П'ятниця, 26.04.2024, 06:20















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2019 » Лютий » 21 » День рідної мови в Глибоцькій гімназії
17:03
День рідної мови в Глибоцькій гімназії

    Усім відома істина, що мова – це душа народу, святиня,з якою пов’язане не тільки минуле народу і його сьогодення, а й прийдешні віки. Мова – це інструмент, який об’єднує націю у єдине ціле. Це великий скарб, який треба шанувати, берегти, збагачувати. Життя мови залежить від народу, який несе її у своїй душі, у звичаях, традиціях, у піснях і у своїй культурі.

21 лютого всі народи Землі відзначають Міжнародний день рідної мови. За недовгий час свого існування воно вже стало традиційним. Винятковість його в тому, що кожен має змогу відчути себе частиною свого великого народу.

До відзначення Міжнародного дня рідної мови долучилася вся шкільна родина Глибоцької гімназії. Традиційно в цей день проведено низку заходів, метою яких було поглибити знання учнів про рідну мову, формувати національну свідомість школярів,розвивати мовленнєві здібності, виховувати любов до рідної мови.

Усі учні школи долучилися до Всеукраїнської акції написання диктанту єдності «Україна в нас одна» різними мовами . Учні 5-Б класу здійснили подорож «У країні Королеви Мови», взявши участь у цікавих конкурсах. Крокуючи Країною знань, школярі збагатили словниковий запас, навчились аргументовано доводити свої твердження, творчо мислити, поважати рідну мову, змагатися і перемагати у чесній грі. На заході лунало поетичне слово про рідну мову, звучали народні пісні. Бібліотекар гімназії Цуркан М.Н. провела з учнями 5 класу лексикографічне ревю – огляд словників української мови.

Добре знати рідну мову - головне завдання кожного. А коли ця мова милозвучна і багата, то вивчати її варто з гордістю. З метою виявлення володіння українською мовою ум 6-А класі було проведено мовознавчий квест "Океаном рідної мови". Бажання перемогти перетворилось на захоплюючу гру. Учасники проявили свою кмітливість, гарні знання. Цей вид роботи дуже сподобався учням.

У рамках проведення Дня рідної мови учні 8-Б класу брали участь у різноманітних батлах заходу «Квітни пишним садом, мово України», підготовлений бібліотекарями Глибоцької РДБ.

Сила слова безмежна. Вона здатна робити диво, бо хвилює найтонші струни людського серця.

Переглядів: 327 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024