Четвер, 28.03.2024, 15:20















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Вересень » 25

    Всі ми з нетерпінням  чекаємо на прихід величавої і чарівної красуні-осені, яка дивує нас своїми барвами. А вже через місяць її господарювання ми збираємо її дарунки і проводимо свято квітів.

Сьогодні в Купському НВК №2 відбулася традиційна виставка квітів та декоративних композицій з природнього матеріалу. Цього року вона пройшла під гаслом «Моя Батьківщина - Україна». У виставці взяли участь вихованці дошкільної групи та учні 1-11 класів. Були представлені композиції  з квітів на таку тематику: «Символи української держави», «Моя країна-Україна», «Я пишаюсь своїм рідним краєм». Цьогорічні композиції підкорили всіх своєю винахідливістю, оригінальністю.

Усі роботи разом створили неймовірну квіткову красу, якою милувалися учні, батьки й учителі школи. Усі з цікавістю роздивлялися, коментували композиції, а потім фотографувалися на згадку.

 

Заступник директора ЗВР            Скутарь В.І.

Проглядів матеріалу: 687 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 25.09.2014 | Комментарії (0)

    Щедра та багата осінь знову завітала до нас своїми прохолодними ранками, сонячними днями та свіжими, духмяними ароматами фруктів та овочів.

 В цю прекрасну пору року у Волоківській ЗОШ І-ІІІ ст. був проведений традиційний конкурс-експозиція «Дари осені», в якому взяли участь учні 5-11-х класів. На конкурсі були представлені різні витончені роботи на різну тематику, а головне, що все це було створено дитячими руками, від щирого серця. Учні зуміли показати всю красу нашої України та рідного Буковинського краю поєднану з відтінками чарівниці осені, що дарує нам багато врожаю та радості.

  Всі учні були нагороджені почесними грамотами, за перші місця навіть отримали від сільського голови подарунки : м’ячі, які довго будуть їм нагадувати про цей прекрасний конкурс.

            

 

Проглядів матеріалу: 651 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 25.09.2014 | Комментарії (4)

     Будь здоровим! Безпечно подорожуй! Грай чесно!Гасла сучасного уроку фізичної культури.
Кожному педагогу відомо, що живий обмін досвідом майстрів і новаторів виявляється найбільш оперативним способом вирішення гострих практичних питань у галузі освіти. Саме з цією метою 24 вересня до Глибоцького ліцею завітали вчителі фізичної культури, курсанти Чернівецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, очолені методистом з фізичної культури В’ячеславом Васильовичем Гавлюком.
Методичне об’єднання учителів здоров’язберігаючих дисциплін закладу тримає на постійному контролі рівень життєвих навичок учнів, дбає про гармонію їх фізичного та психічного розвитку. Кафедра фізичної культури формує у вихованців потребу у постійному самовдосконаленні, тому працює над проблемою створення сприятливих умов для якісних і систематичних занять спортом.
Фахівці фізичного виховання ліцею продемонстрували різноманітні форми і методи навчання, власні педагогічні знахідки, успіхи дітей у низці змістовних і цікавих заходів.
Так, Сергій Анатолійович Верега, спеціаліст вищої категорії, вчитель-методист майстерно провів навчально-тренувальний урок фізичної культури з елементами футболу у 8 фізико-математичному класі. Використовуючи інтерактивні технології, інноваційні методики, різноманітні інформаційно-комунікативні засоби, стандартний і нестандартний спортінвентар педагог сприяв позитивній мотивації учнів до навчання, спонукав їх до цікавої динамічної роботи. Над проблемою усунення проявів гіподинамії серед учнів Сергій Анатолійович працює понад 30 років, тому основну увагу приділив розвитку рухових якостей: спритності, вправності, координаційним здібностям та активізації навчальної діяльності учнів. Приємно відзначити, що організаторські здібності, особистий приклад вчителя, творчий підхід, зацікавленість предметом запалили в учнів вогник здорового змагання, налаштували на завзяту й злагоджену роботу. Можна з упевненістю стверджувати: футбол у ліцеї до вподоби не лише юнакам, а й дівчатам.
Не менш цікавим і захоплюючим для учнів і гостей закладу став фрагмент заняття гуртка «Спортивний туризм», яким керує у ліцеї вчитель ІІ категорії Алла Михайлівна Лупуляк. Як загартовані у походах дорослі і досвідчені туристи, об’єднані у малі групи, учні продемонстрували підйом-траверс-спуск, навісну переправу через яр, переправу по колоді через річку, закріпили техніку проходження етапів: «Купини», «Жердини», «Маятник». Упевненість, вправність у діях, взаємодопомога учнів один одному – результат кропіткої і постійної праці педагога. Спортивним туризмом захоплюється чимало ліцеїстів, хоча це не лише цікаві подорожі, зустрічі, але й виснажлива і часом небезпечна діяльність. Труднощами наших учнів не злякаєш, бо Алла Михайлівна прищепила їм любов до активного способу життя, розвиває наполегливість, витримку і почуття колективізму. Ось чому закономірними є перемоги гуртківців у спортивному орієнтуванні, краєзнавчих форумах тощо.
Уже другий рік у ліцеї успішно впроваджується проект Німецького товариства міжнародного співробітництва «Fair-Play – Чесна Гра». Його мета – розвиток життєвих навичок молоді та запобігання поширенню ВІЛ/СНІДу за допомогою рухливих ігор з елементами футболу. Популярність футболу серед учнів дає можливість закріпити позитивні соціальні цінності та розвинути навички здорового способу життя, спортивної поведінки, самоповаги, відповідальності дітей.
У рамках цього проекту відбулося показове заняття вчителя фізичної культури Руслана Михайловича Тоненчука з учнями 10 фізико-математичного класу. Мета уроку – повторити і закріпити знання про шляхи передачі ВІЛ та способи захисту. У формі ігрового змагання об’єднані у пари, малі групи, а згодом у команди за бажанням, десятикласники розказали про шляхи передачі ВІЛ, способи захисту від ВІЛ-інфекції, уміло спростовували поширені у суспільстві міфи про ВІЛ/СНІД, навчилися толерантно ставитися до людей, яких торкнулася ця проблема.
Були ефективними, сподобалися учням гра «Кульки в повітрі», конкурс ерудитів «Правда»/ «Неправда», естафета «Світлофор». Кожний вид роботи на уроці супроводжувався ретельним інструктажем учителя, змістовними, аргументованими відповідями, власними позиціями учнів. Фізичні вправи з елементами футболу чергувалися з хвилинами відвертого діалогу вчителя й учнів. Доречною була допомога і підтримка тренерів проекту – педагога-організатора ліцею Крістіни Іллівни Кирстюк та практичного психолога Валентини Михайлівни Колесник. Учасниками обміну ППД стали Микола Георгійович Лях, методист з фізичної культури молоді і спорту районного управління освіти та Прокіп Григорович Стрільчук, директор Глибоцької ДЮСШ.
Логічним завершенням заняття стало нагородження учнів, які оволоділи навичками й уміннями щодо здорового способу життя. Лях М.Г. вручив десятикласникам кубок, дипломи та медалі проекту «Fair-Play – Чесна Гра». Вражені побаченим, курсанти відзначили, що через проведення незвичних і цікавих спортивних занять на основі концепції чесної гри молодь відволікається від шкідливих звичок і заохочується до здорового способу життя, у ній виховується почуття відповідальності та поваги до себе й оточуючих.
Корисним і цікавим для колег-курсантів став досвід керівника тренінгу-курсу «Рівний – рівному» Валентини Миколаївни Мушій, спеціаліста вищої категорії, вчителя-методиста. Педагог десять років успішно працює у цій позакласній та позашкільній роботі, охоче передає досвід педагогам району й області з метою сприяння просвітницькій роботі серед молоді України щодо здорового способу життя. Уже три роки поспіль її вихованці, агітаційна команда «Off-line», пропагують серед ровесників усвідомлену відповідальність перед собою щодо вільного вибору поведінки і способу життя. Саме про це був виступ молоді на сцені актової зали, з якої пролунало переконливе гасло: «Не будь маріонеткою в чужих руках!»
Колеги-курсанти побачили заняття групи початкових класів з таеквон-до, відзначили під час обговорення матеріальну базу ліцею, запланували активізувати роботу у міжнародному проекті «Fair-Play – Чесна Гра&ra ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 756 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 25.09.2014 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024