Четвер, 25.04.2024, 16:20















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Лютий » 11

" Всі шкільні проблеми стоять і перед сім'єю,

усі труднощі, які виникають у складному процесі

 шкільного виховання, сягають своїм корінням у сім'ю ”.

 В.О.Сухомлинський

 На розвиток дитини помітно впливає зацікавленість батьків шкільним життям. Сім'я і школа — потенційні природні партнери у вихованні дітей. Школа завжди прагнула до взаємодії з сім'єю. Батьки і вчителі повинні стати партнерами, активними співучасникам творчого процесу виховання учнів. Батьківські збори — не просто форма зв'язку сім'ї і школи, це місце одержання важливої педагогічної інформації, трибуна пропаганди кращого досвіду роботи та стосунків із дітьми. Доброзичливість, відкритість у спілкуванні з батьками — перший крок до співпраці з ними. Згідно з планом роботи Багринівської ЗОШ І-ІІІ ст., в школі проходить «Декада батьківських зборів». Тематика цих зборів різноманітна. Батьківські збори несуть в собі завдання психолого-педагогічної освіти батьків. Це виражається в інформуванні батьків про вікові особливості поведінки дітей, можуть бути дані поради для успішної взаємодії з дитиною. На засіданні методичного об’єднання було визначена така тематика: 

- 1 -4 класи: завдання і зміст родинного виховання ;

- 5-8 класи: психолого-фізіологічні особливості дітей середнього шкільного віку;

- 9-11 класи: особливості юнацького віку та їх врахування в родинному вихованні;

  Директор школи на батьківських зборах зауважив: «Більшість дітей - "звичайні". Не робіть зі своєї дитини вундеркінда, окреслюючи непосильні вимоги, орієнтуючи на недосяжні еталони. Дитина повинна частіше відчувати задоволення від того, що вона щось може, ніж тривожитись з приводу того, чого не може зробити. Пам'ятайте, що дитина — це дзеркало життя своїх батьків. Як у краплі води відбивається сонце, так і в дітях відображається духовне багатство мами й тата. Робіть усе, щоб дитинство й майбутнє ваших дітей було прекрасним».




Проглядів матеріалу: 800 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.02.2014 | Комментарії (0)

   З метою підвищення  інтересу та рівня знань учнів з інформатики, розвитком творчих й інтелектуальних здібностей дітей в Турятському НВК відбувся тиждень інформатики. Його підготувала та провела вчитель інформатики Олару Т.І.

 В 5-х класах проведено позакласний захід «Наш друг і помічник – комп’ютер». П’ятикласники  показали почуття відповідальності та вміння працювати у команді, самостійно  та наполегливо йти до перемоги.

А другокласники здійснили подорож до Комп' ютерленда.

В наслідок – учні підвищили рівень знань з інформатики; розвинули творчі й інтелектуальні здібності, інтерес до вивчення інформатики,  самостійність та наполегливість.







Проглядів матеріалу: 807 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.02.2014 | Комментарії (2)

       10 лютого 2014 року відбувся районний етап обласного фестивалю-конкурсу народного танцю, в якому прийняло участь 26 хореографічних колективів шкіл району.

Перші місця у конкурсі здобули:

учні Купського НВК № 2, кер. Зегря М. І.  (молодша вікова категорія);
учні Глибоцького ліцею, кер. Нагірний Р. Г. (середня вікова категорія);
учні Волоцької ЗОШ, кер.Коган І.М.   (старша вікова категорія);
- учні Карапчівського ліцею, кер. Товарницька І.Є.  (старша вікова категорія)

Високий рівень підготовки продемонстрували колективи Станівецького НВК   (кер. Шова Д. Л), Тереблеченської ЗОШ (кер. Косик Л. В.), Глибоцької ЗОШ (кер.Нагірна А.П.), Молодійської ЗОШ (кер.Сідор О.Г.), Тарашанської ЗОШ (кер.Шодринга  М.В.).

Вітаємо переможців!





















... Читати далі - тисни тут
Проглядів матеріалу: 910 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.02.2014 | Комментарії (2)

  Гурток діє вже багато років при Купському НВК. Це група учнів, які пишуть, друкують свої невеликі оповідання, вірші, інформації  на сторінках наших газет.

        Члени літературного гуртка присутні на всіх заходах школи, а ще вони виступають на багатьох зустрічах, презентаціях, святах, де читають власні твори.

        Під час занять гуртка ми обговорюємо різні матеріали з газет, журналів, книг присвячені тим або іншим подіям, відомим людям. Обговорюємо їх, висловлюємо свою думку.

        Вже декілька років підряд члени гуртка «Лемиїца» приймають активну участь у традиційному обласному фестивалі поезії для дітей та молоді, які організовує молодіжна спілка «Жунімя». Кожен раз отримають дипломи та призи на  фестивалі.

        Кращі вірші та оповідання друкуються в засобах масової інформації. Співпрацюємо з обласною румунською газетою «Лібертатя Кувинтулуй», іноді друкуємося в газеті «Буковинське віче», «Освіта Буковини», «Відродження». Друковані матеріали зберігаються в спеціальному альбомі, а газети в окремій папці.

        У 2007 з під друку у видавництві «Прут» вийшла книга «Творчість починається з дитинства» на 328 сторінок. Читачі зможуть тут знайти всі матеріали колишніх і теперішніх членів гуртка. В книгу увійшли також малюнки талановитих дітей. Деякі члени гуртка випускають невеликі брошури з їх творами при закінченні школи.  Їх книги також зберігаються у шкільній бібліотеці та у музеї школи.

Елеонора Скіпор, керівник гуртка «Лемиїца» Купського НВК.

Проглядів матеріалу: 698 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.02.2014 | Комментарії (0)

   Серед  багатьох засобів збереження та зміцнення як фізичного, так і психологічного здоров'я  дошкільників є ігри з піском. Тому в Черепковецькому ДНЗ психолог Самушко Х.В.  дбає про створення комфортного, психологічно безпечного середовища, де кожна дитина має можливість для вільного самовиявлення та творчого розвитку.

 Організація  занять з піском допомагає  розкриттю інтелектуально- творчого потенціалу дітей дошкільного віку та розвитку креативності.

                                                                                     Зав.ДНЗ  Н.В. Чорней










 

... Читати далі - тисни тут
Проглядів матеріалу: 1003 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 11.02.2014 | Комментарії (1)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024