Субота, 20.04.2024, 08:44















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Лютий » 12
         Перечитуючи безсмертні  твори Т.Г. Шевченка, які й сьогодні не втратили своєї актуальності, гортаючи альбоми з репродукціями живописних і графічних робіт, кожна творча особистість  відчуває силу й велич його духу, що дає наснагу , спонукає до творчості. З ініціативи обласної державної адміністрації, Департаменту освіти і науки Чернівецької облдержадміністрації, Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області започатковано проведення обласної мистецької  акції «Поезія Шевченка у вишивці»,  присвяченої  200-річному ювілею видатного сина українського народу Тараса Шевченка.
         Акція спрямована на відродження традиційної народної вишиванки Буковини, виконання різних вишивальних технік: від хрестика – до низинки, мережок стебнівки, ретязів, виколів, ляхівок, настилу, поверхності, кісок тощо, розвиток самосвідомості, здатностей до творчої самореалізації, пропагування та актуалізація доробку Тараса Шевченка як знакової постаті та  гідного відзначення Року Тараса Шевченка на всіх рівнях закладів освіти,
    До участі у мистецькій акції «Поезія Шевченка у вишивці» долучились і учні Глибоцької ЗОШ І-ІІІ ступенів. Юні майстри вишивали картини, рушнички,серветки. Найкращою було визнано роботу учениці 11-А класу Амін Аміни. Дівчині припала до душі поема «Катерина», в якій показано гірку жіночу долю, тому саме ця історія лягла в основу сюжету картини.                Катерина — виплаканий поетом образ жінки, яку власна щирість і довіра прирекли на ганьбу й смерть. Проста, щира, відкрита, з чистим серцем дівчина , зустрівши офіцера, який вражає її вродою, лагідними словами, вогненними поглядами, покохала його, не вагаючись. Вона не може навіть і подумати, що людина, якій вона віддала душу і тіло, може її скривдити. Увесь світ здається їй рожевим, святковим . Саме тому Аміна зі своїм керівником Максимюк Л.І. вирішили вишити картину не на звичайній канві,а на рожевій та ще й з сухозліткою.
   Та офіцер безчесно кидає дівчину. Для Катерини та її батьків настає страшний суд, справжній суд честі, бо жіночу честь суворо стережуть люди і не дарують помилок – світ перетворюється на сірий морок.
        Щоб передати всю безвихідь, усе те горе , контури постатей Катерини, її батьків та людей, що так легко осудили, забувши про заповіді Божі,вишито сірими нитками.
     Для виконання роботи Амін Аміна обрала техніку «косий хрест».
Картину було презентовано учням школи та учасникам районного конкурсу Шевченківських читань.



 
Проглядів матеріалу: 782 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 12.02.2014 | Комментарії (2)

    Для всього світу вже понад півтора століття слово «Україна» нерозривне з ім’ям Тараса Шевченка, бо йому судилося стати глашатаєм мрій і прагнень народу, символом своєї нації та країни.
         З нагоди вшанування пам’яті Великого Кобзаря  в Глибоцькій ЗОШ І-ІІІ ступенів було проведено літературно-мистецькі читання «Велич поета – до кожного серця». Шкільнний бібліотекар Цуркан М.Н. презентувала бібліотечну виставку – присвяту «Кобзареві шану складаємо».        
Всі учасники заходу з захопленням декламували твори великого Кобзаря. , намагалися донести до слухачів всю велич Шевченкового слова.
    Поважне журі у складі Осіпової А.І., Цуркан М.Н. , Чугуєвої Н. В., Бошелюк А.О. та Коваль Ю.С. відзначили найкращих:
Мунтян Аня – І місце,
Гіба Сергій – І місце,
Рєпіна Анастасія – ІІ місце,           
Стрельчук Олександр - ІІ місце,
Овдеюк Лариса - ІІ місце,
Лупуляк Євгенія - ІІ місце,
Гринчешен Валентин - ІІ місце,
Шмідт Наталія – ІІІ місце,
Бута Сніжана – ІІІ місце,
Зеленівська Мілана – ІІІ місце,
Ставіла Мирослава – ІІІ місце,
Остафі Ірина – ІІІ місце,
Мігорян Оксана – ІІІ місце.



Проглядів матеріалу: 1079 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 12.02.2014 | Комментарії (1)

                                                   "У казці, як уві сні, немає меж для  уяви.                                                     Людська свідомість цілком вільна, 

                  тут по–особливому передається 
          внутрішнє життя дитини."

 

    Казка супроводжує людину впродовж усього життя, допомагає її успішній соціалізації й ефективному засвоєнню життєвих уроків. Казка для дитини – це не просто вигадка, фантазія, це особлива реальність світу почуттів.

   Казкотерапія – це один із ефективних методів роботи з учнями початкових класів, які зазнають тих чи інших емоційних та поведінкових труднощів. Суть цього методу у створенні особливої казкової атмосфери, яка робить мрії дитини дійсністю, дозволяє дитині вступити у боротьбу зі своїми страхами, комплексами.

Основний принцип казкотерапії – цілісний розвиток особистості, турбота про душу, зцілення казкою.

  11 лютого 2014р. у Михайлівському НВК практичним психологом Анастасією Іванівною Унгурян було проведено заняття з елементами казкотерапії для молодших школярів на тему «Казка в гості завітала».

  Діти прослухали казку «Квітка-семицвітка» Хухлаєвої. Метою даної казки було формувати уявлення дітей про труднощі навчання в школі, конфлікти з учителем, труднощі, які виникають під час засвоєння навиків письма; розвивати уміння аналізувати ситуацію, робити висновки; виховувати почуття доброти, співпереживання, милосердя.

   Наступним кроком було виготовлення власноруч Квітки-семицвітки, з чим дітки впоралися на відмінно. Кожен учень розмалював та написав на пелюстках квітки свої бажання.

Проглядів матеріалу: 1174 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 12.02.2014 | Комментарії (1)

     10 лютого в  Купському НВК №2 практичним психологом Ванзуряк Анною Василівною був проведений тренінг з вчителями «Розвиток творчих здібностей педагогів».  
   Мета тренінгу: розвиток креативних і комунікативних здібностей педагогів; створення сприятливого мікроклімату в колективі; розвиток мотивації вчителя до самовдосконалення у різноманітних сферах життя.
   Анна Василівна підготувала цікаву інформацію по розвитку творчих здібностей вчителів. Також присутні  переглянули презентацію про творчість педагогів.
  Тренінг почався з ознайомлення із правилами роботи. Під час тренінгу використовувалися  такі вправи: «Очікування», «Сонечко», «Самопрезентація», «Моє бачення творчого вчителя»,  «Казковий вернісаж», «Лимон».
Тренінг завершився рефлексією, вправою «Мені сьогодні…».  Попрощалися учасники тренінгу, використавши вправу «Аплодисменти» .

        Заступник директора з НВР  Кирстюк О.М.
                                                                                    
                         



Проглядів матеріалу: 873 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 12.02.2014 | Комментарії (5)

  Опубліковано річний план закупівель по управлінню освіти Глибоцької РДА на 2014 рік. Ознайомитись - Тисни тут ... Читати далі - тисни тут
Проглядів матеріалу: 684 | Завантажив: Микола | Дата: 12.02.2014 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024