній мережі. Тому, що життя людини – це найдорожчий Божий дар на Землі.

Будьте обережними з безпечним Інтернетом!

Проглядів матеріалу: 379 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.02.2019 | Комментарії (0)

          У звязку з набранням чинності Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу» у Димківському НВК протягом 11-15 лютого були проведені наступні заходи.

Класні керівники 1-11 класів провели урок «Стоп булінг» за таким планом:

  1. Вправа «Метод розстановки сил»;
  2. Перегляд відеороликів про булінг;
  3. Обговорення теми;
  4. Гра «Це булінг»;
  5. Робота з формулою «Stop-talk-walk»;
  6. Підведення підсумків заняття –гра «Павутинка».

У кожному класі, біля класного куточку знаходиться брошурка з номерами телефонів, на які можна подзвонити і повідомити у разі булінгу.

Педагог-організатор Барбаза Н.М. підготувала відеоролик про антибулінг та розповіла, як потрібно діяти у випадку його виявлення.

Практичний психолог Постевка М.М. оголосила учням 5-11 класів про створення сhallenge «Створи баннер антибулінг».Усі учні взяли активну участь. Найкращими показали себе учні 10 класу, посівши І місце, ІІ місце – 9 клас, ІІІ місце – 5,6,7,8 класи.

Правопросвітницька кампанія «Стоп булінг!» розпочата.

Сподіваємося, що як у нашому закладі, так і поза ним ми не будемо чути про прояви булінгу.

Заступник з виховної роботи – Барбаза В.М.

Проглядів матеріалу: 375 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 27.02.2019 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024