П'ятниця, 19.04.2024, 10:32















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Листопад » 24 » День гідності та свободи: Свята Трійця на небі та «українська трійця» на землі
16:44
День гідності та свободи: Свята Трійця на небі та «українська трійця» на землі

      «Триєдиний Бог для боротьби з безправ’ям та свавіллям у нашій країні створив диво – не інакше як українську трійцю на землі: майданівці, воїни-захисники, волонтери» - таким був лейтмотив урочистостей з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи, що відбулися 21листопада в  селищі Глибока.

        Представники колективів та організацій завітали до районного будинку культури, щоб всією громадою вшанувати учасників обох майданів (2004, 2013-2014рр), майданівців, чия послідовна громадянська позиція повела із майдану в зону АТО, та майданівців-волонтерів.

      Полум’яною поезією «Ми – нація» привітала усіх присутніх учасниця помаранчевого майдану 2004 року, поетеса – Олександра Григорівна Приходько-Возняк.  Спогадами про атмосферу єднання та волі до перемоги майдану-2013 зі щирими сльозами на очах ділилася його учасниця –  Людмила Федорівна Андрусяк, закликаючи краян бути небайдужими до долі учасників АТО – щедрими у пожертвах.  А Володимир Назарійович Григорчук – учасник обох майданів, осавул Глибоцького районного козацького товариства «Буковинська крайова козацька січ імені Івана Мазепи», проаналізувавши ситуацію, напророчив третій майдан – майдан честі.

    Зачипали за живе розповіді про війну на Сході бійців, що на днях повернулися із зони АТО: Личака Валерія Георгійовича, Пастухевича Володимира Євгеновича, Телегуза Валерія Васильовича – їх зал зустрічав і проводжав оваціями вдячності, стоячи.  На значенні для бійця листів, малюнків, національної символіки, виготовленої власноруч учнями, наголосив Валерій Личак.

  Пам'ять полеглих краян – Василаша Іллі Євгеновича та Лук`янюка Костянтина Костянтиновича вшанували покладанням  квітів до пам’ятника Борцям за волю України.

 Представники обох груп – майданівці і майданівці-учасники АТО у своїх зверненнях дякували волонтерам, які, як добрі Ангели-охоронці, приносять часточку домашнього тепла нашим хлопцям на чужині.  Натомість волонтери дякували всій громаді району за пожертви, активну співпрацю, небайдужість, зокрема, освітянам, медикам, очільникам Райдержадміністрації та  Райради, підприємцям, дітям, усім, хто викорінив із себе вірус «Моя хата з краю».

Волонтери  Лопуляк Ілля Клстянтинович, Петрук Іван Іванович та Личак Віктор Георгієвич розповіли про свою першу, сповнену небезпек, поїздку на Схід, про високий дух наших бійців, про потреби воїнів.  З метою надання нашим краянам – воїнам АТО якомога повнішої матеріальної  та моральної підтримки організатори заходу презентували всім присутнім новий благодійний проект, ініційований управлінням освіти – «Збери подарунок для воїна». «У синьо-жовті шапочки Санта Клауса покладіть від щирості вашого серця – теплі рукавички і шкарпетки, солодощі і мандарини,  і всяку-всячину приємну та корисну, приправлену привітанням, листом, дитячим малюнком, що зігріють у найлютішу зиму», - закликали ведучі.  Наголошувалося, що подарунки прийматимуться волонтерами до свят,  починаючи зі свята Миколая та аж до Різдва. Про конкретні дати виїзду волонтерів буде повідомлено додатково.

 Керівник апарату Райдержадміністрації  Валентина Іванівна Безверхня та заступник голови Районної ради – Звоздецький  Іван Денисович вручили представникам «української трійці» -  подяки, а воїнам – подарунки.

  Барвисті стрічки патріотичної пісні вплели у канву заходу Лівія-Андрея Сташеску, Юлія Джугалик, Анатолій Когут, оваціями та вигуками «Браво!» проводжали учасників творчого об`єднання «Самодіяльна та туристська пісня» (керівник – Галина Семенюк-Сисолєтіна) Глибоцького центру туризму та краєзнавства.

 Особливого звучання вечору надала авторська  патріотична поезія Олени Рєпіної – головного спеціаліста управління освіти Глибоцької РДА, декламована лідерами учнівського самоврядування Глибоцької ЗОШ – Анною Мунтян, Володимиром Романюком, Ігорем Лупуляком та Анастасією Рєпіною.  Особливо запам’яталася поетична мініатюра  «Молитва за Україну», що супроводжувалася викладанням  карти єдиної  України з імпровізованих  пазлів:

      Я вірю – будуть разом Захід-Схід,

      І буйно зацвіте наш славний рід,

      І Крим повернеться у лоно материне,

      І будуть в Україні всі єдино,

      Й Тобі, Всевишньому, із серця, наче дзвін

      Хвала лунатиме, наш Господи,

                                                             АМІНЬ!

    А вшанування матерів, що виховали мужніх воїнів та поезія «Письмо к матери руського солдата» із відеорядом від Оксани Василівни Меленко не залишила у залі байдужим нікого.  

         І співорганізаторам заходу – відділу з питань внутрішньої політики (Костецька А.В.), відділу у справах сім`ї, молоді та спорту (Сабран О. М.), відділу культури (Крючко О.М.) Райдержадміністрації та управлінню освіти (Швець В.Г.),  і ведучим – Олександру Крайському та Олені Рєпіній – автору сценарію – вдалося створити  атмосферу щирості та єдності, що вилилася у потужних акордах спільного із залом прочитання патріотичних рядків:

  Хай  множиться добро на Буковині,

  І скаже молодь – «Слава Україні!»

  Батькам  нехай вдаються гарні справи

  І скажуть ще про них – «Героям Слава!»

 

 Хай буде радість у сім`ї й родині,

 Й лунає гучно – «Слава Україні!»

 І сльози висохнуть болючі і криваві,

 І лине поміж люд – «Героям слава!»

 

У добрих намірах і справах  ми – єдині –

Нехай лунає – «Слава Україні!»

Хай Бог утвердить наше діло праве

І хай відлунює в серцях – «Героям слава!»

 
 
 
 
 
 
 

 

 

Переглядів: 744 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 1
+1  
1 MN   (24.11.2014 22:50) [Материал]
flower flower flower flower applause applause applause applause

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024