Четвер, 28.03.2024, 12:27















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2015 » Вересень » 21 » Хочеш пізнавати світ - рюкзак на плечі і чимдуж в похід!
10:19
Хочеш пізнавати світ - рюкзак на плечі і чимдуж в похід!

   Отак вже три роки поспіль вихованці гуртків Глибоцького центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді на базі Глибоцької та Луковицької загальноосвітніх шкіл проводять літні канікули в профільному туристсько-виховному таборі "Райдуга". Тут вони оздоровлюються, відпочивають, знаходять нових друзів і, найважливіше, здійснюють в спортивний категорійний похід. Цьогоріч група пройшла похід третьої категорії складності. Передували цьому ще два походи - першої та другої  категорії у 2013 та 2014 роках. У Чемпіонаті України зі спортивних туристських походів серед учнівської молоді вони вибороли першість.

 За плечима вже сотні кілометрів, туристи впевнено пакували рюкзаки та інтенсивно готувались до найскладнішого походу, який можна пройти в Українських Карпатах. Треття категорія складності вимагає серйозної підготовки, як фізичної, так і психологічної, адже група знаходиться на маршруті два тижні.

Організувати та провести такий нелегкий похід взялися Олександр Васильович та Мар'яна Костянтинівна Чоботарі. Учасниками групи були вже досвідчені туристи з Глибоцької ЗОШ  - Адамчук Віктор, Максимюк Андрій, Ткачук Олександра, Горобець Наталія, Банилівська Крістіна, Луковицької ЗОШ - Марівцан Руслан, Лободич Вадим,  а також випускники шкіл,  які продовжують займатись у турисько-краєзнавчих гуртках - Максимюк Максим, Ткачук Богдан, Козіяну Руслан та Судакова Кароліна. Цим складом учасників керівники групи і досягли попередніх чемпіонських вершин.

Але похід третьої категорії складності –  вже «вищий пілотаж» для дитячих груп. Маршрут походу прокладений Горганами – найменш освоєним масивом Українських Карпат. Близько 200 кілометрів стежками та без них, ми подолали за 14 днів. Важко орієнтувались в туманах на заліснених хребтах Кривий Грунь та Передня, піднімалися і спускались курумником на хребтах Явірник, Синяк, Сивуля, Ігровець, Яйко Ілемське. Продирались іноді непрохідними нетрями крізь зарості сосни альпійської на хребтах Полонина Чорна та Аршиця. Були і безліссі полонинські простори на хребті Красна, а також часті броди та притиски на річках Кузьминець, Мшана, Чорна Ріка тощо.

«Похід був справді важким, але ми набули неабиякого досвіду подолання протяжних і локальних перешкод в реальних умовах. Такі враження від маршруту, що аж дух захоплює. На початку маршруту здавалось, що буде легко, але щоранку доводилось мотивувати себе на проходження нового дня. А от по закінченню походу ми не могли повірити в те, що нам вдалось здійснити мрію чи не кожного туриста-школяра і пройти найважчий  пішохідний похід Українськими Карпатами. Не хочу вихвалятись, але ми пишаємось такими досягненнями» - ділиться враженнями вихованець гуртка «Пішохідний туризм» на базі Луковицької ЗОШ Марівцан Руслан.

А попереду ще безліч нових стежок і незвіданих горизонтів, які зустрічатимуть нас в наступних туристських подорожах.

Небагато учнівських груп в Україні виходять на рівень третьої категорії складності. У Глибоцькому центрі туризму та краєзнавства це закономірність. Всі учасники виконали другий розряд зі спортивного туризму. І ми переконані, що в майбутньому всі учасники будуть займатись цим корисним і цікавим видом спорту і вони самі стануть інструкторами.

Олександр Чоботар, Мар'яна Чоботар,  керівники туристської групи.

Переглядів: 541 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024