П'ятниця, 26.04.2024, 04:26















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2019 » Лютий » 20
    Наше спілкування між собою зрозумілою нам мовою в переважній більшості випадків має для нас величезне значення. Мова та її нарічча стають не просто засобом комунікації, але й відкривають для нас дуже широкі можливості. Людина так звикає до рідної мови, що вона стає невід’ємною частиною її власної особистості. Так створена людина, що рідною зазвичай стає найбільш близька до неї та її душі мова.
Колись ми всі говорили однією мовою. Розуміли один одного і нам не був потрібен хороший фахівець - перекладач. Згідно з Біблійними текстами (Буття, глава 11) поділ мов відбувся в регіоні, який був названий Вавилон. Не заглиблюючись у причини цього явища скажемо, що зараз на нашій планеті за оцінками фахівців всесвітньої організації ЮНЕСКО налічується близько 6-ти тисяч мов, причому половина з них перебуває під прямою загрозою зникнення. Добре це чи погано - не можна сказати напевно, проте абсолютно точно можна стверджувати, що окрема, самостійна мова - це своєрідний носій цілком певних традицій та культурної спадщини, що в свою чергу вказує на конкретну цінність, яку вона може представляти хоча б з точки зору історичної аналітики.
У 1999-му році, за даними проекту DilovaMova.com, на 30-й сесії Генеральної конференції Організації Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури, було прийнято рішення заснувати Міжнародний день рідної мови. Датою щорічного свята вибрано 21-е лютого. Це всесвітне свято було засноване з метою сприяння багатому культурному та мовному різноманіттю. Збереження багатомовності дає можливість зберегти не тільки унікальний погляд на нашу тисячолітню історію і культуру, але й виробити найбільш широкі підходи у сфері взаєморозуміння і людяності, які все ще продовжують зберігати в собі ряд проблем, вирішення яких видається складним завданням.
Зроблені кроки по збереженню і поширенню рідних мов на практиці показали, що це активно служить зміцненню солідарності і терпимості, розширенню взаєморозуміння і діалогу, що особливо цінно для нас і нашої власної, сучасної культури і традицій.
Проглядів матеріалу: 315 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.02.2019 | Комментарії (0)

       Сьогодні в гості до дошкільнят Кам`янського ДНЗ знову завітали артисти Чернівецького академічного обласного театру ляльок. Актори запропонували увазі малят цікаву пізнавальну виставу «Сірничок – малючок» . Герої вистави Сірничок, Мишеня та Котик спілкувалися з глядачами, просили допомогти оцінити ситуацію та підказати номери служб порятунку.

Діти із захватом, активно і жваво демонстрували знання правил пожежної безпеки, зокрема поводження з сірниками.

Дякуємо артистам за цікаву та повчальну розвагу і чекаємо в гості з новими виставами.

Проглядів матеріалу: 379 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.02.2019 | Комментарії (0)

   20 лютого на базі РМЦ відбулось засідання методичної студії з проблеми : «Діяльністний підхід для вивчення української мови в контексті НУШ»для вчителів перших класів ЗНЗ району, керівників  шкільних методичних об’єднань вчителів початкових класів та вчителів української мови, які викладають в початкових класах шкіл з румунською мовою навчання за участю Одинак Марії Маноліївни, завідувача центру безперервної освіти Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області та Захарійчук Мар’яни Дмитрівни, автора підручника «Українська мова-1 клас» та "Букваря". Захід відкрила завідувач РМЦ – Намака Олеся Сидорівна.
 
 
В рамках методичної студії Мар’яна Дмитрівна провела майстер-клас щодо роботи з Букварем.
Всі учасники засідання вдячні автору за створення підручників і змістовно проведене заняття.
 
 
Актуальний інструктаж «Роль вчителя у формуванні позитивного ставлення до школи за сучасних вимог» провела Одинак М.М. Учасники методичної студії отримали вичерпні відповіді на всі запитання.
 
 
Зустріч пройшла у  творчій атмосфері, під час якої з’явилося безліч креативних ідей та новаторських педагогічних рішень.
 
Проглядів матеріалу: 319 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.02.2019 | Комментарії (0)

      До дня Героїв Небесної сотні в Черепковецькій ЗОШ відбулось вшанування загиблих учасників Революції Гідності. День 20 лютого 2019 року в школі розпочався хвилиною мовчання. Учні запалили свічу пам’яті. Цього ж дня відбувся єдиний урок «Герої не вмирають» до Дня Героїв Небесної Сотні. По класах пройшли години спілкування «Революція Гідності в пам’яті народній». Школярі разом з класними керівниками згадали основні події, що змінили хід нашої історії. Згадали імена, які назавжди закарбувалися в історії України. Представники Координаційної Ради, учні 8 класу, на чолі з педагогічними працівниками підготували інформаційні хвилини для учнів 1-11-х кл. «Герої Небесної Сотні». Учні школи протягом тижня переглядають документальні фільми, присвячені історичним подіям в Україні. У шкільній бібліотеці та вестибюлі організована книжкова виставка і портретна галерея «А Сотня відлетіла в небеса…»

Проглядів матеріалу: 372 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.02.2019 | Комментарії (0)

    19 та 20 лютого 2019 року в спортивному залі Глибоцької РДЮСШ пройшли змагання з волейболу серед юнаків старшої вікової групи в залік 74 районної спартакіади школярів 2018 – 2019 навчального року. В змаганнях прийняло участь 21 команда загальноосвітніх навчальних закладів І-ІІІ ст. Після групових змагань визначилися 4 кращі команди серед ЗНЗ І-ІІІ ст., а саме з Карапчівського ліцею, Димківського та Турятського НВК, Молодійської ЗОШ. Всі ігри проходили в цікавій, напруженій та безкомпромісній боротьбі, ніхто не хотів поступатися. Юнаки боролися так, немов для них це був неофіційний чемпіонат світу. Та вже ж, адже за їхньою грою спостерігали тренери – викладачі Глибоцької РДЮСШ, у яких було завдання відібрати найкращих для участі у 74 обласній спартакіаді школярів. А пограти на обласному рівні неймовірно хочеться кожному з учасників даних змагань, і це зобов’язувало юнаків демонструвати всі свої уміння та навички цієї чудової гри.

В результаті змагань І місце команда Карапчівського ліцею (вчитель фіз. вих. Шородок В.Г.), ІІ місце – Димківський НВК (вчит. фіз.вих. Іванес М.Д.), ІІІ місце – Молодійська ЗОШ (вчитель фіз. вих. Сарафінчан А.Г.).

Переможці та призери змагань будуть нагороджені дипломами управління освіти Глибоцької РДА.

Методист РМЦ  Лях М. Г.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проглядів матеріалу: 351 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.02.2019 | Комментарії (0)

     20 лютого рівно о 12.00 у Димківському НВК розпочалася урочиста лінійка, присвячена Героям Небесної Сотні «Вогонь пам’яті».

Захід розпочався з трансляції випуску новин про події п’ятирічної давності: пожежа в будинку профспілок, оточення силовиками Майдану, розстріл Небесної Сотні.

Учасники дійства в скорботі схилили низько голови під час хвилини мовчання перед пам’яттю людей різного віку, яких було вбито у мирний час ХХІ століття.

Усі присутні пройнялися духом величних слів і акордів, які звучали, подихом святого вогню. Під мелодію гімну Небесної сотні «Пливе кача» були переглянуті відеоматеріали «Небесна сотня поіменно. Пам'яті Героїв Небесної сотні». Свічку пам’яті було передано з рук в руки.

Ініціаторами та організаторами заходу були дев’ятикласники під керівництвом Головатої М.Л., а долучилися до його підготовки та проведення також учні 5-го, 8-го класів.

Прозвучали уривки з віршів сучасних поетів, пролунали пісні, які нікого не залишили байдужими, стривожили кожне серце.

У повній тиші пройшов весь захід. Він запам’ятається усім присутнім назавжди.

Барбаза Н.М. - педагог - організатор

Проглядів матеріалу: 344 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.02.2019 | Комментарії (0)

    Інформатизація суспільства вимагає підвищення рівня інформаційної компетентності учнів. Однією з десяти ключових компетентностей, на формування яких спрямовано зміст Концепції «Нова українська школа», є інформаційно-цифрова компетентність. Про особливості викладання шкільного курсу інформатики в контексті оновлених навчальних програм та Концепції «Нова українська школа» йшлося на  методичній студії вчителів інформатики, яка відбулося 20 лютого  2019 року в Методичному центрі управління освіти Глибоцької РДА за темою: «Інновації у вивченні інформатики». Студію провів Бабій  Микола- методист ІППО ЧО.

Програма студії:

  • презентація М. Г. Бабія з зазначеної теми;
  • анотації досвідів вчителів, що атестуються, з методичних новинок у вивченні інформатики;
  • круглий стіл, обговорення актуальних проблем з організації освітнього процесу.

Мета заняття: акцентувати увагу учасників методичної студії на інноваційних змінах в сучасній освіті; підвищити рівень теоретичної підготовки педагогів при викладанні інформатики в умовах сьогодення.

Засідання методичної студії було насиченим та цікавим. Корисний досвід, з яким учителі інформатики ознайомилися під час заходу, педагоги зможуть використовувати у своїй практичній діяльності.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 388 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.02.2019 | Комментарії (0)

     Команда учнів, педагогів та методистів РМЦ Глибоцького району успішно виступила на обласних інтелектуальних змаганнях: 20 учнівських олімпіадах, конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт в БМАНУМ та конкурсах ім. Т. Шевченка та ім.П. Яцика.

Всього у олімпіадах здобуто 53 перемоги, у конкурсі-захисті НДР-9. У мовно-літературних конкурсах-3.

Команда Глибоччини складалась із учнів навчальних закладів району, Глибоцької, Тереблеченської, Волоківської,Чагорської ОТГ та позашкільного навчального закладу - ЦТКСЕУМ. Серед учнів-65 переможців; педагогів, що підготували переможців-46, методистів РМЦ, що координували дану роботу-8.

Учнями шкіл району здобуто 30 перемог, що становить 46% від загальної кількості; учнями шкіл Глибоцької ОТГ-26 призових місць, що становить 40%; учні Чагорської ОТГ здобули 4 призових місця, а це-6,1 %, Тереблеченської ОТГ-3, що становить 4,6%, Волоківської ОТГ-2 перемоги, що становить 3% від загальної кількості призових місць команди Глибоччини.

Глибоцький ліцей-21

Глибоцька гімназія-5

Карапчівський ліцей-7

Коровійська ЗОШ-7

Старововчинецький ліцей-4

Кам`янська ЗОШ-4

Тарашанська ЗОШ-2

Купський НВК№2-2

Корчівецька ЗОШ-2

Сучевенська ЗОШ-1

ЦТКСЕУМ-1

Грушівський НВК-1

Волоківська ЗОШ-1

Молодійська ЗОШ-2

Чагорська ЗОШ-2

Тереблеченська ЗОШ-1

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 436 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.02.2019 | Комментарії (0)

     З нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав у 2019 році у Молодійській ЗОШ І-ІІІ ступенів з 11 по 15 лютого проведено ряд заходів, які сприяють вихованню дітей та молоді на засадах історичної правди про Афганську війну 1979 - 1989 років, виховують патріотизм, повагу до культурних цінностей українського народу, його історико-культурного надбання і традицій.

  • 11 лютого відбулася загальношкільна лінійка "Час досі не загоїв рани, а 30 літ пройшло..."
  • 12 лютого - "Вічний біль, Афганістан..." - єдиний урок;
  • Презентація "Бої скінчилися, а історія вічна", яку підготували учасники шкільного Парламенту, сприяла збереженню історичної пам'яті, формуванню ціннісних орієнтирів і почуття патріотизму.
  • 15 лютого в актовій залі школи учні переглянули фільм "Війна в Афганістані".

Проглядів матеріалу: 334 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.02.2019 | Комментарії (0)

    У наш час дуже часто, на жаль, підлітки зіштовхуються із проблемою насильства та жорстокості. Стало поширеним поняття «булінг» - тривалий процес свідомого жорстокого ставлення (фізичного і психічного) з боку дитини або групи дітей до іншої дитини або дітей.

З метою попередження та уникнення булінгу серед учнів Молодійської ЗОШ були проведені різні заходи з даної теми, зокрема:

  1. Урок «Стоп булінг» (3-4, 7-8 кл.)
  2. Перегляд відеороликів «Як боротися з булінгом» (2-11 кл.).
  3. Розповсюдження буклетів.
  4. Тренінгове заняття " Скажемо булінгу- ні, дружбі- так!" (5 кл.)
  5. Проведено виховну годину «Скажи – НІ! Булінгу» (3 кл.).
  6. Ознайомлення педагогів на нараді при директорі із адміністративною відповідальністю за приховування випадків вчинення булінгу.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 372 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.02.2019 | Комментарії (0)

    На жаль, ми живемо у світі де існує таке негативне явище, як насилля. Мабуть, радісними є очі дітей, коли у них щасливе дитинство, коли ніщо не пригнічує і не турбує, а сумними – коли діти зазнають страждань, принижень.

18 лютого в Коровійському закладі розпочато новий етап правопросвітницької кампанії «Стоп булінг». У всіх класах проведений урок "Стоп БУЛІНГ!". Метою уроку було сформувати уявлення учнів про проблему цькування й жорстокості, про їх наслідки, обговорити питання, як захиститися від будь-якого цькування; виховати вміння попереджувати жорстоке поводження з людьми. Кожна дитина отримала буклет «Зупинимо булінг разом!».

Отже, надіємося на те, що у кожного в житті ніколи не буде насилля. І що більшість ніколи не буде його застосовувати по відношенню до інших людей, бо це ганебно і жорстоко.

Люби ближнього як самого себе і тоді все у

твоєму житті буде добре!

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 354 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.02.2019 | Комментарії (0)

   Сьогодні у Купському НВК вшановували пам'ять Небесної Сотні. Учні молодших класів підготували десятки янголят як символ Миру, захисту від ворогів, доброти та надії.

Учні середніх та старших класів переглянули відео присвячене героїчним та незабутнім подіям, що відбувалися 5 років тому на Майдані у Києві.

Хвилиною мовчання вшанували загиблих, які загинули на Майдані.

Класні керівники під керівництвом заступника з ВР Олар Л.Г. провели бесіди, розповідали про події, що відбувалися 5 років тому у столиці нашої країни.

Ми не маємо право забути. Це наша пам'ять, наші герої, наша історія написана кривавими сторінками.

Елеонора Скіпор-педагог-організатор Купського НВК

Проглядів матеріалу: 354 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.02.2019 | Комментарії (0)

    Черепковецька ЗОШ долучилася до тихої акції «Ангели пам’яті» у пам’ять про розстріл Героїв Небесної Сотні 18-20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській у Києві.

Це тиха акція, своєрідна перекличка небайдужих людей, яким болить Україна. Діти виготовили паперових ангелів, які символізують душі тих, хто загинув на Майдані. Долучилися до акції і учні гуртка «Вернісаж», виготовивши ангелів-мотанок та вшанували пам’ять хвилиною мовчання.

"Маємо шанувати загиблих Героїв, не забувати про їхній подвиг і маємо, разом, відчувати підтримку одне одного."

Наш великий сум і вдячність...

Вічна пам’ять героям...

Проглядів матеріалу: 355 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.02.2019 | Комментарії (0)

     З метою відзначення Дня Героїв Небесної Сотні 18 лютого учні Димківського НВК долучились до проведення Всеукраїнської тихої акції «Ангели пам’яті».

Акція присвячена пам’яті розстрілам Героїв Небесної Сотні, які розпочалися 18 лютого 2014 року на вулиці Інститутський у м. Києві.

5 років тому український народ здобув свободу ціною сліз. Пам'ятаймо тих хлопців, дівчат, жінок, чоловіків, бабусь та дідусів, які ризикуючи життям заради України вийшли на головний майдан країни та захистили наш шлях в майбутнє.

Ми пам'ятаємо... Ми дякуємо...

Вчитель історії – Постевка Д.-М.М.

Проглядів матеріалу: 314 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 20.02.2019 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024