Субота, 20.04.2024, 01:12















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2019 » Лютий » 16 » Підсумки тижня в освіті: головні події
21:03
Підсумки тижня в освіті: головні події

    Друга зміна - небажана особливість роботи школи, - Гриневич. Міністр освіти закликала батьків, які невдоволені роботою шкіл у дві зміни, звертатись до місцевої влади з вимогою будувати школи або розбудовувати існуючи школи і збільшувати в них кількість місць для дітей.

В Україні розробляють закон щодо захисту освітян. Відбулось засідання робочої групи з розробки закону про статус педпрацівника. У столичній профспілці освітян наголошують, що чинне законодавство містить лише декларативні норми про право педпрацівників на захист.

В Україні створюватимуть міжшкільні центри для дітей. МОН затверджено положення «Про міжшкільний ресурсний центр». У відомстві зазначають, що влада на місцях отримала можливості для розбудови лабораторій, спортивних залів та інші можливості для поглибленого вивчення предметів.

Гройсман назвав старт НУШ успішним. За словами прем'єра, минулого року за новими стандартами почали навчання понад 448 тисяч першокласників. Більше 105 тисяч вчителів працюють за новими методиками, понад 5 тисяч шкіл отримали обладнання для природничо-математичних кабінетів.

Суд вперше покарав за новим законом про булінг. В Україні вперше за новим законом про булінг винесено судове рішення за цькування. Згідно з рішенням суду, за знущання над дівчиною відповідатиме учениця однієї з бориспільських шкіл, а заплатити за «розваги» доньки доведеться її матері.

Міністр: школи і батьки мають знати про протидію булінгу. Лілія Гриневич закликала керівників управлінь освіти привернути увагу директорів шкіл та батьків до нових механізмів з протидії цькуванню. Штрафи за булінг становлять від 850 до 1700 гривень або від 20 до 40 годин громадських робіт.

Ukraine Global Scholars запрошує талановиту молодь. Українська благодійна організація Ukraine Global Scholars, метою якої є надання допомоги мотивованим українським учням у отриманні вищої освіти в найкращих університетах світу, оголосила про старт п’ятого набору учасників.

Учасники сертифікації вчителів - 2019: хто вони. У сертифікації педпрацівників візьмуть участь 854 вчителя. УЦОЯО оприлюднив загальні характеристики групи зареєстрованих учасників сертифікації за віком, статтю, стажем роботи, педагогічним званням та кваліфікаційною категорією.

Уряд подасть у Раду закон про середню освіту. У Міністерстві освіти розраховують на ухвалення закону «Про повну загальну середню освіту» вже цього року, що має забезпечити захист реформи «Нова українська школа» незалежно від складу майбутнього парламенту.

Випускників закликали звернути увагу на профосвіту. Міністр освіти закликала випускників 9 та 11 класів придивитися до можливостей закладів профосвіти. Також МОН оприлюднило графік проведення днів відкритих дверей у закладах професійної освіти.

Сергій Квіт офіційно очолив агентство з якості вищої освіти. Екс-міністра освіти і науки призначено на посаду голови Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти. Функції голови агентства Квіт виконуватиме впродовж трьох років.

Цього року на оснащення класів НУШ виділено 1 млрд. Планується, що ці кошти будуть витрачені на оснащення класів, в яких навчатимуться майбутні першокласники. Також 265 млн грн бюджетних коштів буде виділено на підвищення кваліфікації вчителів початкової школи.

Посібник для підготовки до власного висловлення. Завдання з розгорнутою відповіддю у вигляді власного висловлення — одне з найважливіших завдань у тесті ЗНО з української мови. Освіта.ua пропонує збірник матеріалів стосовно того, як діяти на ЗНО при написанні власного висловлення.

Переглядів: 414 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024