П'ятниця, 26.04.2024, 02:32















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Лютий » 15
    Ти – вічний біль, Афганістан,
        Ти – наш неспокій.
        І не злічить глибоких ран
        В  борні жорстокій.
    І не злічить сліз матерів,     дружин, дітей –
   Не всі вернулися сини із тих ночей…"
    Після Другої світової війни вихідці з України брали участь у війнах і військових конфліктах у 26 країнах світу, де гідно і мужньо виконували інтернаціональний обов’язок. Та найбільш тривалою і тяжкою стала війсь-ково - політична спецоперація в Афганістані: 160 тисяч українців пройшли вогненними дорогами цієї країни, 3360 не повернулися додому, більш як 8 тисяч зазнали поранення, понад 100 тисяч перенесли складні захворювання. Над головами воїнів - афганців свистіли кулі. Кожна хвилина їхнього життя могла стати останньою. Але їм випало щастя вижити і повернутися до рідної домівки. Тому саме завдяки героям -ветеранам, ми можемо з перших уст почути про жахливі події того часу, їхні тяжкі будні, і нестримне бажання повернутися до своїх рідних.
          14 лютого в Михайлівському НВК було проведено виховну годину на тему: «Афганістан, ти, в нашій пам,яті навіки», присвячену 25 річниці виведен-ня Радянських військ з Афганістану. Метою години було: розширити знання учнів про історичні події Афганської війни; виховувати повагу і шану до воїнів-інтернаціоналістів, до трагічної сторінки нашої історії; розповісти про односельчан, що служили в Афганістані, віддати данину пам’яті полеглим воїнам-афганцям. У ході уроку учні змогли дізнатися більше про початок етапи, наслідки і втрати війни, переглянути відеоматеріали про страшні події, та виступити з повідомленнями про воїнів – афганців, які народилися в  селі Михайлівка.
           Цього дня ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю полеглих воїнів, вшановуємо тих, кому довелося воювати.  А також виявляємо розуміння до воїнів-ветеранів, які пройшли через війну, і для кого вона триває й досі у спогадах, у снах, у думках. Вони цього заслуговують.




Проглядів матеріалу: 835 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 15.02.2014 | Комментарії (0)

   Сьогодні, 15 лютого 2014 року, на базі КЗ «Багатопрофільний ліцей для обдарованих дітей» розпочав роботу ІІІ (обласний) етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з фізики. На урочистому відкритті були присутні члени оргкомітету: начальник управління освіти і науки Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Чернівецької облдержадміністрації Георгій Куриш; начальник відділу дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Емілія Бабин; завідувач науково-методичного центру природничо-математичних дисциплін ІППО ЧО Ольга Біляніна, головний спеціаліст відділу бухгалтерського обліку та звітності Департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації  Діана Юркова; професор кафедри теоретичної фізики Інституту фізико-технічних та комп’ютерних наук ЧНУ ім. Юрія Федьковича, доктор фізико-математичних наук Іван Гуцул (голова журі); директор КЗ «Багатопрофільний ліцей для обдарованих дітей» Марина Семанюк; методист науково-методичного центру природничо-математичних дисциплін ІППО ЧО Анатолій Андрух.

Із початком олімпіади привітав присутніх Г. М. Куриш, який передав вітання від імені директора Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Чернівецької облдержадміністрації Михайла Бауера та побажав учасникам натхнення та комфортності під час виконання олімпіадних завдань. 

Олімпіада відбуватиметься у 2 етапи: першого дня учасники пройдуть тестування та письмово розв’яжуть задачі, другого – беруть участь у демонстраційному та експериментальному турах. Оцінюватиме роботи учасників висококваліфіковане журі. Із 63 зареєстрованих школярів для участі у інтелектуальних змаганнях з’явились 61. Робота олімпіади триває.
Бажаємо учасникам успіхів!






 

Проглядів матеріалу: 809 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 15.02.2014 | Комментарії (0)

    14 лютого – "найтепліший" день року! Адже саме в цей день, день всіх закоханих, кожен дарує комусь трішечки тепла, любові і добра. У День Святого Валентина усі дарують одне одному «валентинки» — вітальні листівки у вигляді сердечок, з добрими побажаннями, словами кохання, які не підписують, і той, хто отримує, повинен сам здогадатися, від кого вони.
У цей прекрасний день наш заклад прикрашали стінгазети, вислови про кохання, привітання. Педагог-організатор Мудрак М. Г. та учнівське самоврядування закладу приготували для своїх товаришів цікаве свято. Учні взяли участь у декількох конкурсах: «Відгадай, хто це?», «Всі повторюйте за мною…», «Хто є головним у сім'ї?», де виявили неабиякі таланти та цінності. Учні 3-4, 7-9 класів разом з учителем музики Дякону В. М. підготували декілька пісень, а саме: «Червона рута», "La oglindă”, "La fereastra din colţ”, "Mi-a adus bădiţa flori…”. Ведучі свята Павленко Каталіна та Ропкол Діана розповіли всім, як святкують День закоханих у різних країнах світу. Цікавою була розповідь учениці 8-го класу Салагор Флорентини про історію свята.
Свято допомогло дітям дізнатися багато нового один про одного, міцніше здружитися і сподіваємось, покращило всім настрій. День був переповнений позитивними емоціями! Учні довели, що вміють, не тільки вчитися, але і відпочивати.

Заступник директора з ВР                                            Зінкевич Д. В.
                                                                                     



Проглядів матеріалу: 793 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 15.02.2014 | Комментарії (0)

         15 травня 1988 року відповідно до Женевської угоди почався перший етап виводу військ із Афганістану. Останній, другий, етап закінчився 15 лютого 1989 року. Через афганську війну (1979-1989 рр.) пройшло понад 160 тисяч осіб, призваних до лав Радянської Армії з України.
Тривала афганська війна залишила тяжкі наслідки . Вона жорстоко зачепила усіх її учасників, і особливо сім’ї. Це незагоєна рана, невідступний біль. Не повернулися додому 3360 її синів, з яких 3280 загинули, а 80 пропали без вісті та потрапили в полон. На сьогоднішній день в Україні мешкає близько 150 тисяч учасників війни в Афганістані. З них було поранено понад 8000 і 3560 стали інвалідами. Залишились без підтримки синів 1982 батька і 2729 матерів здебільшого пенсійного віку. Стали вдовами 505 жінок і сиротами — 711 дітей.
13 лютого в Нижньосиньовецькій  школі відбувся загальношкільний  урок для учнів 6-11 кл , присвячений 25-й річниці виводу радянських військ з Афганістану. На уроці був представлений пізнавальний матеріал, документи про події  тих часів.  Зі словом виступила вчителька Ігнатеску В.В.,  дружина воїна-афганця Гринчука В., яка розповіла  учням про ті страшні і жорстокі роки. Вона  представила фотографії чоловіка з армії. Також згадали односельчан, які виконали свій  інтернаціональний борг  в Афганістані: Гринчука В., Зегря В.,Мігоряну В.,Зегря І..
15 лютого 1989 року для багатьох став днем, коли скінчився рахунок втратам наших солдатів, службовців. Важкий, сумний підсумок. Багато матерів і батьків не дочекалися своїх синів, які і не сказали їм: «Я живий...».
Чи треба взагалі згадувати про цю війну? Багато хто говорить, що не треба. Але ми вважаємо, що необхідно згадувати доки, аж поки людство спроможне буде сказати: «Ми не тільки не хочемо війни, ми зробили все, щоб її не було, і її не буде!»
                    ЗДВР  Унгурян М.І.









Проглядів матеріалу: 707 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 15.02.2014 | Комментарії (0)

    14 лютого на базі Михайлівського навчально-виховного комплексу відбувся  семінар вихователів дошкільних навчальних закладів  та  навчально-виховних комплексів з проблеми: «Рухливі ігри в системі фізичного виховання дошкільників». Мета семінару: вдосконалення фахової майстерності педагогів  у навчально-виховному процесі на заняттях з фізичної культури.
     Директор Михайлівського НВК Каменюк В.К. ознайомив  учасників семінару із закладом.
    Вихователі поглибили і закріпили знання про сучасні вимоги до організації та проведення спортивних вправ та ігор з елементами спорту за Програмою виховання і навчання дітей від 2 до 7 років  «Дитина».
    Спортивна розвага «Зимові  спортивні ігри», яку підготували та провели вихователі Джугалик Ю.В. та Баловсяк Т.В., сприяла не тільки розвитку спритності, фізичних якостей дітей, а й формуванню позитивних моральних та вольових рис характеру.
   Цікаво пройшов майстер-клас «Вчимося володіти м'ячем». Вихователі успішно виконували практичну частину майстер-класу, адже відбувалась вона  на основі продуктивної діяльності всіх учасників.
    Методистом РМЦ Петрик Л.В.  була представлена презентація «Інноваційна здоров'язбережувальна методика «Нордична ходьба».
       Учасники семінару обмінялися педагогічними ідеями щодо використання нетрадиційного обладнання на заняттях з фізичної культури, презентували буклети  та естетично оформлене нестандартне спортивне обладнання.
Робота семінару була плідною і результативною. Педагоги прийшли до висновку, що досягнення позитивних результатів у вихованні здорової, фізично розвиненої дитини можливе за умови, якщо протягом її перебування у дитячому садку здійснюватиметься цілеспрямована робота з формування у неї фізичної культури і культури здоров'я.




















Проглядів матеріалу: 799 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 15.02.2014 | Комментарії (1)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024