Четвер, 25.04.2024, 04:17















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Лютий » 18

     В Турятському НВК з 10 по 14 лютого для учнів 7-11 класів  було проведено п'яте заняття з циклу «Чесна гра» -  «Уникай ризиків!»

    Метою було сформувати навички оцінки ризиків для здоров'я учнів з точки зору інфікування ВІЛ та іншими соціально -  небезпечними захворюваннями,  сприяти усвідомленню наслідків епідемії  ВІЛ для окремої людини та її оточення.

    Наприкінці заняття учні одержали  уявлення про ризики інфікування ВІЛ, уміння пояснити наслідки інфікування ВІЛ для людини, оточення та суспільства.



Проглядів матеріалу: 952 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.02.2014 | Комментарії (2)

     До 200-річчя Тараса Шевченка у чернівецькому видавництві «Букрек» побачила світ книга «Пісенна Шевченкіана». Її упорядкувала Оксана Івасюк, передмову написала Софія Майданська. Як зазначають видавці, це перше подібне видання, яке містить в такому обсязі відомі та маловідомі музичні твори на слова Тараса Шевченка. В анотації видавці зазначають, що поезія Тараса Шевченка залишається невичерпним джерелом натхнення для українських композиторів і народної музичної творчості, а пісенна Шевченкіана вражає своєю свіжістю і різнобарвністю.

До ювілейноо видання увійшли ноти класиків українського музичного мистецтва і тексти пісень. Це ювілейне видання, Книга містить пісні, хорові твори на слова Тараса Шевченка, а також твори, присвячені Кобзареві.

Книга випущена на замовлення Державного комітету телебачення і радіомовлення України у рамках програми «Українська книга» накладом 1000 прим.

Чернівецька область отримала 400 примірників, які безоплатно будуть передані бібліотекам області.

Проглядів матеріалу: 865 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.02.2014 | Комментарії (1)

     Заняття за межами приміщення дитячого садочку – завжди викликає у дітей велике задоволення, адже вони дають можливість вийти зі стін приміщень на широкий простір.

 У холодний період  заняття з фізичного виховання фізінструктор Чорней Н.І. проводить наприкінці прогулянки, щоб по закінченні діти швидко зайшли в приміщення.

Зав. ДНЗ Чорней Н.В.







                                                          
Проглядів матеріалу: 2623 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.02.2014 | Комментарії (1)

"Війну в Афгані не забути,

Бо на негоду рани ниють.

Шлях караванний, їх маршрути…

І злі вітри в пустелі виють."

                 14 лютого 2014 року в Червонодібровському НВК до 25-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану проведено годину пам’яті «Герої завжди поміж нас…».

           Вшанувати пам'ять воїнів-афганців, зокрема, загиблого односельчанина Скуляка Миколу Івановича, ознайомити учнів з передумовами афганської війни, донести до школярів думку про те, що війна – це велика жорстокість, горе, смерть і біль – це основна мета даного заходу. Афганську війну ніколи і нікому не викреслити з календаря, ця подія і її герої незмінно житимуть в пам’яті людей – з таким переконанням сприйняли годину пам’яті школярі НВК.

           В рамках даного заходу відбулася зустріч з родиною загиблого воїна-афганця Скуляка Миколи Івановича. Його сестри згадували свого єдиного брата зі сльозами на очах, багато розповідали про його дитинство та юність. Школярі були глибоко вражені цією зустріччю.

         Члени учнівського самоврядування 5 класу в цьому навчальному році розпочали роботу над проектом «Герої поміж нас…», по завершенню  якого буде створено збірку матеріалів пам’яті  про нашого односельчанина, який загинув в Афганістані.

Проглядів матеріалу: 1136 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.02.2014 | Комментарії (0)

    Птахи не тільки прикрашають наше життя, вони перші помічники людини у боротьбі проти шкідливих комах та гризунів. Їх здавна називають санітарами лісу та полів. Тому люди також повинні дбати про пернатих. Найважче птахам приходиться взимку, коли падає білий лапатий сніг і віють холодні вітри. Ви вже , мабуть, знаєте,що деякі птахи відлітають у теплі краї, а інші, найсміливіші, залишаються зимувати.

17 лютого в Черепковецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів в рамках екологічної акції відбувся захід «Зимуючі птахи».Його підготували вчителі біології  

Романюк М.І. та керівник екологічного гуртка Зеленівська Л.І.

Вчителі разом з учнями 5-6 класів входили в ролі пташок розповідали вірші,співали пісень.

Марія Іванівна Романюк наголосила,що вітер січе в обличчя. Намело снігу. Нам тепло в оселях, затишно. А як почувають себе пернаті друзі, що зимують у нас? Важкувато їм, бідним вижити у скрутні зимові місяці. І сьогодні ми зібралися для того, щоб більше дізнатись про зимуючих птахів тому, що велику користь приносять вони , знищуючи гризунів, шкідливих комах. 

 Отже, пташок треба охороняти і допомагати їм прогодуватися взимку .Перший закон про охорону птахів був виданий у 1328 році Людвігом Баварським, в якому говориться: "Тяжкий штраф чекає на того, хто впіймає синицю - кропіткого ловця комах.

Порушник закону повинен: 
-заплатити королівську подать у розмірі 60 шилінгів; 
-віддати красиву руду курку і 12 курчат, як відшкодування.'' 

Наприкінці свята, учні з радістю побігли підгодовувати «Зимуючих птахів».

 Педагог організатор                                                   Барарюк В.І.










Проглядів матеріалу: 980 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.02.2014 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 826 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.02.2014 | Комментарії (0)

     З нагоди 25-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану в Чагорській ЗОШ   було проведено ряд заходів. 11 лютого влаштовано перегляд фільму «Афганский излом» (9, 10 класи).   12 лютого організовано зустріч з воїнами – інтернаціоналістами. Серед запрошених були воїни-афганці Савчук В. В., Думитрович А.В., Котик Г.В. та учасник миротворчої місії у Югославії Лещук О. В.

Учні 1-5 класів виготовляли вітальні листівки для учасників бойових дій в Афганістані, які вручили під час зустрічі. 13 лютого було проведено  урок-лекцію в 11 класі на тему «Радянсько-афганська війна». У підсумок проведених заходів, 13 лютого  учениця 11 класу, Савчук В.В., презентувала пошуково-дослідницьку роботу «Долі обпалені війною» для 8-11 клсів.









Проглядів матеріалу: 813 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.02.2014 | Комментарії (0)

Проглядів матеріалу: 793 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 18.02.2014 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024