П'ятниця, 29.03.2024, 15:01















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Лютий » 13

   13 лютого 2014р. в актовій залі Черепковецької ЗОШ відбулася зустріч з воїнами – афганцями нашого села. Ця зустріч - данина пам'яті всім, хто був причетний до героїчної і трагічної афганської війни, що тривала у два рази довше, ніж Велика Вітчизняна.Втрати молодих життів на афганській війні чорним смерчем пронеслася над просторами України.Це горе ніколи не відболить, не виплачеться - доки житимуть батьки, брати і сестри, вдови та діти, підступно вбитих у горах і долинах Афганістану, синів України. За кожним воїном - афганцем - доля, життєвий подвиг, крок у безсмертя.У страшному полум'ї війни народжувалася нова плеяда героїв. Хто ж вони, герої Афганістану, які завітали на нашу зустріч ?

       Алексєєв Іван Лукіч,

       Косован Іван Іванович,

       Карпюк Мафтей Іванович,

       Костенюк Іван Васильович.

Для них свої вірші читали юні поети 11 класу Ткачук Микола та Щербановська Іванка , Заболотнюк  Надія виконала патріотичні пісні.

Не залишила байдужими і книжкова виставка .На добру згадку сільським головою Атаманюком В.М. кожному учаснику зустрічі подаровано пам`ятні призи та медалі 25 -річчя виведення військ із Афганістану .

 Педагог організатор                                                     Барарюк В.І.



<!--"-- ... Читати далі - тисни тут
Проглядів матеріалу: 892 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.02.2014 | Комментарії (1)

«Признаюсь, я перший раз зрозумів з його слів,
як треба любити Батьківщину і свій народ».
     
А.Церетелі

       9 березня 1814 року в селі Моринці на Черкащині в сім'ї кріпака Григорія Шевченка серед морозної темної ночі блиснув на все село один вогник - це народилася дитина. Для пана - нова кріпацька душа, а для України - великий поет, незламний Кобзар. Батьки дали йому ім'я Тарас. 

     По всій нашій милій Україні проходять Шевченкові дні з нагоди 200-річчя з дня його народження. 

   Учні Просіцької ЗОШ І-ІІ ступенів сьогодні, 13 лютого, зробили уявну подорож Шевченківськими дорогами. Всі учасники донесли присутнім, що Шевченко з його сонячним темпераментом – це такий вогонь, який кидає свої відблиски на всі народи, що борються за справедливість і красу. Треба ширше відчиняти всі вікна й двері поетичному вітру Шевченка, що лине з берегів Дніпра.

     Є гарне прислів'я "Світ не без добрих людей". Саме таким був син українського народу - Шевченко. Гаряче любив він українську народність, але понад усе співчував долі простого народу і улюбленими його мріями були думки про свободу цього народу.

 

Опаєць Марина Георгіївна,
вчитель української мови та літератури







... Читати далі - тисни тут
Проглядів матеріалу: 882 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.02.2014 | Комментарії (1)

   Головним  завданням початкової ланки сучасної загальноосвітньої школи є  забезпечення умов для інтелектуального,  соціального ,морального, фізичного розвитку і саморозвитку кожного учня,що реалізуються через оновлення змісту навчальних програм ,методики проведення уроку,форм організації навчально-виховного процесу,в тому числі  й організації домашньої самостійної роботи. 11 лютого 2014 року в Нижньосиньовецькій ЗОШ І –ІІІ ступенів було проведено засідання МО вчителів початкових класів,на якому були присутні директор школи Панчук О.І.та заступник директора з навчально-виховної роботи  Лерка О.Є. На засіданні були розглянути нові документи: Листи директора Департаменту М.Й.Бауера     № 01-31/249 від 30.01.2014 року, № 01-31/333 від 04.02.2014 року. Обговорювалось навчально-методичне  та  матеріально-технічне забезпечення початкової ланки (нововведення –- парти–конторки).       Встановили,що  у початкових класах навчальна діяльність уперше стає об’єктом спеціального формування, тому ключова компетентність уміння вчитися набуває пріоритетного значення. Ядром цієї компетентності у початкових класах є оволодіння молодшими школярами загальнонавчальними  вміннями і навичками.
Проглядів матеріалу: 654 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.02.2014 | Комментарії (0)

       11 лютого 2014р. Глибоцький ліцей прийняв вчителів  англ. мови Чернівецької обл., які проходять курси підвищення кваліфікації при ІППОЧО.

Вчителі англ. мови Балан З.С., Лахман В.С., Зеленько Л.К. та волонтер корпусу миру Александра Холтцер ділились досвідом роботи з курсантами. Балан З.С. показала, як можна співпрацювати на уроках з волонтером. Олександра Холтцер провела засідання англійського клубу середньої групи, присвячена Дню Святого Валентина. А також, міс Холтцер провела робочий тренінг для вчителів. Під час тренінгу всі вчителі англійської мови активно співпрацювали із Александрою. Міс Холтцер майстерно організувала роботу в групах. Молоді курсанти дізналися багато нового, цікавого, корисного у викладанні та методиці іноземної мови.

Представник Корпусу Миру плідно співпрацює з ІППОЧО, допомагає удосконалювати мовні навички говоріння як у вчителів так і учнів Чернівецької області.

 Також, гості нашого ліцею відвідали світлиці шкільного музею нашої відомої землячки Домки Ботушанської.





 

Проглядів матеріалу: 739 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.02.2014 | Комментарії (1)

   Снігові витвори  цьогорічної зими – пухнастий іній, кучугури снігу, бурульки під дахом, намети стали  об’єктом спостережень, досліджень та розваг Камянських дошкільнят.

         Чому сніг буває сріблястим, рожевим, золотистим в переливах сонячного проміння, з якого снігу можна ліпити скульптури , який сніг на дотик, - про все це дізнались дошкільнята під час цікавих прогулянок , екскурсій, розваг, посильної трудової діяльності.

            А подія  - відкриття ХХІІ олімпійський ігор в Сочі  - 2014  спонукала педагогів та їх вихованців до художньої творчості: малювання кольоровою водою на снігу. Дитяча фантазія, креативне мислення педагогів створили казкові споруди, зимові етюди, принесли естетичне задоволення малечі.

                                               В.І. Грижук, завідуюча Камянського ДНЗ






Проглядів матеріалу: 768 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.02.2014 | Комментарії (1)

  Цього року природа, як примхлива пані, то сніжком притрусить, то геть усю землю вмиє дощем, а то й гляди, знову «– 20» градусів на термометрі. А діти ж так люблять справжню зиму: з морозцем, зі снігом, із завірюхами, щоб можна було і на санчатах покататися, і на ковзани стати, а головне – в сніжки погратися! Весь листопад та  груднь чекали і нарешті дочекалися. Зима!

         Весело танцюють сніжинки свій хоровод. Червоніють дитячі щічки. Зі свистом летять сніжки. Сніг узимку – найбільша втіха кожного малюка, адже можна до несхочу гратися, кататися на санчатах і лижах.

    У Глибоцькому ліцеї проходив тиждень веселих зимових розваг.  Зимова погода і чистий білий сніжок, снігові замети та біла ковдра на землі— все , що піднімає настрій учням  нашої школи. Отож, і вихованці ГПД не зволікали  та вирушили з вихователем Воробець Г.І. на веселі розваги. Так   і хочеться веселитися, гратися на цьому біленькому сніжку. Все , що потрібно для гри вже є на вулиці. Сніг!!!

Проглядів матеріалу: 719 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.02.2014 | Комментарії (0)

  З метою подальшого впровадження у навчально-виховний процес в загальноосвітніх навчальних закладах області курсу духовно-морального спрямування 5 лютого до Глибоцького ліцею завіта команда учителів християнської етики, які пройшли відповідну підготовку під час літніх шкіл та семінарів-тренінгів з християнської етики та ознайомили учнівський, та педагогічний колектив з курсом християнської етики.
Результатом плідної співпраці Глибоцькому ліцеї подаровано 26 книг та 3 аудіокниги.

 
Проглядів матеріалу: 655 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.02.2014 | Комментарії (0)

     12 лютого на базі Глибоцької ЗОШ під такою назвою пройшов районний конкурс читців-декламаторів, мета якого — популяризація творчості митця, виховання у підростаючого покоління  належного ставлення до літературної спадщини Кобзаря, проведений з нагоди святкування 200-річчя від дня народження великого співця України.

  Творчі спроби конкурсантів (а їх було аж 33), художній рівень виконавської майстерності, емоційність виступу, дикцію, розкриття теми, рівень сценічної культури та естетику зовнішнього вигляду, відповідність репертуару виконавським можливостям оцінювали методисти РМЦ- Пенюк Л.С., Герчак А.І.; Коваль Ю.С., вчитель української мови та літератури Глибоцької ЗОШ. Членів журі заворожили вмінням художнього читання з елементами театралізації, акапельним співом учні Черепковецької ЗОШ, Старововчинецького ліцею, Корчівецької ЗОШ, Глибоцького ліцею,   Йорданештської ЗОШ. Конкурсанти, читаючи вірші та поеми, намагалися передати всю палітру почуттів, які вклав поет у кожен рядок.

 Всі учасники Конкурсу , вчителі висловили глибоку вдячність за ще одну можливість поцінувати своє рідне слово, а також невгасиме бажання нести велике Слово Кобзаря.

                                                                        Пенюк Л.С., методист РМЦ












... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 903 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 13.02.2014 | Комментарії (5)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024