Середа, 17.04.2024, 01:07















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Лютий » 14
  14 лютого 2014 року у Валякузьминській школі відзначалась пам'ятна дата «День виводу військ з Афганістану». Учні 7 класу підготували повідомлення про Афганську війну, про односельців – учасників бойових дій в цій війні. Пам'ять 15 тисяч загиблих українців була вшанована Хвилиною мовчання .










Проглядів матеріалу: 780 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.02.2014 | Комментарії (0)

"І чому все не так? Адже - все як завжди:
Голубі небеса - над рікою,
Гай той самий і плюскіт той самий води...
Тільки - він не повернувся з бою."
     Мальовниче село Багринівка, що на Глибочині та  держава Афганістан: що спільного? На перший погляд нічого. 1979-1989 роки кривава війна у Демократичної Республіки Афганістан. У цієї війні брали участь двоє хлопців з нашого села. Літом 1979 року хлопців призвали у Радянську Армію. Хлопців звали Ілля Корня та Георгій Патраш. Потім навчання у  Алма- Атинському навчальному підрозділі, де у липні 1979 року прийняли військову присягу, а з лютого  1980 року служба в Афганістані. Хлопці часто брали участь у бойових операціях, були справжніми десантниками — мужніми,  хоробрими,  професійними. 30 грудня 1980 року  десантно-штурмова бригада де служили хлопці проводила бойову операцію в провінції Лагман. У цьому бою   Ілля Корня  отримав важке поранення і помер у госпіталі. За мужність та відвагу Ілля Корня нагороджений орденом Червоної  Зірки (посмертно). Георгій Патраш за мужність та відвагу нагороджений медаллю «Воину – интернационалисту от благодатного афганського народа»…

У Багринівської ЗОШ стало вже традицією вшанування пам’ять цих воїнів. На школі є меморіальна дошка, у школі е куточок присвячений воїнам – інтернаціоналістам. Напередодні відзначається 25-та річниця виведення радянських військ з Афганістану у школі пройшли низко заходів, зокрема урок – реквієм для учнів 10-11 класів.  Директор школи закінчив захід такими словами: «Нехай же наш урок - реквієм не закінчується і після дзвінка. Прийдіть додому, розкажіть про почуте своїм батькам, сусідам, однокласникам, бо про це повинен знати кожен, бо про це повинні пам’ятати всі.»

   

  

Проглядів матеріалу: 794 | Завантажив: Bagrunivka | Дата: 14.02.2014 | Комментарії (0)

Неофіційний День комп'ютерника відзначається 14 лютого. У 1946 році в цей день громадськості вперше був представлений електронний комп'ютер ENIAC I. Спочатку роботи зі створення обчислювальної машини фінансувала армія США, намагаючись створити спосіб здійснення військових розрахунків та програмування військових дій. ENIAC I пропрацював в американських військах 9 років, його використовували для складання балістичних таблиць армії, після чого розібрали.

        Незважаючи на те, що зараз День комп'ютерника відзначають не тільки в армії, перші моделі комп'ютерів працювали тільки в підрозділах артилерії та авіації. А люди, завдяки яким функціонували ці обчислювальні машини, називалися армійськими калькуляторами. Сучасне святкування Дня комп'ютерника проводиться буквально повсюдно, оскільки комп'ютери настільки тісно вплелися в наше життя, що люди, які займаються їх обслуговуванням, зараз працюють практично у всіх великих організаціях та компаніях. Сьогодні комп'ютер вже не є виключно машиною для військового використання. Майже в кожному будинку зараз можна побачити персональні комп'ютери, які покликані полегшити багато видів робіт людям.

   

   

Проглядів матеріалу: 840 | Завантажив: Bagrunivka | Дата: 14.02.2014 | Комментарії (1)

План роботи - Тисни тут!
Проглядів матеріалу: 781 | Завантажив: ToniaRMC | Дата: 14.02.2014 | Комментарії (0)

"Ти – вічний біль, Афганістан,

Ти – наш неспокій.

І не злічить глибоких ран

В борні жорстокішій.

І не злічить сліз матерів, дружин, дітей –

Не всі вернулися сини із тих ночей…

Вже багато літ, як прийшли назад додому,

Та до цих пір чує душа війни оскому,

Та до цих пір  ще стогнуть ночі, ниють рани,

А у снах – «духи» налітають, мов шайтани."

У рамках відзначення 25 річниці з дня виводу радянських військ з Афганістану, в Черепковецьку ЗОШ завітали працівники Глибоцької райкіновідеомережі на чолі з директором Лопуляком С.Л. та кіномеханіками  Цибуляком Д.С., Косованом І.Д.

Учням 5-11 класів було запропоновано для перегляду хронікальний фільм «Афганські листи», завдяки якому діти не тільки почули, а й побачили наочно всю гіркоту і біль Афганістану.

 Педагог-організатор                             ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 795 | Завантажив: ToniaRMC | Дата: 14.02.2014 | Комментарії (1)

       Війна в Афганістані продовжувалася більше 9 років (з 25 грудня 1979 р. по 15 лютого 1989 р.). Жахливих втрат зазнала у цій війні Україна – 2378 чол.  (більш ніж 17% від загальних втрат).

Учасниками  війни булі понад 160 тисяч вихідців із України, з яких 3432 не повернулися до рідних домівок, а 72 зникли безвісті або потрапили в полон. 2729 матерів втратили своїх синів, 505 молодих жінок стали вдовами, а сиротами – 711 дітей. Понад 8 тисяч військовослужбовців отримали на війні важкі поранення, а 3560 стали інвалідами.

Таким сумними були наслідки тієї війни, яка стала важким іспитом і трагедією для сотень тисяч людей в Україні.

Сьогодні, 14 лютого, учні Димківського НВК провели урок-пам'ять «Афганістан – наша кров на чужій землі», присвячений 25-й річниці виводу Радянських військ із республіки Афганістан. Таким чином, ми теж долучилися до заходів щодо «Року учасників бойових дій на територіях інших держав».

Учні 11-го класу ознайомили старшокласників із подіями Афганської війни. Білан Валентин учень 11-А класу приготував стінгазету «Вічна пам'ять загиблим у Афганістані». А бібліотекар Сандуляк Т.К., також організувала літературну виставку присвячену цієї події.

Афганістан залишається в нашій пам’яті не лише болем утрат, а й мужністю та героїзмом солдат і офіцерів. 

Ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю загиблих синів  України, вклоняємося їхній мужності. Важливо, що, зберігаючи бойове братерство, ветерани передають досвід молодим воїнам Збройних сил України, підтримають матерів, вдів і дітей полеглих побратимів. Шана і подяка всім ветеранам трагічної афганської війни та українським воїнам-миротворцям за відвагу, доблесть, вірність присязі і честі.

    Вчитель історії Димківського НВК                                  Постевка Д.Д.





Проглядів матеріалу: 723 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.02.2014 | Комментарії (0)

     З метою виявлення талановитих і обдарованих дітей та молоді у різних видах мистецтва та сприяння подальшому розвитку їх обдарувань, залучення юних аматорів до активної участі в мистецькому житті країни та формуваня творчої еліти України в рамках Всеукраїнського фестивалю дитячої та юнацької творчості «Чисті роси» 12 лютого найталановитіші учні Глибоцького ліцею представили журі виступи в номінаціях «Художнє виконавство», «Хореографічне та циркове мистецтво».
                                                                                                                            



Проглядів матеріалу: 730 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.02.2014 | Комментарії (0)

       Сьогодні, коли спостерігається духовне збідніння суспільства, так необхідно навчати дітей, молодь бути відкритими душею та серцем до можливості допомоги ближнім.

    Учні нашого ліцею доброзичливі і завжди відкликаються на прохання про допомогу іншим. Благодійність стала для них вже традицією. Щороку в школі проводяться Акції милосердя, метою якої є допомоги малозабезпеченим сім’ям, дітам-сиротам.

Матеріальна допомога, що поступила від сімей школярів була надіслана до організації Червоного хреста та на Всеукраїнську благодійну акцію «Назустріч мрії».

Сподіваємося, що всі учні шкіл України, їх батьки, громадські організації, підприємці дружньо об’єднаються в такій необхідній справі.

Благодійність пробуджує в людині співчуття, співучасть, солідарність і відповідальність за те, що відбувається поруч.

Проведення таких благодійних акцій надасть молоді можливість осягнути те, що добрі й важливі справи творить не хтось інший, далекий та впливовий, а саме вони, звичайні хлопці та дівчата.
Проглядів матеріалу: 804 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.02.2014 | Комментарії (0)

    Люди всього світу 14 лютого відзначають День святого Валентина (День всіх закоханих). Вважається, що це свято відзначають уже понад XVI століть. Сучасне свято нерозривно пов'язане з ім'ям святого Валентина, якого прийнято вважати покровителем усіх закоханих.

Так 13.02.2014р. вихователем молодшої групи Заіць М.М. було проведено тематичне заняття до дня Святого Валентина , метою якого , було виховати у дітей любов до рідних, близьких, повагу до оточуючих людей, товариські та дружні почуття. Розширити традиції святкування дня Валентина . Розвивати творчу активність дітей, виховувати почуття  дружби, взаємоповаги.

Свої почуття малята вклали в святкові Валентинки. Ці символи любові виготовлені своїми руками , малята подарують людям , які їм симпатизують: хтось вихователю; хтось мамі, а хтось своїй першій любові. Адже в нашому житті ,  все починається з любові.






Проглядів матеріалу: 733 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.02.2014 | Комментарії (0)

  12 лютого 2014 року на базі Сучевенської ЗОШ І- ІІІ ст. відбувся районний семінар учителів   1-х класів з проблеми "Шляхи активізації навчально-пізнавальної діяльності молодших школярів". Учасників семінару привітали  члени учнівського самоврядування, які розповіли  та презентували  заклад в якому навчаються, його історію, традиції і сьогодення.

 На високому методичному рівні, цікаво і змістовно був проведений  відкритий урок навчання грамоти  у 1-А класі вчителем Міглей Ф. Г. за темою «Звук і буква – з». Вчителька показала як працювати над удосконаленням читацьких навичок, розвивати аналітико-синтетичні здібності,   спостережливість, увагу, зв’язне мовлення, збагачувати словниковий запас учнів, виховувати допитливість, дбайливе ставлення до природи. Учні за п’ять місяців навчання в школі продемонстрували вміння організовувати своє робоче місце, орієнтуватися в часі, планувати свої дії, уміння співпрацювати в парах  та проявляти ініціативу , здатність чітко мислити та відповідати.

Також змістовним був виховний захід « A.Suceveanu în creația copiilor...» організований МО початкових класів. Семінар пройшов  повчально.      Учасники семінару відзначили професіоналізм Міглей Ф. Г., її відкритість, щире бажання поділитися своїм досвідом з колегами.

 Вчителі взяли для своєї роботи багато нового,поділилися своїми враженнями та пропозиціями, обмінялися досвідом роботи і визнали ,що подібного роду семінари приносять велику користь у роботі за новим державним стандартом.

     Методист РМЦ                                 Е. М. Леонтій






















Проглядів матеріалу: 786 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 14.02.2014 | Комментарії (1)

Урочисто та весело відзначили свято "Прощання з Букварем" учні першого класу Черепковецької ЗОШ. Діти із задоволенням продемонстрували батькам та педагогам своє вміння злагоджено співати пісні, інсценувати, виразно читати улюблені вірші. Сподіваємося, що свято надовго запамятається першачкам та посилить у них бажання читати цікаві книжки. А розумний Букварик знову і знову буде навчати читанню найменших школярів.

 

Педагог-організатор                                                    Барарюк В.І.


 

Проглядів матеріалу: 1075 | Завантажив: ToniaRMC | Дата: 14.02.2014 | Комментарії (1)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024