П'ятниця, 19.04.2024, 12:46















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 4
Гостей: 4
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Лютий » 03

Шевченко - дивовижна постать в історії українського народу, велетень духу, митець творчої сили. Він зумів у своїх творах передати усі грані життя, всю історію, минуле. Незважаючи на досить важке життя, великий Кобзар знайшов у собі сили показати усю свою любов до народу, до батьківщини.

Творчість Т.Г.Шевченка здатна зачепити почуття кожного читача. Саме тому, у Просіцькій ЗОШ І-ІІ ступенів, 30 січня відбувся конкурс ораторів. Учні прочитали улюблені твори великого письменника усіх часів і показали, що саме людина здатна творити майбутнє. Усі учні залишилися враженими, адже у творах Шевченка якнайкраще відтворені різні ситуації з життя простих людей, про які ми часто навіть не думаємо.

Опаєць Марина Георгіївна,

вчитель української мови та літератури


 

Проглядів матеріалу: 698 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 03.02.2014 | Комментарії (1)

     В період з 25 січня по 1 лютого в нашій   школі проводився тиждень румунської мови та літератури під гаслом «Більше ніж людина, більше ніж геній - Лучафер».В понеділок учні 10 –го класу  виступили з вітальним словом «Мова наша колискова». У вівторок провелась олімпіада «Кращі знавці життя та творчості М.Ємінеску.». В середу відбулася вистава лялькового театру «Ріпка». Найкращі читці змагались в четверг , а в п’ятницю відбувся конкурс газет та малюнків та показ народних костюмів  нашого села. На цьому відбулось  закриття тижня румунської мови. Переможці отримали грамоти. Учні лишились враженими від всіх конкурсів!!!




Проглядів матеріалу: 593 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 03.02.2014 | Комментарії (0)


"Над землею сонце встало,
Освітило береги.
Все навколо заблищало,
Заїскрилось навкруги.
Стало раптом так красиво!
Чародійниця зима!
Сніг блискучий — справжнє диво!
Гарно, лиш тепла нема."
    Зима по-своєму красива і чарівна, вона приходить зі своїми холодними чарами. Накриває весь світ широкими білими крильми і зачаровує, робить світ казковим і неповторним. Саме таким був і день 31 січня коли в Йорданештській ЗОШ I-III ст.. відбувся районний етап обласного фестивалю „Чисті роси”.  Фестиваль дитячої та юнацької творчості цього року проходить у номінації «Музичне мистецтво», а саме: «Художнє виконавство», «Хореографічне мистецтво», «Циркове мистецтво».
     Учні нашої школи представили на розгляд  журі свої таланти. Відкрила традиційний фестиваль бандуристка Лютик Анна з піснею «Тече вода із- за горою». Учениця 5- го класу Ніцу Марія виконала румунську пісню «Frate,frate ,frăţioare» . Божеску Тетяна виконала пісню на гітарі  «Пісня випусників». Бобу Костянтин  виконав на акордеоні чудову композицію «Долорес». Учні танцювального гуртка Меглей Іван та Куба Альона виконали український танець «Гопак». Завершив фестиваль бальний танець у виконанні учнів 8, 6 та 4 класів (Меглей Іван ,Куба Альона, Ілюк Василь, Лютик Анна). Це лише невелика часточка талантів нашої школи.
 Саме так розвиваються творчі здібності  учнів, збагачується скарбниця мистецтва новими музичними творами, танцями простих  талановитих дітей.
Педагог організатор: Кирчу Оксана Георгіївна
                                                                                      
          


                                                                                      
           
Проглядів матеріалу: 695 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 03.02.2014 | Комментарії (1)

Найвищими цінностями суспільства є життя і здоров’я дітей. Щоб дитина розвивалася гармонійно, була життєрадісною, виросла повноцінним громадянином, вона повинна бути насамперед здоровою морально і фізично. Максимальні умови для розвитку і виховання дітей дає  навчальний заклад.

 

     У Багринівській ЗОШ проходить тиждень безпеки дитини у початкових класах. Це практичне закріплення знань, отриманих учнями при вивченні за навчальними програмами питань з безпеки життєдіяльності та цивільного захисту населення. З учнями було проведено такі заняття:

 

-  засоби захисту органів дихання і шкіри,

-  дії учнів при пожежі,

-  правила пожежної безпеки в домі, школі,

-  евакуація з приміщень у разі виникнення пожежі,

- основні правила безпеки при використання побутових нагрівальних, електричних та газових приладах.

          На робочій нараді з вчителями початкових класів директор школи - начальник ЦЗ школи Михайло Акатріні наголосив, що життя безпечне лише у тому випадку, якщо дорослі здогадаються запропонувати дівчаткам і хлопчикам елементарні правила безпечної поведінки, практичні навичк та дій у найбільш типових  екстремальних ситуаціях, які виникають на вулиці, вдома, у школі, в лісі тощо.

         Головне – навчити наших дітей елементарним правилам безпечного  життя: на вулиці, в транспорті, в лісі.

   

  

 

Проглядів матеріалу: 2176 | Завантажив: Bagrunivka | Дата: 03.02.2014 | Комментарії (0)

  З 27 січня по 31 січня у ліцеї було проведено заняття № 2 "Розумій свій організм" за програмою «Fair Play – Чесна Гра». Мета заняття -  ознайомити учасників із базовою інформацією про імунну систему, ВІЛ, СНІД та інші соціально небезпечні захворювання, оцінити рівень знань і ставлення учасників до проблеми ВІЛ.

 Читати більше - Тисніть тут
Проглядів матеріалу: 622 | Завантажив: Жанет | Дата: 03.02.2014 | Комментарії (0)

   Один раз на рік до школи приходять всі її випускники. 1 лютого 2014року в Черепковецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся традиційний вечір - зустріч шкільних друзів. Цього суботнього дня до стін рідного закладу завітали її вихованці з усіх куточків України. Випускники мали можливість ще раз пройтися  шкільними коридорами, сісти в класах за парти, поспілкуватися один з одним, а також знову стати учнями на імпровізованих уроках, які для них провели їх класні керівники.

    Шкільний дзвінок зібрав випускників у святково прикрашеній актовій залі. Під час урочистої частини гостей привітав директор закладу Столярчук Ю.В.

            Зі сцени звучали спогади випускників - ювілярів, які закінчили школу 35, 30, 25, 20, 15, 10 та 5 та один рік тому. Для них прозвучали також музичні вітання,інсценівки, та багато цікавих сюрпризів.

 Сподіваємося, що і в наступному році школа знову радо зустріне своїх випускників.








Проглядів матеріалу: 761 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 03.02.2014 | Комментарії (1)


На нараді розглянуто ряд важливих питань з організації навчально-виховного процесу в закладах освіти району.

Розпочалась нарада з представлення стажерів управління освіти-переможців конкурсу на заміщення вакантних посад головних спеціалістів: Репіної Олени Мірчівни та  Марчука Андрія Івановича.

Начальник управління освіти вкотре наголосив, що дотримання належних санітарно-гігієнічних норм та температурного режиму у школах та дитячих садках- найважливіша задача за умови низьких температур: «Директор школи, завідувач ДНЗ  несе персональну відповідальність за тепло у навчальному закладі. Вчасне інформування управління освіти про надзвичайні ситуації у закладі освіти для забезпечення оперативного реагування - обов`язок дирекції навчального закладу. Вкотре наголошую: школи і садки мають необхідне обладнання для забезпечення безперебійної подачі тепла, тому неприпустимо, щоб тепловий режим не відповідав нормам.»

Заступник начальника управління освіти І.Ю.Цуркан доповіла, що минулого тижня відбулось засідання Регіональної експретної комісії, яка атестувала Молодійський ДНЗ, Молодійську ЗОШ та Михайлівський НВК.

Також Інна Юріївна повідомила, що згідно програми комплексної перевірки стану реалізації державної політики у сфері цивільного захисту населення і територій, техногенної та пожежної безпеки, організації аварійно - рятувальної справи у Глибоцькому районі у навчальних закладах району відбудеться  перевірка з цивільного захисту з 4 по 7 лютого .

 Методисти РМЦ звітували про результати участі команди району в  обласних олімпіадах:

Ольга  Василівна  Блисенко розповіла про успішні результати з екології: Славута Богдан з Глибоцького ліцею (вчитель Гаврилюк Н.І.) здобув переконливу перемогу-І місце,  Величко Максим з Глибоцького ліцею (вчитель Козачук О.О.) посів ІІІ місце. Про успіхи на олімпіаді з французької мови доповіла Заяц Віра Петрівна: «Вкотре високу педагогічну майстерність та якість знань учнів продемонструвала Йорданештська ЗОШ №2. Кирчу Марія Григорівна підготувала переможця - перше місце посіла Кирчу Марінела, учениця 7 класу, яка обійшла у змаганні минулорічну переможницю державного етапу, а Оксана Дмитрівна Кирчу підготувала Лукинюк Анну-Марію, яка посіла ІІІ місце.»

Непримустимо низькі результати участі команди району в олімпіаді з інформатики. Начальник управління дав доручення вивчити стан викладання та рівень навчальних досягнень учнів з інформатики та доповісти про це на колегії управління освіти.

Голова райкому профспілки працівників освіти С.І.Лазурко ознайомила присутніх з підсумками обласного конкурсу на кращий колективний договір заладу освіти. Відрадно, що серед трьох переможців у області- колектив Кам`янської ЗОШ, який нагороджено премією 600грн., а директора Карлійчука О.В. та голову ПК Стрілак Є.І. – грамотами Обкому профспілки працівників освіти і науки.

... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 693 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 03.02.2014 | Комментарії (0)

   Акцію організовує Міжнародний благодійний фонд допомоги дітям «Сильні духом», які долають рак та розсіяний склероз з метою збору коштів для організації повноцінного дитячого реабілітаційного центру в Україні. Проект «Назустріч мрії» ініційований власне дітьми, які успішно пройшли реабілітацію. Його реалізація передбачає збір коштів для організації дитячого реабілітаційного центру «Будинок Казки», а саме — придбання земельної ділянки 5,5 га та будівництва дитячого реабілітаційного центру за адресою: Чернігівська обл., Бобровицький р-н, с. Рокитне, провулок Княжий.

Акція проходить у Багринівській ЗОШ. Учням початкових класів вчитель Марія Топало розповіла про дівчинку Софійку, яка самостійно вигадала благодійну акцію «Назустріч мрії». Домніка Берсан, педагог – організатор, розповіла про секрет дівчинки, вона вміє робити янгола, який творить добрі справи. Учні з класоводами зробили багато янголят, щоб було дуже багато добрих справ. Також учні подивились відео ролик про дівчинку Софійку. Нагадаємо, що у тому році учні активно прийняли участь у благодійній акції «Щастя на крилах» .

Успішна реалізація цього проекту дасть змогу в майбутньому відкрити подібні Центри реабілітації в кожному регіоні України, що сприятиме створенню оптимального функціонування цілісної системи щодо захисту прав дітей в Україні.

Ми мріємо, щоб всі діти були здорові та щасливі. Запрошуємо прийняти участь у здійсненні мрії. Збудуємо "Будинок казки" разом!

Проглядів матеріалу: 883 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 03.02.2014 | Комментарії (0)

З метою виявлення юних аматорів сцени 31 січня у Карапчівському  ліцеї ім. М. Емінеску відбувся районний етап обласного фестивалю «Чисті роси» у номінації «Музичне мистецтво», а саме: «Художнє виконавство», «Хореографічне мистецтво», «Циркове мистецтво».

    Учні показали свої таланти. Учасники вокального ансамблю «Сiocârlia» під керівництвом Товарницької О. А. виконали пісні. Прекрасно  виступили і солістки Бостан Одоріка та Неделку Марінела. У номінації «Хореографічне мистецтво» учні 4-7 класів виконали сучасні  танці, хореографами яких були їхні класні керівники.  Дуже гарний виступ представив танцювальний колектив «Plai bucovinean» під керівництвом молодого хореографа Товарницької Іонели, який виконав  румунський народний танець «Suită bucovineană»

Номер гімнастики у виконанні  учениці 5 класу Фретеучан Маріяни з елементами м’яча та стрічок стали кульмінацією даного свята.

    Левчук Аліна Георгіївна – педагог-організатор Карапчівського ліцею























... Читати далі - тисни тут
Проглядів матеріалу: 662 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 03.02.2014 | Комментарії (0)

     

Битва під Крутами – один із важливих сюжетів сучасної української історичної пам’яті, який вже давно перестав сприйматись, як рядова історична подія. Бій, що відбувся на залізничній станції «Крути» 29 січня 1918 року між більшовицькими військами Михайла Муравйова та об’єднаними військами юнкерів 1-ї Київської юнацької школи ім. Б. Хмельницького та першої сотні новоствореного студентського куреня… Перше звернення до битви під Крутами на офіційному політичному рівні у незалежній Україні відбулося 24 січня 2003 року, коли було видано розпорядження «Про вшанування пам’яті Героїв Крут». А 29 січня 2006 року, на 88-му роковину бою під Крутами, на місці битви була проведена перша масова церемонія вшанування пам’яті героїв. Відбувся мітинг-реквієм, на якому були присутні представники української влади. 14 Жовтня 2008 року на день покрови у вагонах станції відкрився музей «Герої Крут», у експозиціях якого представлені близько 500 предметів й архівних матеріалів. Бій під Крутами – це символ жертовності і подвигу в ім’я свободи Української держави.

Проглядів матеріалу: 627 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 03.02.2014 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024