Вівторок, 23.04.2024, 18:55















Ви увійшли як Гість
Група "Гості"RSS
Освітній простір Глибоччини


          Головна                    Мій профіль          Вихід
Вхід на сайт

Наше планування
ЗНО 2019-2020
Олімпіади 2020
Закон "Про освіту"
Дошкільна освіта
Ліцензування
Меню сайту
Крилаті вислови
На сайті працюють

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
На сайті працювали
Вік сайту
Команда сайту
Архів записів
Головна » 2014 » Лютий » 21
   Найпереконливіше до миру закликатиме той, хто зустрічався з війною та смертю віч-на-віч.  Хвиля пам`яті та вшанування воїнів у афганській війні прокотилася школами Глибоцького району: зустріч з воїнами-афганцями, урок-реквієм, патріотичний диспут, тематична виховна година, хвилина мовчання,  загальношкільна лінійка, перегляд документального фільму,  участь у районному мітингу, - далеко неповний перелік заходів, проведених у навчальних закладах.

     Мету такого розмаїття влучно окреслено заст. дир. з вих. роб. Нижньосинівецької ЗОШ – Унгурян М. І.: «Чи потрібно взагалі згадувати про цю війну? Дехто вважає, що не треба. Але ми впевнені – необхідно згадувати доти, аж поки людство спроможне буде сказати: «Ми не тільки не хочемо війни, ми зробили все, щоб її не було, і її не буде!»

    Навчити вихованців цінувати мирне небо, розбудити у дитячому серці любов до Батьківщини,  - саме на це були спрямовані  зусилля педагогів, які знаходили і потрібні слова, і методи та засоби, щоб донести патріотичну ідею до свідомості учня.
-       Так, вчитель військової підготовки Глибоцької ЗОШ – Урсу В.М. разом з  учнями 9-11-х класів вшанували загиблих біля пам’ятника воїнам-афганцям;
-       вчителем захисту вітчизни Глибоцького ліцею було проведено військово-історичні уроки, а також зорганізовано зустріч із воїнами-інтернаціоналістами;
-       бібліотекарем Димківського НВК – Сандуляк Т.К. організовано тематичну книжкову виставку;
Проглядів матеріалу: 1092 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.02.2014 | Комментарії (0)

В Україні глибоко шанують пам`ять основоположника вітчизняної психолого-педагогічної думки, учителя учителів Костянтина Дмитровича Ушинського.

Видатний вітчизняний педагог Костянтин Дмитрович Ушинський займає чільне місце серед когорти славетних. Він прагнув підпорядкувати актуальні питання навчання і виховання служінню інтересам своєї Батьківщини і народу. 20 томів його праць свідчать про його невсипущу енергію, про енциклопедичність ученого. Він створив наукову педагогіку, якою і сьогодні, майже 140 років по його смерті, користуються вчителі, педагоги будь-якої національності.

Знайомство з педагогічною діяльністю  й  науковими ідеями К.Д. Ушинського – професійний обов’язок кожного педагога.

Саме актуальним проблемам використання творчої спадщини К.Д.Ушинського в українській школі ХХІ століття були присвячені педагогічні читання «Учитель усіх учителів», які пройшли у Чагорській ЗОШ І-ІІІ ступенів 19 лютого .

         В учасників педагогічних читань значний інтерес викликали відеопрезентації сторінок  та виступи вчителів з тем : «Життя як філософія  К.Д. Ушинського», «Духовний потенціал творчості К.Д.Ушинського»,  «Слово про Вчителя» (видатні діячі  про К.Д.Ушинського), «К.Д.Ушинський – педагог світового масштабу», «К.Д.Ушинський – очима дітей», «К.Д.Ушинський  та Україна», «Уроки життя і  творчості К.Д.Ушинського», які підготували педагоги школи :  Яловко В.С.,Поштарь Н.М.,Постайчук Ю.М., Ізмайлова К.В.,Коняк В.Г.

З педагогічними ідеями видатного вченого про навчання мовленню учнів, лінгводидактичний підхід до навчання дітей рідної мови  ознайомила учасників педагогічних читань заступник директора з НВР Козачок Н.С.

Усіма виступаючими було відзначено, що спадщина великого педагога    це цінний внесок до скарбниці світової педагогіки, який ... Читати далі - тисни тут

Проглядів матеріалу: 1145 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.02.2014 | Комментарії (0)

   В рамках «Тижня педагогічної майстерності» відбулось методоб'єднання вчителів початкової ланки. На МО були обговорені  листи Департаменту освіти і науки, молоді та спорту: «Щодо контролю та оцінювання навчальних досягнень учнів початкових класів ЗНЗ», «Про недопущення перевантаження учнів початкових класів надмірним обсягом домашніх завдань». На уроках та позакласних заходах були присутні вчителі та батьки учнів 3 – 4 класів. Батьків  найбільше цікавило питання впровадження у майбутніх п’ятикласників другої іноземної мови. На всі питання присутніх відповів заступник директора з навчальної роботи Чобану М.І. Вчителі Залуська М.М. та Падурару М.М. продемонстрували знання учнів на уроках. Вони провели уроки на високому методичному рівні,  використали інтерактивні та комп’ютерні технології. Всім було цікаво! Батьки  брали активну участь у підготовці і проведенні методоб'єднання.

Голова МО – Дуткович О.Г.







Проглядів матеріалу: 1000 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.02.2014 | Комментарії (1)

   19-20 лютого в спортивних залах Корчівецької, Молодійської, Валякузьмінської ЗОШ, Глибоцького ліцею та Глибоцької ДЮСШ пройшли змагання з баскетболу серед дівчат в залік 69 районної спартакіади школярів. В змаганнях прийняли участь 21 команда, а це 12 команд ЗНЗ І-ІІІ ст. та 7 команд ЗНЗ І-ІІ ст.

В результаті проведених змагань І місце серед ЗНЗ І-ІІІ ст. зайняла команда Глибоцької ЗОШ( вчитель Стрільчук М.А.), ІІ місце – Старововчинецького ліцею( вчитель Баланюк П.І.) та ІІІ місце – Корчівецької ЗОШ( вчитель Куницький Д.В.). Відповідно серед ЗНЗ І-ІІ ст. І місце вибороли дівчатка з Йорданештської ЗОШ №2( вчитель Бойку М.К.), ІІ місце – Валякузьмінської ЗОШ( вчитель Магас П.П.) і ІІІ місце – Михайлівського НВК( вчитель Гушул В.І.).

Всі переможці та призери районних змагань були нагороджені грамотами управління освіти Глибоцької РДА.

        Методист РМЦ                                     М.Г. Лях













Проглядів матеріалу: 1055 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.02.2014 | Комментарії (3)

     Зазвичай на такий шкільний захід запрошуються всі бажаючі. От і сьогодні, 20 лютого, серед численних батьків, гостями школи були й 36 слухачів курсів при ІППО ЧО - заступники директорів шкіл з навчально-виховної роботи з усієї Чернівецької області та їх незмінний керівник-куратор Бальон М.В., а також методист Глибоцького РМЦ Колесник А.І. Дирекція школи на чолі з  Лупуляк О.Г., проводячи екскурсію закладом, знайомила гостей з напрямками навчально-виховної діяльності, основними досягненнями і традиціями школи, а також відповідала на всі запитання відвідувачів.

Колектив школи для гостей організував та провів ряд заходів, відповідно до попередньо затвердженого плану.

Протягом дня наші гості були безпосередніми учасниками всього, що відбувалося, адже вони мали можливість спостерігати за дітьми під час уроків, спільно з ними працювати в групах, використовувати технічні та інформаційні ресурси сучасного уроку. 

  "Наші очікування виправдалися у повній мірі. Кожен урок був змістовним, цікавим і унікальним. Ми побували в чарівній, пізнавальнії сучасній казці, де із захопленням працюють діти, а вчителі, як маги-чарівники ведуть їх у світ пізнання з використанням комп'ютерів, планшетів, інтерактивних дошок", - зазначалося під час обговорення. Схвальні відгуки про проведння "Дня відкритих дверей" усі бажаючі мали можливість записати у візитаційній книзі.



























Проглядів матеріалу: 1148 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.02.2014 | Комментарії (2)

       Сьогодні, 21 лютого 2014 року, на базі Чернівецького професійного машинобудівного ліцею розпочався І тур ІІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з трудового навчання. Урочисте відкриття відбулося в актовому залі ліцею під керівництвом Юрія Куриша, начальника управління освіти і науки Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Чернівецької облдержадміністрації. Від імені голови оргкомітету, директора Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Михайла Бауера Юрій Миколайович привітав учасників та побажав перемоги кращим. «Ви вже переможці ІІ та учасники ІІІ етапу змагань. Найкращою винагородою буде участь на державному рівні, а це неабиякий стимул», – зауважив начальник управління освіти і науки.
Оцінюватиме роботи учасників компетентне журі на чолі з Василем Томашем, асистентом кафедри загальної фізики інституту фізикотехнічних та комп’ютерних наук ЧНУ ім.Ю.Федьковича, кандидат педагогічних наук.

З організаційними моментами учасників ознайомив Юрій Воскобойник, методист трудового навчання НМЦ природничо-математичних дисциплін ІППО ЧО.

Віктор Немеш, в.о. заступника начальника управління сім’ї, молоді та гендерних питань –начальника відділу кадрової роботи, правового забезпечення та діловодства Департаменту очолюватиме робочий процес ІІІ туру олімпіади.

Обладнаними майстернями та аудиторіями, гарячим обідом учасників забезпечив колектив ліцею під керівництвом Михайла Марчука, директора закладу.






Проглядів матеріалу: 898 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.02.2014 | Комментарії (0)

       Згідно плану районного методичного обєднання 19 лютого 2014 року на базі районного методичного центру відбувся районний семінар учителів художньої культури з проблеми "Моделювання процесу формування у старшокласників естетичного ставлення до мистецтва на уроках художньої культури". Власними творчими наробками поділились учителі Тарашанської ЗОШ Станіцька Я. М., Черепковецької ЗОШ Гнатюк О. В., Волоцької ЗОШ Дан В. М., Димківського НВК Ванзуряк А. І. Свої педагогічні та методичні знахідки презентували колегам учителі Глибоцької ЗОШ Бошелюк А. О., Корчівецької ЗОШ Юрковська Н. С., Коровійської ЗОШ Чимчинська О. І., Глибоцького ліцею Поліщук Н. М., Турятського НВК Амоші І. Д. Презентовано та рекомендовано для використання посібник з бібліотечки "Шкільного світу" та "Художня культура". Творчі завдання, тести, кросворди. Учасниками семінару розроблено рекомендації по удосконаленню уроку художньої культури.







Проглядів матеріалу: 939 | Завантажив: Ulia_RMC | Дата: 21.02.2014 | Комментарії (0)


Пошук

Підсумки

Юна Еліта

Фінанси

ЛМТ

Реєстрація ДНЗ

Сокіл "Джура"

Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Пройди тестування

SMS листування

Copyright MyCorp © 2024