Четвер, 18.04.2024, 20:46















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Лютий » 22

    Сьогодні, 22 лютого 2014 року, на базі багатопрофільного ліцею для обдарованих дітей проходить ІІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з хімії.Директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту  Михайло Бауер наголосив, що Департамент працює у звичному режимі: «Ми повинні створити нашим дітям можливість нормально навчатися і на належному рівні взяти участь у IV етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін. Адже ми прагнемо зберегти V місце на рівні держави за результатами учнівських олімпіад».

Михайло Йозефович закцентував увагу на тому, що сьогодні потрібно піднімати рівень викладання хімії в навчальних закладах краю.

Олімпіада з хімії відбуватиметься протягом двох днів – 22 та 23 лютого. Сьогодні, після відкриття, учні 1 годину відповідають на тестові завдання, потім всі учасники забезпечуються безкоштовним обідом, далі – учні пишуть практичне завдання (2 години).

Наступного дня, 23 лютого, ІІ практичний тур олімпіади буде проходити на базі Інституту хімії, біології та біоресурсів Чернівецького національного університету ім.Ю.Федьковича.

Як зазначив Михайло Йозефович, у понеділок з 9 до 10 години кожен учасник олімпіади має право подати на апеляцію, після чого, о 13.00 на сайті Департаменту будуть опубліковані остаточні результати.

Належну роботу олімпіади з хімії також забезпечують: заступник директора Інституту післядипломної педагогічної освіти Тамара Богачик; головний спеціаліст відділу дошкільної, загльної середньої та позашкільної освіти Департаменту Ірина Ісопенко; завідувач науково-методичного центру природничо-математичних дисциплін Інституту післядипломної педагогічної освіти Ольга Біляніна; професор, доктор хімічних наук Ярема Тевтуль; директор Багатопрофільного ліцею для обдарованих дітей Марина Семанюк.








Проглядів матеріалу: 1164 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.02.2014 | Комментарії (0)

     Тарас Григорович Шевченко присвятив усе своє життя служінню рідній Україні та боротьбі з її пригноблювачами. Для всіх він постає насамперед поетом-борцем. За блискучим зображенням героїчного минулого й страждань поневоленого народу часом можна не помітити іншого Шевченка - тонкого лірика, якому не чуже все людське, у тому числі й кохання. Тарас Шевченко мав свій ідеал жінки, він кохав її і був коханим.

"Кобзар у полоні жіночих чар" - так називався літературний вечір до дня народження Т.Шевченка, який відбувся у Глибоцькій ЗОШ І-ІІІ ст У святково прикрашеній залі зібралися школярі, вчителі. Учні 8-Б класу ( класний керівник Чугуєва Н.В.) запросили всіх присутніх на презентацію проекту, у ході якої перегорнули три цікаві сторінки віртуального журналу: "Втрачене кохання", "Полтавки в домі Т.Шевченка", "Кохання без взаємності".

Учні з натхненням і великою повагою розповіли про жінок, які полонили серце Т.Шевченка і назавжди лишили слід у його поетичному та художньому світах, продекламували балади, вірші та поеми про кохання, які стали шедеврами української інтимної лірики.

Його любовні поезії сумні, а подекуди трагічні, як і його доля. Та в них навіки залишився з нами той, "хто зробив своє велике діло, хто не зазнав щастя живим і кого ждало інше щастя вже по його смерті, тяжко зароблене щастя, безсмертне слово во віки і віки...".




Проглядів матеріалу: 1032 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.02.2014 | Комментарії (1)

       В Купському НВК №2 учитель трудового навчання Тіміш Віорел Георгійович провів відкритий урок на тему «Електромонтажний інструмент та прийоми роботи з ними».
   Мета уроку: сформувати практичні знання, уміння, навички правильної роботи з електромонтажним інструментом; розвивати пізнавальну активність та самостійність учнів; виховувати відповідальність, повагу до професії електрика.
    Обсяг поданого учителем матеріалу відповідає темі уроку. Використання різних видів роботи (розповідь, бесіда, вправи практичного характеру) виявилися доцільними та дійовими.
    Учитель пов’язав  тему із життям. Довів вагомість теми уроку в практичній життєдіяльності, спонукав до зацікавленості змістом уроку.
             Заступник директора з НВР                Кирстюк Олена Миколаївна
Проглядів матеріалу: 1153 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.02.2014 | Комментарії (1)

         Однією з ефективних форм роботи  в школі є проведення предметних тижнів, які готують вчителі-предметники разом з учнями. Глибше пізнати той чи інший предмет, відкрити для школярів нові його грані - завдання кожного предметного тижня. З 7 по 14 лютого у Тереблеченській ЗОШ І-ІІІ ступенів вчителями було організовано та проведено цикл заходів   об’єднаних в предметному тижні математики та фізики.
Павлюк Міхаєла Георгіївна та Панчук Леонтина Тодорівна продовжили добру традицію проведення тижня математики. Вчитель фізики Панчук Дорин Васильович  зацікавив всіх учнів школи до участі у цікавих заходах.
07.02  На загальношкільній лінійці відбулося відкриття тижня. Цього дня вчитель Панчук Д. В. провів відкритий урок з фізики у 8-му класі. Також організував після уроків захід  «Фізика у їдальні». Учні 11-го класу дослідили та  розповіли всім присутнім   про властивості кухонного приладдя з різних матеріалів та якості. Запропонували  різноманітні поради, фокуси та незвичайне меню. Захід пройшов жваво і цікаво.
11.02   Надзвичайно цікавими  пройшли математичні конкурси проведені вчителями математики  Павлюк М. Г. та Панчук Л. Т.
12.02  Брейн –ринг між учнями 5-го та 6-го класів.
13.02  Кульмінацією тижня став конкурс «Математички чи математики» серед дівчат та хлопців 7-11 класів. Школярі показали, що вони люблять математику і знають як використовувати свої знання на практиці .
14.02  Вручення грамот та нагород зробили підсумки тижня  яскравими.
ЗДВР  Чупрун В.Л.

































Проглядів матеріалу: 1034 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.02.2014 | Комментарії (1)

       Сьогодні, 22 лютого 2014 року, на базі Вищого професійного училища №3 м. Чернівці стартував ІІІ Всеукраїнський етап учнівської олімпіади з психології та педагогіки. В урочистому відкритті взяли участь: директор Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області Григорій Білянін, головні спеціалісти Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Чернівецької облдержадміністрації Наталія Голубяк та Оксана Сакрієр; завідувач науково методичного центру практичної психології та соціальної роботи ІППО ЧО Діана Романовська; директор ВПУ №3 м. Чернівці Олеся Нікішина.

Із вітальним словом до переможців ІІ етапу Всеукраїнської олімпіади звернувся Григорій Іванович, побажавши їм ентузіазму, успіхів та нових звершень.

Також до учнів звернулася Оксана Леонідівна, яка побажала школярам максимальної зібраності та впевненості у власних силах.

Діана Романовська ознайомила присутніх із алгоритмом проведення інтелектуальних змагань.

Олімпіада відбувається у один тур, який складається із двох частин. І частина (теоретична) включає тести психолого-педагогічної спрямованості, творчу письмову роботу та аналіз психолого-педагогічної ситуації. ІІ (практична) частина передбачає презентацію відео-міні-уроку для учнів початкової школи з використанням мережних технологій, засобів комунікацій.

Учасниками олімпіади стали учні 10-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів краю. Участь в інтелектуальних змаганнях взяли усі школярі, із 30 зареєстрованих.








Проглядів матеріалу: 1181 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 22.02.2014 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024