Четвер, 25.04.2024, 14:48















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 21
Гостей: 21
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Вересень » 30 » Урок з елементами тренінгу «Я буду здоровим!»
15:17
Урок з елементами тренінгу «Я буду здоровим!»

   У системі людських цінностей і пріоритетів одне з найважливіших місць займає здоров’я людини як процес збереження і розвитку її психічних і фізіологічних функцій, оптимальної працездатності життя. Тому, дуже важливо використовувати сучасні методи та підходи до вивчення предмету «Основи здоров’я» , щоб у дітей формувалася позитивна мотивація на здоровий спосіб життя, а також правильне ціннісне ставлення до людського життя як до унікального феномену природи і буття взагалі.

 30 вересня практичним психологом, вчителем основ здоров’я Михайлівського НВК Анастасією Іванівною Унгурян  був проведений урок з елементами тренінгу для учнів 7 класу на тему «Я буду здоровим!».

Метою даного заняття було: поглибити знання, уміння і навички здорового способу життя серед учнів, щоб попередити небезпечну поведінку; розвивати вміння працювати в групі, виховувати толерантне ставлення один до одного.

За допомогою вправи «Знайомство» діти мали змогу розповісти про свої три найулюбленіші речі, своє кредо та заповітну мрію.  Ця вправа дуже добре впливає на створення позитивного мікроклімату в учнівському колективі, формування  власного «Я», підвищення самооцінки,  що значно покращує навчальну діяльність.

Прослухавши інформаційне повідомлення  на тему «Фактори ризику для здоров’я», учні зіграли у гру «Острів мрій»,  яка допомогла їм усвідомити, що ставлення до власного здоров’я впливає на здійснення будь-якої мрії. 

За допомогою дискусії «Моя особиста позиція», учасники заняття, сидячи в колі,  розглядали різні проблемні ситуації та висловлювали свої думки щодо їх розв’язання.

Завершальною була вправа «Подарунок», де учні дарували один одному гарний настрій за допомогою ласкавих слів, жестів та міміки. Адже наявність позитивних психологічних настанов за допомогою слова, почуттів і жестів стабілізує оцінку учня, створює ситуації успіху для учнів, емоційний комфорт на уроці, що є профілактичним засобом попередження психотравматизму, стресів та неврозів, формування психічного, духовного здоров’я. 

Переглядів: 698 | Додав: ToniaRMC | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024