Вівторок, 23.04.2024, 17:36















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Вересень » 22

        Відзначення Дня миру – нова традиція,  яку започаткували цієї неділі на Глибоччині,  не надумана, нав’язана кимось  ідея, а потреба,  породжена нелегкими часами, навіяна бажанням молоді єднатися та гуртуватися заради процвітання України, крокувати в ногу зі світом, сприяти зростанню іміджу району.  Глибоцький виявився єдиним із районів, що ініціював подібне свято, чим викликав інтерес області та зйомку непересічної події телеканалом «Буковина».

    О 13. 00 площа Героїв майдану розквітла вишиванками, синьо-жовтими прапорами та понад усе – посмішками на юних обличчях молоді – лідерів учнівського та студентського самоврядування, що з`їхалися з-понад 20 шкіл, з усіх  куточків району аби виявити свою  активну життєву позицію та бажання особисто долучитися до розвитку громадянського суспільства у краї.  Саме такою була першочергова мета організаторів – відділу у справах сім`ї та молоді, управління освіти, відділу культури РДА, громадських молодіжних організацій, небайдужих освітян, у колі яких визріла ідея заходу: знайти активну молодь, а згодом об`єднати зусилля у роботі районного молодіжного парламенту. 

       І патріотична поезія у виконанні учнів Глибоцької  ЗОШ, і пісня із синім та жовтим полотнищами – феєричне дійство від учнів Глибоцького ліцею, і зворушливі листи солдатам на фронт від учнів Камянської ЗОШ,  і 200 голубів від громадської організації «Федерація професійних голубівників Глибоччини» (Президент – Степан Безушко), що знялися у небо, як  надії про мир в Україні – всі складові урочистого дійства на площі окриляли і єднали.

      Мирна хода центром Глибоки під керівництвом очільника Козацької варти – Іллі  Лупуляка та щира експресія гасел, якими задавала потужний тон – викладач Олеся Чубрей, відлунювали голосами понад 100 юнаків і дівчат на марші миру – від традиційних – «Слава Україні – героям слава!» до авторських – «Крим і Донбас – наш! Путін з України – марш!» з легкої подачі в.о. керівника апарату РДА – Валентини Безверхньої.

     Зворушливі проводи воїнів в АТО – Валерія Лучака, Степана Опеченика та Івана Вільчука стали тим потужним тризвуком заходу, з якого виростає патріотизм у юному серці.

     По завершенні урочистої частини ведучий заходу – Віталій Мостовий – голова молодіжного руху «Молодь Глибоччини»  закцентував увагу присутніх на регістрації до різних напрямів роботи майбутнього парламенту та запросив до розважально- патріотичної частини свята – молодіжних, «платних» флеш-мобів, в результаті проведення яких було зібрано понад 1000 грн. на потреби воїнів АТО.  До всіх інших пожертвувань долучився і районний комітет профспілки працівників освіти, придбавши для воїнів велику партію води та цигарок.

    Реалізації шляхетної мети сприяли не лише небайдужі молоді та старші глибочани, але й Господь Бог з неба, подарувавши сонце та чисте небо у проміжку з 13 до 15.00 години – якраз на час проведення свята. А до початку і по закінченні зросив спраглу землю дощем. Приймемо це за добрий знак і єднаймо зусилля у добрих намірах задля відновлення миру в Україні!

Олена Рєпіна – головний спеціаліст управління освіти РДА
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Проглядів матеріалу: 634 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.09.2014 | Комментарії (1)

Потрібен мир – тобі й мені

І всім на світі дітям!

Не тільки вранці навесні

Нехай нам сонце світить.

Потрібен мир, трава в росі,

Усміхнений нащадок.

Потрібен мир усім-усім,

Отриманий у спадок.

     1981 року було прийнято рішення Генеральної Асамблеї ООН відзначати Міжнародний день миру в третій вівторок вересня. Вже пізніше, 2001 року, Міжнародний день миру був затверджений 21 вересня.

У нелегкий час для України цей день є по-своєму особливий. Ми так багато часу проводимо в соціальних мережах, говоримо про мир, намагаючись донести інформацію про ситуацію у нашій державі, що забули вже про позитивні емоції і маленькі радості живого спілкування.

В закладах освіти Глибоцького району відзначили Міжнародний день миру. Уроки миру, покази відеофільмів, їх обговорення, створення учнями масових формацій у формі голубів миру, виготовлення голубів-символів миру засвідчили позицію школярів та дорослих щодо прагнення миру . Міжнародний день миру надає можливість привернути увагу дітей та молоді до питань важливості миру і принципів гуманності, свободи, добра і поваги до оточуючих.


Проглядів матеріалу: 655 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.09.2014 | Комментарії (2)

     Мир на землі — це затишок і  тиша,
     Це сміх дитячий і душі політ,
     Коли поет чарівні вірші пише
    Про незвичайний, дивовижний світ.

     З нагодою святкування Всессвітнього Дня Миру, 19 вересня  в Купському  НВК №2  практичним психологом,  Ванзуряк Анною Василівною був проведений тренінг на тему: «Мир і дружба» . Мета: формування у  школярів понять: "дружба", "взаємодопомога". Виховання доброзичливого ставлення один до одного.
      Анна Василівна почала тренінг з мозкового штурму. Цікавою була вправа «Моя думка», за допомогою якої учні визначали чи потрібна в класі дружба чи не потрібна. Психологом  була подана коротка інформація з презентацією щодо святкування Дня Миру. Учні висловлювали свою думку щодо поняття дружби та миру. Вправа "Знайди собі подібного" дала змогу учням знайти  собі схожого. П’ятикласники передавали одне одному посмішку та комплімент. Тренінг завершився релаксаційною вправою та підведенням підсумків.


 

Проглядів матеріалу: 669 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.09.2014 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 912 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.09.2014 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024