П'ятниця, 26.04.2024, 06:06















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Вересень » 23 » Нарада-семінар вчителів українознавства
09:53
Нарада-семінар вчителів українознавства

    19 вересня 2014 року на базі районного методичного центру управління освіти Глибоцької РДА у рамках щорічних інструктивно-методичних нарад педагогічних працівників відбулася нарада-семінар вчителів, які  викладають українознавство у навчальних закладах Глибоччини.

З доповіддю «Підсумки українознавчої роботи за 2013-2014 н.р. Основні завдання, принципи та підходи щодо викладання українознавства на 2014 – 2015 н. рік» виступила Пенюк Л.С., методист української мови та літератури, світової літератури та українознавства. Педагогам району рекомендовано у рамках тижня українознавства, літератури рідного краю провести уроки пам’яті, книжкові виставки, зустрічі з митцями слова, а також наголошено  на продовженні роботи щодо зміцнення навчально-матеріальної бази кабінетів  українознавства, шкільних музеїв.

         « Про участь у ІІ та ІІІ етапах Міжнародного конкурсу з українознавства у 2014/2015 н.р.» розповіла голова районного методичного об’єднання, вчитель українознавства Глибоцької ЗОШ І-ІІІст. Коваль Ю.С, учні якої є щорічними переможцями конкурсів з українознавства. Особливу увагу було звернуто на  залучення   учнів  до  участі у Всеукраїнському конкурсі «Соняшник» та в  VІ Всеукраїнському конкурсі з українознавства «Патріот». А ще Юлія Степанівна радо поділилася власними  методичними матеріалами, які допоможуть підвищити ефективність викладання курсу українознавства .

        Мінченко Т.А., методист НМЦ виховної роботи ІППОЧО , у виступі на тему «Науково-методичний супровід викладання курсу українознавства » значну увагу приділила особливостям нерозривності навчального і виховного процесу в загальноосвітніх навчальних закладах,  вивченню і відродженню традицій, пошани до історичного минулого, любові до рідного краю його та культури.

    Тамара Антонівна наголосила на  участі учнівських  та педагогічних колективів в обласному проекті «Над світом українським вишиванка цвіте», метою якого є не тільки  збагачення  і узагальнення знань про вишивку як вид декоративно-ужиткового мистецтва, ознайомлення з історією і традиціями української народної вишивки, виховання шанобливого ставлення до традицій національної вишивки,  а й  створення реєстру даних про майстрів народної творчості.

     Презентовані  зошити для практичних робіт з українознавства одержали високу оцінку педагогів району, відмічено їх беззаперечну цінність.

     Протягом наради вчителі обмінювалися досвідом участі у благочинній акції «Допоможи пораненому солдату», зокрема  вчитель Молодійської ЗОШ І-ІІІст. Скаловська С.С. запропонувала присутнім переглянути ролик з досвіду патріотичного виховання .

    Особливу цікавість у присутніх викликала робота  Топольницької В.Г., вчителя української мови та літератури, оформлена до 180 річниці з дня народження Ю.Федьковича.

Обговоривши актуальні проблеми викладання українознавства у 2014-2015 н.р., учасники секційного засідання прийняли  методичні рекомендації щодо підвищення ефективності українознавчої роботи.

Нарада-семінар вчителів українознавства

Переглядів: 650 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024