П'ятниця, 29.03.2024, 09:11















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Вересень » 22 » День миру в Глибоці
18:30
День миру в Глибоці

        Відзначення Дня миру – нова традиція,  яку започаткували цієї неділі на Глибоччині,  не надумана, нав’язана кимось  ідея, а потреба,  породжена нелегкими часами, навіяна бажанням молоді єднатися та гуртуватися заради процвітання України, крокувати в ногу зі світом, сприяти зростанню іміджу району.  Глибоцький виявився єдиним із районів, що ініціював подібне свято, чим викликав інтерес області та зйомку непересічної події телеканалом «Буковина».

    О 13. 00 площа Героїв майдану розквітла вишиванками, синьо-жовтими прапорами та понад усе – посмішками на юних обличчях молоді – лідерів учнівського та студентського самоврядування, що з`їхалися з-понад 20 шкіл, з усіх  куточків району аби виявити свою  активну життєву позицію та бажання особисто долучитися до розвитку громадянського суспільства у краї.  Саме такою була першочергова мета організаторів – відділу у справах сім`ї та молоді, управління освіти, відділу культури РДА, громадських молодіжних організацій, небайдужих освітян, у колі яких визріла ідея заходу: знайти активну молодь, а згодом об`єднати зусилля у роботі районного молодіжного парламенту. 

       І патріотична поезія у виконанні учнів Глибоцької  ЗОШ, і пісня із синім та жовтим полотнищами – феєричне дійство від учнів Глибоцького ліцею, і зворушливі листи солдатам на фронт від учнів Камянської ЗОШ,  і 200 голубів від громадської організації «Федерація професійних голубівників Глибоччини» (Президент – Степан Безушко), що знялися у небо, як  надії про мир в Україні – всі складові урочистого дійства на площі окриляли і єднали.

      Мирна хода центром Глибоки під керівництвом очільника Козацької варти – Іллі  Лупуляка та щира експресія гасел, якими задавала потужний тон – викладач Олеся Чубрей, відлунювали голосами понад 100 юнаків і дівчат на марші миру – від традиційних – «Слава Україні – героям слава!» до авторських – «Крим і Донбас – наш! Путін з України – марш!» з легкої подачі в.о. керівника апарату РДА – Валентини Безверхньої.

     Зворушливі проводи воїнів в АТО – Валерія Лучака, Степана Опеченика та Івана Вільчука стали тим потужним тризвуком заходу, з якого виростає патріотизм у юному серці.

     По завершенні урочистої частини ведучий заходу – Віталій Мостовий – голова молодіжного руху «Молодь Глибоччини»  закцентував увагу присутніх на регістрації до різних напрямів роботи майбутнього парламенту та запросив до розважально- патріотичної частини свята – молодіжних, «платних» флеш-мобів, в результаті проведення яких було зібрано понад 1000 грн. на потреби воїнів АТО.  До всіх інших пожертвувань долучився і районний комітет профспілки працівників освіти, придбавши для воїнів велику партію води та цигарок.

    Реалізації шляхетної мети сприяли не лише небайдужі молоді та старші глибочани, але й Господь Бог з неба, подарувавши сонце та чисте небо у проміжку з 13 до 15.00 години – якраз на час проведення свята. А до початку і по закінченні зросив спраглу землю дощем. Приймемо це за добрий знак і єднаймо зусилля у добрих намірах задля відновлення миру в Україні!

Олена Рєпіна – головний спеціаліст управління освіти РДА
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Переглядів: 632 | Додав: Ulia_RMC | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 1
+1  
1 ToniaRMC   (23.09.2014 12:45) [Материал]
good heart heart heart

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024