Четвер, 25.04.2024, 23:14















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Вересень » 30

Її думки, її цілюща мова

Знаходять місце в кожному із нас.

Ніхто не зможе погубити слово:

Не змиє дощ і не потопче час.

Її рядки розтоплять в серці кригу;

Лунає в них той солов’їний спів,

Що нам дарує й відкриває книга

У кожній літері її повчальних слів.

В її устах шумить і гра діброва,

Сміється небо і щебече птах.

О, як рятує нас книжкова мова

Своєю мудрістю на білих сторінках.

 Сьогодні, 30 вересня відзначається Всеукраїнський День бібліотек. Не залишились осторонь цього свята і ми, учні Йорданештської ЗОШ І – ІІІ ст. Під керівництвом бібліотекаря школи: Кирчу О.А., та класним керівником    9 – го класу Меглей В.В., було організовано захід «Бібліотека – це книжковий дім». Учні розказували своїм  наступникам як поводитись правильно з книгами, вберегти їх від шкідників. Пролунали вірші та пісні  про книгу.

                                                                                   Кирчу О.А.

Проглядів матеріалу: 669 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.09.2014 | Комментарії (0)

      З нагоди дня народження Домки Ботушанської в Глибоцькому ліцеї провели Дні пам’яті великої поетеси. Пройшли години спілкування, екскурсії в музей Домки Ботушанської.
Домка Ботушанська - наша славетна землячка, народна поетеса, публіцистка, талановита художниця, писанкарка, вишивальниця, аматорка фольклору, громадська діячка.
Виросла в родині Сидора Ботушанського. Ази грамоти опанувала самотужкки, з 1924 р. - навчалася кілька років у румунській школі. В 1940-1941 рр., закінчивши вчительські курси, працювала в школі с.Кичера-Глибока, знялася в документальній кінострічці Ю.Солнцевої "Буковина - земля українська".
Перші вірші датовані 1927 р. У 30-ті роки XIX ст. друкувалася в чернівецьких періодичних виданнях, зокрема, в нелегальній газеті "Нове життя" і в дитячому журналі "Українська ластівка", у 1940-1941 рр. в альманасі "Вільна Буковина" та в газеті "Радянська Буковина". По війні виступала на сторінках запорізької та буковинської періодики. У 1973 р. побачила світ єдина прижиттєва збірка народної поетеси "Сини весни", підготовлена професором В.М.Лесиним. З його ж подачі з'явилася її велика добірка в колективній книзі "Яворова сопілка" (1991). Відтак твори Д.Ботушанської входили до видань: "Літературний дивосвіт Буковини", "Письменники Буковини" (обидві 1998), "Глогорожечка" (2003). У літературній спадщині Д.Ботушанської - цікаві поезії для дітей, автобіогра-фічна повість "Підземний дзвін" низка оповідань та творів мемуарного і публіцистичного характеру.
З юних літ виявила малярський хист, розвинутий навчанням у художника Є.Ліпецького. 1929 р. намалювала портрет Т.Шевченка, який обведений жовто-синіми смужечками, нині зберігається в Чернівецькому краєзнавчому музеї. Мають мистецьку вартість такі залишені нею художні роботи, як автопортрет, портрети Ю.Федьковича, Є.Ярошинської, Лесі Українки, зображення батька, доньки Ольги та ін.
Померла 31 жовтня 1994 р. в м. Мелітополі Запорізької області.У Глибоці її пам’ятають. Тут вона народилася й виросла , тут розквітнув її самобутній талант, тут її нарекли народною.
Запрошуємо відвідати музей Домки Ботушанської учнів і педагогів всіх шкіл нашої області. Ласкаво запрошуємо до  Глибоцького ліцею!

Проглядів матеріалу: 681 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.09.2014 | Комментарії (0)

    30 вересня  на базі районного методичного центру Глибоцького управління освіти відбулось засідання районної «Школи становлення педагога-дошкільника». У роботі школи взяли участь:Лариса Петрик – методист РМЦ, Олена Ропчан – керівник школи, вихователь-методист Молодійського ДНЗ, Олімпія Загудалова – вихователь Глибоцького ДНЗ та молоді вихователі дошкільних навчальних закладів району.

    Основними завданнями школи є:

1.Особистісне та професійне зростання педагогічних працівників дошкільних навчальних закладів, розкриття потенційних можливостей кожного педагога. 
2.Поглиблення педагогічних знань, формування професійної компетентності молодих вихователів. 

3.Постійне удосконалення науково – теоретичної підготовки з розділів чинних програм та методик дошкільної освіти. 

4.Вивчення та узагальнення кращого педагогічного досвіду, аналіз та визначення шляхів його творчого використання з врахуванням вимог сьогодення. 
5.Організація перегляду різних форм роботи з дітьми в ДНЗ району з послідуючим аналізом.

6.Підготовка молодих вихователів до участі у методичних заходах. 

       У ході  першого засідання в цьому навчальному році розглядалися наступні питання:

1.Нормативно-правова база  сучасного педагога.

2. Організація життєдіяльності дітей та планування навчально-виховної роботи.

3.Розвивальне середовище – головний чинник з формування повноцінної життєвотворчої особистості.

4. Майстер-клас «Мистецтво виготовлення ляльки-мотанки».

    Слухачі «Школи становлення педагога-дошкільника» відмітили практичну спрямованість засідання.  Користь приніс  і майстер-клас, який дав змогу оволодіти прийомами виготовлення ляльки-мотанки, які можуть використовуватись в дошкільному навчальному закладі.

     Обговорення побаченого проходило жваво, педагоги показали свої здібності під час виготовлення ляльки-мотанки,  висловлювали свої думки та ділилися власним досвідом.   

    Школа молодого вихователя покликана формувати життєву компетентність у молодих спеціалістів, які мають бути гарними послідовниками своїх наставників.

 

Проглядів матеріалу: 613 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.09.2014 | Комментарії (1)

   У системі людських цінностей і пріоритетів одне з найважливіших місць займає здоров’я людини як процес збереження і розвитку її психічних і фізіологічних функцій, оптимальної працездатності життя. Тому, дуже важливо використовувати сучасні методи та підходи до вивчення предмету «Основи здоров’я» , щоб у дітей формувалася позитивна мотивація на здоровий спосіб життя, а також правильне ціннісне ставлення до людського життя як до унікального феномену природи і буття взагалі.

 30 вересня практичним психологом, вчителем основ здоров’я Михайлівського НВК Анастасією Іванівною Унгурян  був проведений урок з елементами тренінгу для учнів 7 класу на тему «Я буду здоровим!».

Метою даного заняття було: поглибити знання, уміння і навички здорового способу життя серед учнів, щоб попередити небезпечну поведінку; розвивати вміння працювати в групі, виховувати толерантне ставлення один до одного.

За допомогою вправи «Знайомство» діти мали змогу розповісти про свої три найулюбленіші речі, своє кредо та заповітну мрію.  Ця вправа дуже добре впливає на створення позитивного мікроклімату в учнівському колективі, формування  власного «Я», підвищення самооцінки,  що значно покращує навчальну діяльність.

Прослухавши інформаційне повідомлення  на тему «Фактори ризику для здоров’я», учні зіграли у гру «Острів мрій»,  яка допомогла їм усвідомити, що ставлення до власного здоров’я впливає на здійснення будь-якої мрії. 

За допомогою дискусії «Моя особиста позиція», учасники заняття, сидячи в колі,  розглядали різні проблемні ситуації та висловлювали свої думки щодо їх розв’язання.

Завершальною була вправа «Подарунок», де учні дарували один одному гарний настрій за допомогою ласкавих слів, жестів та міміки. Адже наявність позитивних психологічних настанов за допомогою слова, почуттів і жестів стабілізує оцінку учня, створює ситуації успіху для учнів, емоційний комфорт на уроці, що є профілактичним засобом попередження психотравматизму, стресів та неврозів, формування психічного, духовного здоров’я. 

Проглядів матеріалу: 698 | Завантажив: ToniaRMC | Дата: 30.09.2014 | Комментарії (0)

     Війна на Сході України у ХХІ столітті кидає виклик усьому суспільству загалом та системі освіти зокрема.  Століття напрацювань юриспруденції та дипломатії не можуть заповнити  прогалин у вихованні: зерна ненависті, агресії, духовної сліпоти, засіяні у грунт бездуховності тепер проросли і дали свої гіркі плоди.  Саме тому державна політика  Міністерства Освіти і Науки України цьогоріч акцентує на  незамінності і важливості курсів духовно-етичного спрямування у вихованні молодого покоління.

«Християнська етика та  патріотичне виховання – дві ноги, якими молоде покоління упевнено крокуватиме в нове життя!» - така квінтесенція пройшла червоною ниткою інструктивно-методичної наради-семінару вчителів етики та християнської етики Глибоцького району, що відбулася 24 вересня 2014 року у конференц-залі РМЦ.

 В роботі наради взяли участь  - методист історії та етики ІППОЧО – Федорак Василь Федорович та викладач Міжнародного Міжконфесійного Теологічного інституту служіння настановленням  (ММІТСН) – Горбачова Лідія Іванівна.

«Питання полягає у тому, щоб на уроках християнської етики плекати у душі дітей життєві орієнтири на базі вічних цінностей, а не на рекомендаціях, політичній волі (чи неволі) тимчасових  політичних лідерів, господарів ЗМІ, законодавців моди та інших скороминучих авторитетів» - наголосив Василь Федорак.

 Методист розповів про планування, правову базу, секрети методики викладання предметів «Етика» та «Християнська етика». Зокрема, загострив увагу на науковому підході, без жодної прив’язки до вчення будь-якої конфесії, застеріг від використання на уроках релігійної літератури і тлумачень Святого Письма представників різних церков і напрямів, яких є аж понад 34.000 – єдиний універсальний підручник – Біблія!   

Майстер-клас з індуктивного методу вивчення, дослідження та застосування тексту  Біблії презентувала професор ММІТСН, співорганізатор Літніх та Зимових шкіл з християнської етики для вчителів у м. Хотин  – Лідія Горбачова.  Обрана тема дослідження суголосна ситуації в країні: «Молитва Йосафата перед обличчям загрози війни» - 2Хронік 20: 1-32. 

 Тонкощі методу дослідження Святого Письма за принципом «Біблія пояснює сама себе» осягали вчителі – учасники наради-семінару, залучившись до активної роботи. У процесі дослідження наголошувалося на різниці між релігійною та християнською етикою, актуальними прикладами стали ситуації із сьогодення.

 Своїми враженнями від поїздки до Ізраїлю поділилася заступник з виховної роботи Коровійської ЗОШ – Простебі Мар`яна Миколаївна. Ця подорож стала винагородою як  вчителю християнської етики, керівникові учениці – Влад Ірини, що виборола перемогу у конкурсі «Знавці Біблії» та здобула  гран-прі.  Емоційна розповідь пані Мар`яни із фото та відеоматеріалами перенесла  учасників семінару до Святих місць «Землі Обітованної». 

 Про участь у роботі VII літньої школи Християнської етики розповіла головний спеціаліст управління освіти – Рєпіна Олена Мірчівна. У своїй  доповіді вона наголосила на необхідності оволодіння науковими  методиками пізнання Святого Письма сучасним вчителем з  християнської етики. 

   «Такий підхід не викликав жодної напруги у нашому полікультурному, поліконфесійному  товаристві, що у поєднанні із атмосферою доброзичливості та щирості, яка панувала на школі, залишили найтепліші спогади та бажання діяти» - сказала пані Олена, презентувавши спільний проект управління освіти та газети «Новий день» - «На допомогу вчителю християнської етики». За спільною згодою присутніх Рєпіну О.М. було обрано головою методоб`єднання вчителів  етики та християнської етики.

Насамкінець, Студія поетичних мініатюр «Прості істини» презентувала літературно-музичну композицію «Молитва за Україну», текст якої на прохання учасників наради подаємо далі.

За результатами семінару затверджено методичні рекомендації.

                                                                                               Методист РМЦ – Микола Возняк

   

                           Молитва за Україну

Прекрасна, Богом створена земля –

Моя стражденна нене – Україно!

Я за твої колосисті поля,

І за твої сумні міста в руїнах,

За дух незламний, віру і любов,

За кожну краплю крові і сльозину –

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 684 | Завантажив: ToniaRMC | Дата: 30.09.2014 | Комментарії (1)

    На виконання наказу Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Чернівецької облдержадміністрації від 17 09.2014 року № 77 «Про набір учнів на I рік навчання в Буковинську Малу академію наук учнівської молоді на 2014/2015 навчальний рік» та відповідно до Положення про Малу академію наук України, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 24.02.2006 № 172/2006, Статуту Буковинської Малої академії наук учнівської молоді і з метою залучення обдарованої молоді загальноосвітніх навчальних закладів області до науково-дослідницької діяльності 27 вересня 2014 року у навчальних корпусах ЧНУ імені Юрія Федьковича проведено конкурсний відбір на навчання до Буковинської Малої академії наук учнівської молоді.

Впродовж вступної кампанії учнями Глибоцького ліцею подано більше 70 заяв. Серед них - 27 заяв учнів 9-10 класів.

Слід зазначити, що ліцеїсти відповідально поставилися до даного випробування і успішно здали екзамени на зарахування до різних відділень БМАНУМ.

Крім участі у конкурсі, наші учні мали змогу побачити корпуси та аудиторії Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, зануритися у вир студентського життя та помилувалитися красою осінніх Чернівців.



 
Проглядів матеріалу: 593 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.09.2014 | Комментарії (0)

  Сьогодні учні Глибоцької ЗОШ І-ІІІ ст. та Димківського НВК зустрілися з Чемпіоном Європи 2005 року та Світу 2006 року з бігу, кращим спортсменом України 2006 року Іваном Гешко. Зустріч була приурочена проведенню Олімпійського тижня спорту. Участь у зустрічі також взяла начальник відділу у справах молоді та спорту РДА Ольга Сабран, яка від імені райдержадміністрації вручила спортсмену цінний подарунок. Діти з перших уст дізналися про життєвий шлях спортсмена, його досягнення, поділились цікавими історіями та уважно вислухали поради спортсмена. Усі отримали багато позитивних емоцій та корисної інформації. З великим захоплення діти отримували від відомого спортсмена автографи. На завершення зустрічі «на доріжку» всі учасники заходу сфотографувалися на згадку.
 
 
/Files/photogallery/1067/Изображение 068.jpg
 
Проглядів матеріалу: 562 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.09.2014 | Комментарії (3)

     Дитячий садок - це Країна Дитинства, в якій господарюють найменші мешканці нашої країни - дітки віком від 3 до 6 років. А допомагають їм добрі, щирі, люблячі дорослі: вихователі, няні, музичні керівники, медсестри, психологи. Вони проводять цікаві заняття, прогулянки, екскурсії, свята, слідкують за здоров'ям вихованців... Саме тому до професійних свят додалося ще одне - Всеукраїнський день дошкільника.

День дошкілля – це ще одна нагода «золотому трикутнику» - педагогам, дітям та батькам – спільними зусиллями подарувати одне одному радість, створити яскраве свято, насичене вітаннями, музикою і сміхом.

У дошкільному підрозділі Грушівського НВК 29 вересня був організований виховний захід присвячений Дню дошкільника. Вихованці привітали всіх присутніх з даним святом. У приміщенні пролунали прекрасні вірші, жарти, загадки. Приємним подарунком до свята стали музичні привітання з боку дітей.

День Дошкільника у Грушівському НВК став святом для усіх. Дорослі відчули особливе ставлення і любов до себе, а малюкам було приємно і цікаво вітати своїх вихователів, створюючи радісний настрій.

За словами В.О.Сухомлинського «Виховання в широкому розумінні – це багатогранний процес постійного духовного збагачення й оновлення і тих, кого виховують, і тих, хто виховує». 

        Заступник директора з ВР                                          Зінкевич Д.В.

    

     

Проглядів матеріалу: 617 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.09.2014 | Комментарії (2)

     27 вересня ми відмічаємо Міжнародний день туризму. З нагоди цього свята  щороку у с. Просокиряни Глибоцького р-ну проводиться зліт юних туристів.  Цього року це вже XXVII тур.У табір «РАЙДУГА» прибуло 31 команда. На протязі трьох  діб команди змагались в різних видах змагань як фізичного так і інтелектуального характеру.

 Таким чином проводились змагання з виду «Маршрутна топографічна зйомка місцевості», на дистанції «Фігурне водіння велосипеду», «Туристсько-краєзнавчий маршрут»,«Велоралі»,  водного туризму «Рятувальні роботи»(катамаран), «Слалом» (байдарка). Учасники також змагали у таких конкурсах як «Краєзнавча вікторина», «Як я знаю правила», «Візитка команди», «Конкурс капітанів», «Туристська пісня», «Пропаганда та реклама туризму.

Призові місця здобули команди Глибоцької ЗОШ, Карапчівського ліцею,   Сучевенської ЗОШ.  Непогані результати показала  команда Купського НВК, незважаючи на те, що у нас немає туристичного гуртка. Але діє гурток «Юні музеєзнавці» і саме члени цього гуртка  приймали участь у цьогорічних змагань.

 Суддівська колегія на чолі з директором Глибоцького ЦТКСЕУМ Дудком А.П.  справедливо оцінили кожного із учасників.

Діти залишились задоволеними адже три дні підряд вони спали у наметах, готували їжу на вогнище, спілкувались, подружились, змагалися, шуткували разом.

 ЕЛЕОНОРА СКІПОР, керівник гуртка «Юні музеєзнавці» Купського НВК

Проглядів матеріалу: 530 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.09.2014 | Комментарії (0)

  26 вересня бібліотекарем Михайлівського НВК Діаною Вікторівною Гушул був проведений виховний захід присвячений Всеукраїнському дню бібліотек під назвою " Свято тих, хто любить книгу", а токож була оформлена книжкова виставка " Майбутнє за бібліотеками!".
    Метою заходу було: розширитити читацький світогляд, уявлення учнів про значення книг у житті людини; сприяти розвитку допитливості, інтересу до книг,  виховувати любов і бережливе ставлення до книг, прагнення до знань.
    У ході свята діти із задоволенням переглянули відеофільм " Про створення книг", а потім зустріли своїх улюбленних казкових героїв: Незнайка, Червону - Шапочку, Попелюшку та багатьох інших. Усі присутні отримали задоволення від свята.

Проглядів матеріалу: 583 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.09.2014 | Комментарії (1)

     «Дитинство – це ранок життя людини, а ранок має бути щасливим», - зазначала талановитий педагог і вчений із світовим ім’ям – Софія Русова. Щастя малюків, сонячні усмішки на їхніх обличчях цілковито в наших руках – у руках педагогів. Ми, дорослі, відповідальні за щасливе майбутнє дітей за здійснення їхніх мрій і сподівань.

27 вересня ми всі традиційно відзначаємо День Дошкільника. Дошкільний педагог – не просто професія, це – доля. Складна, неспокійна та водночас щаслива, захоплива, радісна – справжня.

У Старововчинецькому садочку діти отримують доступну і якісну дошкільну освіту та виховання. Оточують дітлахів жваві, яскраві, хвилюючі стосунки, активні дії зі словом, музикою, художньою діяльністю, фізкультурними вправами, казкою, грою. Тут ми всі разом вчимося берегти своє здоров'я, жити в гармонії з собою та світом, вчимося позитивної самооцінки та відповідальності, формуємо почуття власної гідності, піклуємося про розвиток тіла і розуму, навчаємо дітей добра і краси.

Проглядів матеріалу: 661 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.09.2014 | Комментарії (1)

   26 вересня для малят дошкільного підрозділу «Ластівка» Купського НВК видався яскравим і веселим. І не тільки цей день, а й цілий тиждень дарував їм несподіванки і приємні моменти: конкурси, дні гумору і казки. З 22 вересня по 26 вересня в закладі відбулися заходи, приурочені Всеукраїнському Дню дошкілля. 

День Дошкілля – це ще одна нагода сказати добрі, гарні слова на адресу тих, хто віддає свою любов і серце малюкам, розвиває в них найкращі риси, виховує й навчає життєвої мудрості. Вихованцям дошкільного закладу пощастило, бо тут працюють люди, які переймаються вихованням дітей дошкільного віку, вкладають у свою працю тепло сердець, любов та творчість.
Святкуванню передувала виставка «Від творчого вихователя - до творчого вихованця», яку підготували педагоги закладу, випуск стінгазети «Дитячий садок очима малюка» та збірка з віршованими творами педагогів і батьків, присвячених дитячому садку та професії вихователя. Діти прийняли активну участь у конкурсі малюнків «Садочок рідний, ти – моє життя». Кульмінацією свята став концерт дитячої музичної творчості.

Проглядів матеріалу: 654 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 30.09.2014 | Комментарії (1)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024